Expositie Dwars door China van Ruben Terlou in het Museum Hilversum

In het Museum Hilversum maakte ik eergisteren onverwacht een indrukwekkende reis dwars door China. Een imposante tentoonstelling over de fotografische reis van Ruben Terlou.
Veel van zijn prachtige reportages over dit land had ik al op televisie gezien. Toch is deze tentoonstelling niet zo maar een aftreksel daarvan of een samenvatting. De tentoonstelling is mooi vormgegeven, ruimtelijk overzichtelijk in thema’s ingedeeld. Per onderwerp word je na het lezen van een goed afgepaste en duidelijk verklarende inleidende tekst in de beeldverhalen getrokken. De thema’s als verlangen, begrafenisrituelen, taoïsme, zorg, vrijheid, maakbaarheid en droogte zijn ingebed in zijn pakkende foto’s en filmfragmenten over een andere wereld met wezenlijk andere, culturele patronen, gedachtengoed, overlevingswetten en -mechanismen. Werk Ruben Terlou in het Hilversum Museum
Wat ik aangrijpend vind in deze tentoonstelling is hoe Ruben individu, maatschappij en de impact van de voortschrijdende technologie documenteert en portretteert. Enerzijds kruip je in de huid van een aantal personen met hun rituelen, gebruiken en activiteiten. In foto’s wordt je door hun ogen in hun ziel getrokken, voel je je verbonden door gemeenschappelijke menselijkheid. Anderzijds wordt je geconfronteerd met massaliteit en technologische stuwing waar de belangen van het individu en ook de natuur ondergeschikt zijn of dreigen te worden en waar beiden als het ware geëxploiteerd worden.
“Dwars door China”. Ik kwam een uur voor sluitingstijd binnen, maar feitelijk had ik er gerust een paar uur meer kunnen doorbrengen. Veel stof om na over te denken, ook voor ons hier in Nederland.
De expositie van Ruben Terlou is nog te zien t/m 17 juni 2018 in het Museum Hilversum, Kerkbrink 6, 1211 BX

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons

Over KaperGerlings Events

Evenementen, workshops en entertrainment
Groepsboekingen & individuele rondleidingen
Voor bedrijven, teams, particulieren en scholen
Lees meer over KaperGerlings Events

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46
info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Social media