Geschiedenis en cultuur cursussen

Geschiedenis

Geschiedenis geeft jou inzicht in de mens en de maatschappij. Over hoe alles zo is ontstaan, hoe wij leven, handel drijven, wetten maken, oorlog voeren en bovenal welke beslissingen en oorzaken leidden en kunnen leiden naar specifieke gevolgen. Met de kennis van geschiedenis , krijg je handvatten om in het heden aan jouw toekomst te werken.

Het Amerika van Trump Falende democratieën
Omschrijving
Het Amerika van Trump Falende democratieën Intro “Grap ‘m by the pussy”, “Lock her up!”, “…the disinfectant knocks it out in a minute…”. Dit is slechts een greep uit de ruim gevulde trommel van idiote uitspraken van Donald Trump, de 45e president van Verenigde Staten. Tijdens de lezing ga ik in op de vraag of Trump de oorzaak of het gevolg is van de problemen waarin westers democratieën, en de VS in het bijzonder, lijken te zitten.

€25,00
(Incl. 21% btw)
Kies opties
Geschiedenis prehistorie tot en met klassieke oudheid
Omschrijving
Dit studieblok behandelt de ontwikkelingen van de mens vanaf de jagers en verzamelaars via de eerste steden in Mesopotamië en Egypte, de Griekse stadstaten en Alexander de Grote en eindigt met het Romeinse keizerrijk en de opkomst van het Christendom.

€275,00
(Incl. 21% btw)
Kies opties
Geschiedenis middeleeuwen, Amsterdam, vrijdagochtend
Omschrijving
Het studieblok Middeleeuwen behandelt het feodale stelsel met de drie standen, de verspreiding van het Christendom en de opkomst van de Islam, het begin van de Europese staten, de bloei van de handel en de (nieuwe) steden en de macht van de kerk en de staat.

€275,00
(Incl. 21% btw)
Kies opties
Cursus geschiedenis renaissance
Omschrijving
Dit studieblok behandelt de geschiedenis met de Europese ontdekkingsreizen, de economische bloeiperiode van de Renaissance en de opkomst van de Reformatie. Daarnaast komt de opkomst van de wetenschap en de Verlichting aan bod, de machtsverschuiving naar absolutistische vorsten, de Hollandse Gouden Eeuw met de handelsimperia en de wereldeconomie. Ook sta je stil bij de geschiedenis van de plantages, de slavernij en de democratische revoluties in Haïti, Frankrijk en de Verenigde Staten.

€275,00
(Incl. 21% btw)
Kies opties
Cursus geschiedenis van de 19e en 20ste eeuw
Omschrijving
De industriële revolutie in de 19 eeuw vormt de basis voor nieuwe ideologieën en opkomende politieke stromingen. De democratisering van de maatschappij met de afschaffing van de slavernij, de emancipatiebewegingen en het moderne imperialisme wordt gecombineerd met wereldoorlogen, totalitaire regimes, dekolonisatie, de Koude Oorlog, de eenwording van Europa en globalisering.

€275,00
(Incl. 21% btw)
Kies opties
Studiedag aanloop naar de Eerste Wereldoorlog: Napoleonistische oorlogen, Amerikaanse burgeroorlog en Duitse eenwordingsoorlogen
Omschrijving
Deze studiedag duikt in op het vraagstuk hoe de Napoleontische oorlogen, de Amerikaanse burgeroorlog en de Duitse Eenwordingsoorlogen in de 19e eeuw het ontstaan van de Eerste Wereldoorlog bepaalden. Een studiedag met hoor- en werkcolleges én lunch!

€69,00
(Incl. 21% btw)
Kies opties
Cursus geschiedenis eerste wereldoorlog
Omschrijving
Deze cursus van 4 colleges geeft jou het antwoord op de vraag waarom binnen de rijkste landen van de wereld de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Deze cursus geeft inzicht in de oorzaken, gevolgen, de filosofie erachter en de veranderende wereld. Iedere les bestaat uit een hoor- en werkcollegedeel.

€175,00
(Incl. 21% btw)
Kies opties
Cursus geschiedenis tweede wereldoorlog
Omschrijving
Deze cursus geeft jou inzicht op basis van de oorzaken, gevolgen en ontwikkelingen van de Tweede Wereldoorlog en bovenal welke lessen wij kunnen leren om de hedendaagse spanningen het hoofd te bieden.

€175,00
(Incl. 21% btw)
Kies opties
Cursus geschiedenis koude oorlog
Omschrijving
Deze cursus helpt iedereen die wil weten waarom de Koude Oorlog nu weer zo vaak wordt aangehaald, door de oorzaken, gebeurtenissen en gevolgen van deze oorlogsperiode uiteen te zetten en te verklaren.

€175,00
(Incl. 21% btw)
Kies opties
Cursus geschiedenis: de Nieuwe Wereldorde
Omschrijving
Deze cursus geeft jou inzicht in de huidige wereld met de Nieuwe Wereldorde. Door op basis van de voorgaande geschiedenis, de hedendaagse gebeurtenissen te verklaren en te duiden.

€175,00
(Incl. 21% btw)
Kies opties
Is de 3e wereldoorloog aanstaande?
Omschrijving
Volgens ex-marinier Ingo Piepers zal nog dit jaar een groot conflict beginnen. In zijn boek War(-ning) voorspelt hij dat met wiskundige zekerheid. Maar zijn de tegenstellingen in wereld nu werkelijk zo groot dat een gewapend conflict tussen de grootmachten onvermijdelijk is geworden?

€25,00
(Incl. 21% btw)
Kies opties
Kennismaking met geschiedenis: van republiek naar keizerrijk | 1/2 uur kennismakingslezing | Online live lezing
Omschrijving
Maak kennis met ons en onze interactieve online live geschiedenis lezingen met deze introductielezing over de transformatie van de Romeinse republiek naar het Romeinse keizerrijk. Een proces van 100 jaar dat nog steeds actueel is.

€0,00
(Incl. 21% btw)
Kies opties

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons

De Samenlevingsacademie

Leven, wonen en werken in de wereld van morgen.
Onze Samenlevingsacademie, onderdeel van van het KaperGerlings Instituut organiseert actviteiten op het gebied van mens, maatschappij en samenleving.
Onderwerpen: