Geschiedenis - van Napoleon naar de nieuwe wereldorde

Inhoudelijk gezien bestaat het programma uit een overzicht van de militaire geschiedenis van omstreeks 1800 tot nu. Onder andere de opkomst en het verdwijnen van Totale Oorlogen, de rol van technologie en mechanisatie, concepten over aanvallen en verdedigen, het denken over oorlog (oorlogsfilosofie) en de wisselwerking tussen maatschappij en oorlog komen aan de orde. In welke mate is sprake van continuïteit en discontinuïteit in de Napoleontische Tijd? Wat zijn Totale Oorlogen en hoe zijn die ontstaan in de negentiende eeuw? Welk rol speelde de bekende oorlogsdenker Von Clausewitz hierbij? Welke misvattingen zijn er over de Eerste én Tweede Wereldoorlog bij het grote publiek? Waarom bleef de Koude Oorlog ‘koud’? En welke ideeën en concepten zijn er over de huidige geopolitieke ontwikkelingen? Het gehele programma omvat:

De Napoleontische Oorlogen | lezing * Amerikaanse Burgeroorlog / Duitse eenwordingsoorlogen | lezing (planning volgt) * Eerste Wereldoorlog | Collegereeks 4 interactieve lessen * Samenleving in het Interbellum | lezing (planning volgt) * Tweede Wereldoorlog | Collegereeks 4 interactieve lessen * De Koude Oorlog | Collegereeks 4 interactieve lessen (planning volgt) * De Nieuwe Wereldorde | Collegereeks 4 interactieve lessen (planning volgt).

 

Cursus geschiedenis eerste wereldoorlog
Cursus Eerste Wereldoorlog over oorzaken, veldslagen in het westen, bijzonderheid oorlog, afloop WO1 met hoorcolleges en werkcolleges.
€ 149,00 inclusief btw p.p.
Duur: 4 lessen van 2 1/2 uur
Locatie: Amersfoort, Amsterdam
Cursus geschiedenis tweede wereldoorlog
Cursus Tweede Wereldoorlog over oorzaken, de Slag om Frankrijk, bijzonderheid oorlog en het begin van het einde in Rusland.
€ 149,00 inclusief btw p.p.
Duur: 4 lessen van 2 1/2 uur
Locatie: Amersfoort, Amsterdam
Cursus geschiedenis koude oorlog
Cursus Koude Oorlog over de oorzaken, de wapenwedloop, communisme versus kapitalisme en het einde van de USSR.
€ 149,- inclusief btw p.p.
Duur: 4 lessen van 2 1/2 uur
Locatie: Amersfoort, Amsterdam

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons

Over KaperGerlings Events

Evenementen, workshops en entertrainment
Groepsboekingen & individuele rondleidingen
Voor bedrijven, teams, particulieren en scholen
Lees meer over KaperGerlings Events

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube