nieuwsbrief 0343-701046

Een reële vraag vinden wij: “Waarom zou ik sociologie en antropologie studeren?”, zeker wanneer je al een werkend bestaan hebt. En ook wanneer je geinteresseerd bent in de wereld om je heen. Jij staat midden in de wereld, je bent sterk in je vak en hebt overal een antwoord op.  Maar de veranderingen in de bedrijfscultuur gaan traag, of het uitgedachte beleidsstuk loopt stuk op de harde praktijk en het contact met mensen met een andere achtergrond loopt mist soms wat extra handvatten? Of wil jij juist verandering in je wijk teweeg brengen? Dat zijn momenten waarin een socioloog of antropoloog je verder kan helpen. Om jou te helpen in je keuze, schetsen wij hier enkele ideeën waarbij een korte verdieping je vele stappen vooruit kan helpen.

Beleidszaken
We noemden het net al, de harde praktijk waarop jouw beleidsstuk vastloopt. De menselijke aard is toch weerbarstiger dan je dacht. Met sociologie krijg je inzichten in de maatschappelijke structuren die een onvoorziene blokkade vormen. Denk bijvoorbeeld aan de relatie tussen de burger en de overheid, leer over de rol van religie. Bij antropologie kijk je meer naar de culturele gewoonten, hoe verschillende handgebaren anders worden geïnterpreteerd en je leert om jouw eigen culturele gewoonten te definiëren en aannames te voorkomen.

Marketing en communicatie
De doelgroep is een van de basisonderdelen in je werk. Met deze studies leer je het gedrag herkennen achter de statistiek. Met sociologie krijg je inzicht hoe bijvoorbeeld arm en rijk zich tot elkaar verhouden, hebben zij andere attitudes naar elkaar toe en kun je dit in jouw marketing inzetten? Of welk gevolg heeft de vergrijzing? Met antropologie krijg je inzicht hoe groepsculturen functioneren, handig als je viraal wilt gaan met je content. Of mond-tot-mond reclame wilt bevorderen.

Management
Een bedrijf is een kleine samenleving met een eigen cultuur. Ieder bedrijf is anders, elke cultuur is anders. Aan jou de schone taak om dit te managen. Met antropologie krijg je handvatten om de bedrijfscultuur te definiëren, de gewoonten te achterhalen en mogelijke tradities of bedrijfsrituelen te analyseren. En om deze dan in te zetten om het bedrijf soepel te laten draaien. Met sociologie krijg je inzicht ook in de omgeving buiten jouw bedrijf. Hoe werken onze klanten, wat zijn hun aannames, welke invloeden bepalen dat een klant wel of niet bij mij komt?

Onderwijs, zorg & welzijn
Dit is wel heel breed, dat snappen wij ook. In het onderwijs en de zorg heb je te maken met mensen. Ook hier kan sociologie je verder helpen. Al deze mensen nemen hun relaties mee, hoe verhouden zij zich tot elkaar, hoe kijken verschillende groepen naar elkaar, welke rol speelt religie, wanneer is iets grensoverschrijdend gedrag? Bij antropologie krijg je inzicht in de culturele verschillen en overeenkomsten. Vaak wil je allebei hetzelfde bereiken, alleen is de handeling gebonden aan culturele tradities. Of de groepsdruk is erg groot, iets dat je moet kunnen plaatsen.

Altijd
Met beiden vakgebieden geldt dat je nieuwe inzichten krijgt in de mens, de verbindingen tussen mensen, hoe de samenleving samenhangt aan instituten en dat groepen gevormd worden door culturele tradities, mythen, religies en groepsdruk. Je leert dat het individu veel kan, maar de groep en de omgeving uiteindelijk bepaalt.

Start een cursus!
Wil je dit allemaal eigen maken zonder een zware universitaire studie? En dat je wel kunt sparren met anderen die ook midden in het leven staan? Schrijf je dan nu in voor onze cursus antropologie basis of de introductiecursus sociologie.

Twijfel je welk vakgebied voor jou nu interessant is? Lees dan ons blog over de 4 verschillen tussen antropologie en sociologie.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling
KaperGerlings is een combinatie van een opleidingsinstituut en een evenementenbureau gericht op professionele en persoonlijke groei en ontwikkeling. Met intensieve interactieve cursussen en leergangen geven wij jou nieuwe inzichten en handvatten in theorie en praktijk. In gedegen studies met fysieke lessen, werkbezoeken en een online leeromgeving bouw je nieuwe kennis op over mens, maatschappij en samenleving en gaat er een wereld voor je open.
Meer over ons

Over KaperGerlings Events

Evenementen, workshops en entertrainment
Groepsboekingen & individuele rondleidingen
Voor bedrijven, teams, particulieren en scholen
Lees meer over KaperGerlings Events

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46
info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich ten alle tijde afmelden.

Activiteiten per plaats

Activiteiten in Amsterdam
Activiteiten in Almere
Activiteiten in Amersfoort
Activiteiten in Apeldoorn
Activiteiten in Arnhem
Activiteiten in Assen
Activiteiten in Den Bosch
Activiteiten in Den Haag
Activiteiten in Deventer
Activiteiten in Eindhoven
Activiteiten in Groningen
Activiteiten in Leeuwarden
Activiteiten in Leiden
Activiteiten in Maastricht
Activiteiten in Nijmegen 
Activiteiten in Rijswijk
Activiteiten in Roermond
Activiteiten in Rotterdam
Activiteiten in Sittard
Activiteiten in Utrecht
Activiteiten in Wassenaar
Activiteiten in Venetië
Activiteiten in Zwolle

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Google+
    LinkedIn
    Youtube