Met deze cursus hedendaagse kunst krijg je inzicht in de kunstwereld en handvatten om de hedendaagse kunst, mode, toegepaste vormgeving en architectuur te begrijpen en te beoordelen. De cursussen vinden door heel Nederland plaats.
€ 275,00 inclusief btw p.p.
Duur: 8 colleges van 2,5 uur
Zowel ochtend, middag als avondcursussen.

10 fysieke klassikale lessen van 2 uren (20 uur in totaal), incl. online leeromgeving. Er is ook een live online variant van deze crusus.
275,00 per persoon
Meerdere data en tijdstippen.

Deze cursus helpt iedereen die wil weten waarom de Koude Oorlog nu weer zo vaak wordt aangehaald, door de oorzaken, gebeurtenissen en gevolgen van deze oorlogsperiode uiteen te zetten en te verklaren.
€ 175,- inclusief btw p.p.
Duur: 4 lessen van 2 1/2 uur
Deze cursus die apart te boeken is, is onderdeel van een hele leergang van 4 cursusreeksen en 2 lezingen.

Deze cursus geeft jou inzicht in de huidige wereld met de Nieuwe Wereldorde. Door op basis van de voorgaande geschiedenis, de hedendaagse gebeurtenissen te verklaren en te duiden.
175,00 per persoon, incl. btw
Duur: 4 lessen van 2 1/2 uur
Deze cursus die apart te boeken is, is onderdeel van een hele leergang van 4 cursusreeksen en 2 lezingen.

Deze cursus geeft jou inzicht op basis van de oorzaken, gevolgen en ontwikkelingen van de Tweede Wereldoorlog en bovenal welke lessen wij kunnen leren om de hedendaagse spanningen het hoofd te bieden.
€ 175,00 inclusief btw p.p.
Duur: 4 lessen van 2 1/2 uur
Deze cursus die apart te boeken is, is onderdeel van een hele leergang van 4 cursusreeksen en 2 lezingen.

8 lessen van 2 1/2 uur met on-line leeromgeving
€ 275,00 (incl. btw)

Leer verschillende volkeren beter kennen. In deze cursusreeks van 6 colleges worden de gebruiken en gewoontes van 6 verschillende volkeren uitgelegd. Wat zijn de achterliggende waarden en normen achter de soms in onze ogen vreemde gebruiken zoals mensenoffers, slaapgewoontes en rituelen?
€ 220,00 incl.btw
Duur: Cursusreeks 6 colleges
Cursusreeks van 6 colleges van 2 uren

Met deze cursus krijg je inzicht in de architectuur van de oudheid door de gebouwen te bestuderen vanaf de eerste huizen en steden tot en met de Griekse en Romeinse tempels en paleizen, gecombineerd met de geschiedenis en de sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen.
€ 243,75 per persoon (incl. btw)
Duur: 6 colleges van 2,5 uur

Met deze cursus krijg je inzicht in de middeleeuwse bouwkunst. Je leert waardoor deze architectuur aansluit op de Romeinse keizercultus, representatie is van staat, kerk en macht mede door de geschiedenis en de sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen mee te nemen in je studie.
€ 243,75 per persoon (incl. btw)
Duur: 6 colleges van 2,5 uur

Met deze cursus krijg je inzicht hoe de architectuur van de Renaissance, Barok en het Classicisme tijdens de Verlichting in relatie stonden tot verstand, emotie en beleving. Juist door de ontwikkeling van de architectuur te verbinden met onderwerpen als geschiedenis en de sociaal-maatschappelijke veranderingen komt deze architectuur tot leven.
€ 243,75 per persoon (incl. btw)
Duur: 6 colleges van 2,5 uur

Met deze cursus krijg je inzicht in de bouwkunst van de 19e en 20ste eeuw. Door verder te kijken dan de gevels ontdek je de grote invloed van de industrialisatie, de gevolgen van een opkomend socialisme en hoe de architectuurontwerpen nog steeds een reflectie zijn van onze maatschappij en hoe wij willen dat de wereld ons ziet.
€ 243,75 per persoon (incl. btw)
Duur: 6 colleges van 2,5 uur

8 lessen van 2,5 uur + online leeromgeving DEFINITIEVE DOORGANG
€ 325,00 per persoon
10:00 - 12:30 uur
Voorkennis niet vereist. De cursus gaat definitief door.

€ 275,00 per persoon
Dinsdagmiddag
Collegereeks van 14 colleges van 2 uren

Geef een extra verdieping aan jouw bezoek aan de tentoonstelling Caravaggio - Bernini in het Rijksmuseum met deze rondleiding. Gratis als je ook deelneemt aan de studiedag De Dramatische Barok.
€ 19,50 (of gratis bij deelname aan de studiedag)

Laat je inspireren op deze studiedag van 4 lezingen door de architectuur en het interieur van de natuurlijke en decoratieve stijlen in de 2e helft van de 19e eeuw.
€ 57,00 incl. btw. Lunch, koffie en thee niet inbegrepen
Duur: 10:30-16:00 uur
Maximaal 15 cursisten

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons

De Samenlevingsacademie

Leven, wonen en werken in de wereld van morgen.
Onze Samenlevingsacademie, onderdeel van van het KaperGerlings Instituut organiseert actviteiten op het gebied van mens, maatschappij en samenleving.
Onderwerpen: