Architectuurstijlen herkennen | lezing
Omschrijving
Leer de verschillende gebouwen in een tijdsperiode te plaatsen op basis van hun vorm en bouwstijl.

€17,50
(Incl. 21% btw)


Inhoud

Leer de verschillende gebouwen in een tijdsperiode te plaatsen op basis van hun vorm en bouwstijl. Met deze lezing leer je de basiskenmerken van de specifieke bouwstijlen herkennen en koppelen aan de opeenvolgende tijdsperioden.

Wanneer je door een stad wandelt, zowel in Nederland als in het buitenland, vraag je je vaak genoeg af hoe oud een gebouw of buurt is. Op basis van specifieke kenmerken kun je een redelijke inschatting maken van de ouderdom van een gebouw. En dat is precies wat je na deze lezing kunt. Zoek je meer verdieping in het hoe en waarom achter de stijl veranderingen met historische context, dan is de cursus architectuurgeschiedenis iets voor jouw: Cursus architectuurgeschiedenis van 0 tot nu (de link opent in een nieuw venster)


Extra informatie

  • Via de knop "Aanmelden" kun je je inschrijven voor deze activiteit. Je wordt dan naar een aanmeldformulier geleid.
  • Wanneer de lezing definitief doorgaat, ontvang je bericht van ons met een bevestiging en de factuur als PDF-bestand per mail.
  • Het betalingstermijn van onze facturen is 14 dagen na factuurdatum of per direct wanneer je binnen 14 dagen voor de cursus hebt aangemeld.
  • Voor deze lezing zijn de algemene voorwaarden van toepassing (link opent in een nieuw scherm)

Docenten voor deze lezing

Deze lezingen worden gegeven door drs. Job Gerlings en drs. Dianne Timmerman.

Drs. Job Gerlings. Mede eigenaar, doceert kunsthistorie, geschiedenis, hedendaagse kunst & architectuur. Reisleider & gids KaperGerlings reizen

 

Ik ben Drs. Job Gerlings en studeerde kunstgeschiedenis met specialisme Architectuur aan de Universiteit Utrecht.
Bij KaperGerlings werk ik naast de bedrijfsvoering als hoofddocent, gids en reisleider. Ook stel ik inhoudelijk de programma's samen. In de afgelopen jaren heb ik mij verder verdiept in de volle breedte van de kunst en kunstgeschiedenis, waarbij ik mij ook actief richt op de hedendaagse kunst.
Als hoofddocent kunst en kunstgeschiedenis verzorg ik het grootste deel van de cursussen, exursies over de kunst, kunstgeschiedenis en Architectuur en lessen geschiedenis Oudheid. Daarnaast begeleid ik vooral inhoudelijk de kunstreizen naar de Biennale di Venezia in Venetië, Documenta in Kassel, Manifesta (in Europa) en de Biënnale van Berlijn. Onze reizen organiseren we in samenwerking met onze vaste reispartner SRC-reizen. Voor iedere grote hedendaagse kunstmanifestatie verzorg ik een voorbereidende lezing, waarmee de deelnemers van onze reizen en andere geinteresseerden hun reis goed kunnen voorbereiden. 

De afgelopen 12 jaar werkte ik tevens als on-line marketing en communicatie consultant in de cultuursector. Klanten waren of zijn o.a. Nederland Monumentenland, vereniging De Hollandsche Molens, NIOD, Landschap Erfgoed Utrecht, Stichting Open Monumentendag, WatWasWaar.nl en DanzAlterna. Naast deze werkzaamheden was lid van de Raad van Toezicht bij Kunstcentraal in Bunnik.

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons

De Samenlevingsacademie

Leven, wonen en werken in de wereld van morgen.
Onze Samenlevingsacademie, onderdeel van van het KaperGerlings Instituut organiseert actviteiten op het gebied van mens, maatschappij en samenleving.
Onderwerpen: