Kunstgeschiedenis - Prehistorie en klassieke oudheid (jaar 1)

De Europese geschiedenis vindt zijn oorsprong bij de Klassieke oudheid. De Grieken, Etrusken en Romeinen hebben onze en de Arabische cultuur sterk bepaald en vormgegeven.
Daarom start je met de kunstgeschiedenis bij het begin. Een begin dat breder is dan alleen de kunst en architectuur. Deze cursus omvat colleges over de klassieke filosofie van Plato, Aristoteles en Socrates, het theater en de literatuur, de klassieke mythologie en de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen binnen de Griekse en Romeinse republieken en keizerrijken. Vervolgens komen de beeldende kunst en architectuur van de klassieken aan bod, met beeldtaal, vormentaal en onderwerpen die in de volgende eeuwen worden herhaald, gekopieerd en vervormd. Met een stap in de klassieken begrijp je de daaropvolgende kunst- en culturele ontwikkelingen beter.

 

 

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons

Over KaperGerlings Events

Evenementen, workshops en entertrainment
Groepsboekingen & individuele rondleidingen
Voor bedrijven, teams, particulieren en scholen
Lees meer over KaperGerlings Events

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46
info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube