1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Op vrijdag 7 april zijn wij met onze cursisten van de kunstgeschiedeniscursus Middeleeuwen naar Aken gegaan. Met een bezoek aan het Centre Charlemagne, de Dom van Aken en het Suermond-Ludwig Museum kregen zij de tastbare voorbeelden van Carolingische kunst tot en met de Vlaamse Primitieven. 

Met een introductie in het Centre Charlemagne werd de geschiedenis van Aken uitgelicht. Met de start in de Romeinse periode met de badhuizen in Aken, wandelende de deelnemers via Karel de Gote en de Ottoonse keizers naar de 18e eeuw om vervolgens een beeld te krijgen van het democratische experiment dat de Geallieerden op de bewoners van Aken testen (met het gevolg dat heel Duitsland een moderne democratie is geworden).

In de Dom werden de verschillende bouwperioden uitgelicht en de troon van Karel de Grote aanschouwd. Uiteindelijk kregen wij een rondleiding door de expositie Blut und Tränen, waarbij de kunst van Albrecht Bouts en de Vlaamse Primitieven werd uitgelegd. Hieronder vindt u een sfeerimpressie.

 

 

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons

De Samenlevingsacademie

Leven, wonen en werken in de wereld van morgen.
Onze Samenlevingsacademie, onderdeel van van het KaperGerlings Instituut organiseert actviteiten op het gebied van mens, maatschappij en samenleving.
Onderwerpen: