1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Vandaag een bezoek gebracht bij het Flipje en Streekmuseum in Tiel. Een museum wat in eerste instantie niet in je vizier ligt. Een aanrader als je in de Betuwe bent.

Hoe je in een museum een krachtig verhaal neer zet, laat het Flipje en Streekmuseum Tiel  op een hele mooie wijze zien. Want niet alleen staat hier het symbool van de Betuwse jam centraal, ook de geschiedenis van Tiel en haar inwoners wordt mooi naar voren gebracht. Ben je in de buurt van Tiel, dompel je dan in 1 uur tijd onder in de geschiedenis van deze streek!

 

Tiel kende ik alleen van Tiels Flipje, het fruitmannetje dat jam promootte. Dus als je naar Tiel gaat, dan hoort daar het Flipje en Streekmuseum in Tiel bij. Dus al toerend met de auto door de Betuwe gingen wij dit keer langs bij het streekmuseum, met alle vooroordelen die horen bij een Flipje museum. Gelukkig bewees het museum het tegendeel.

 

In vijf verdiepingen wordt de geschiedenis van Tiel uitgelicht met behulp van enkele beroemde inwoners en de jamindustrie. Natuurlijk is een hele verdieping gewijd aan Flipje, het icoon van de Betuwse jamindustrie en voor velen een trip down memory lane.

 

De kracht van het museum zit in de korte presentaties die met vakken in een paar rekken is vormgegeven. In ieder vak is beeldmateriaal en tekst ten aanzien van een specifiek onderwerp samengebracht, gezamenlijk chronologisch in tijd opgebouwd. Per vak verdiep je je in een minuut in een onderwerp. Ieder vak werkte als een kijkdoos of de ouderwetse "view master". Bijvoorbeeld dat jam van een luxe product naar een broodbeleg gaat voor iedereen, is te danken aan de mensen uit Tiel. Aangrijpend is de kamer met een compacte tentoonstelling over de oorlog in Tiel met pakkende verhalen en foto's over de lotgevallen van burgers van Tiel.

Het streekmuseum heeft ons positief verrast. Vele mooie elementen, waarbij de geschiedenis van Tiel een echte highlight is. Kortom, het Flipje en Streekmuseum Tiel is een aanrader wanneer je op pad gaat in deze regio. www.streekmuseumtiel.nl (let op, link opent in een nieuw scherm, dit scherm blijft open staan).

 

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons

De Samenlevingsacademie

Leven, wonen en werken in de wereld van morgen.
Onze Samenlevingsacademie, onderdeel van van het KaperGerlings Instituut organiseert actviteiten op het gebied van mens, maatschappij en samenleving.
Onderwerpen: