Met Art Zuid bezoek je dé buitenbeeldententoonstelling van Nederland. Deze editie wordt gecureerd door kunstenaar Jasper Krabbé en draait om het engagement van de Pop Art kunstperiode in de jaren '60. Ook bij deze achtste editie verzorgen wij meerdere rondleidingen die verdieping geven op de gepresenteerde kunst en de relatie met Pop Art en straatkunst.

Prijs: € 20,00 inclusief 21% btw.

Locatie: Amsterdam Zuid

Inschrijven Informatie aanvragen Maatwerk aanvragen

 

  Data en tijden

(tabel is op mobiel scherm schuifbaar van links naar rechts)

CodeDataTijdDocent
1266 Zondag 21 mei 2023 11:00-12:30 uur

drs. Job Gerlings

1267 Zaterdag 10 juni 2023 11:00-12:30 uur drs. Job Gerlings
1268 Zondag 9 juli 2023 11:00-12:30 uur

drs. Job Gerlings

1269 Zondag 6 augustus 2023 11:00-12:30 uur drs. Job Gerlings

Koffie en thee zijn niet inbegrepen.


  Inhoud

Met deze achtste editie mogen wij oprecht Art Zuid een succesvolle kunstbiënnale noemen. Deze unieke buitenbeeldententoonstelling biedt iedere editie een bijzondere verzameling van unieke objecten.

Deze editie wordt gecureerd door kunstenaar Jasper Krabbé. Hij heeft zelf in de jaren '80 veel straatkunst gemaakt en wil deze vorm van openbare kunst centraal stellen in deze Art Zuid. Onder de titel Transfer, de wereld in beweging wil Krabbé de maatschappelijke betrokkenheid overbrengen dat voor hem aansluit bij de Popart van de jaren '60. Voor Krabbé zijn de waarden van deze periode, openheid, vrijheid en saamhorigheid nauw verbonden met de jeugdcultuur en net als in de vormentaal, zijn deze nog steeds verbonden met de eigentijdse kunst.

Transfer belooft een levendige beeldententoonstelling te worden die een verbinding wil maken met onze huidige dynamische wereld en inspiratie wil bieden aan de hand van de (sur)realiteit.

STARTLOCATIE

Startplaats:
Adres: Zuidplein, Amsterdam

Verzamelplaats: Zuidplein, Amsterdam Zuid (ingang NS Station Amsterdam Zuid)


  Begeleiders van deze excursie

De rondleidingen in Amsterdam Zuid worden verzorgd door Job Gerlings.


 Inschrijven

© bannerfoto: Bron afbeelding: fotografie KaperGerlings Instituut, de afgebeelde werken waren onderdeel van Art Zuid 2019.