Met humor en een scherp oog bekijkt Philip Haas onze wereld en de oude kunst. Als kunstenaar met een kunsthistorische achtergrond blijft Haas dichtbij de oude meesters om hun werk een moderne draai te geven. Zijn voorkeur voor kunstenaars die ons emotioneel willen raken, vinden wij terug in reflectie op werken van Carracci, Van Gogh, Freud en Ensor.

Met deze excursie in Museum Flehite in Amersfoort bezoek je de solo-expositie Sculpture Breaths Life van Philips Haas. Job neemt je mee langs de kunstwerken en laat zien op welke manier Haas geïnspireerd is geraakt door de oude meesters. 

Prijs: € 27,50 inclusief 21% btw. Exclusief museumentree (let op, entree tot Museum Flehite is voor Museumkaarthouders €3,00 pp)

Locatie: Amersfoort

Inschrijven Informatie aanvragen

 

  Data en tijden

(tabel is op mobiel scherm schuifbaar van links naar rechts)

CodeDataTijdDocent
1476 Zondag 18 juni 2023 10:00-12:00 uur drs. Job Gerlings

Musea entree, koffie en thee zijn niet inbegrepen.
De Museumkaart is bij beide musea geldig. Voor de expositie van Philips Haas bij Museum Flehite betalen Museumkaarthouders een toeslag van €3,00.


  Inhoud

Wie denkt dat eigentijdse kunst ongrijpbaar, abstract en moeilijk moet zijn, die heeft de werken Philip Haas nog niet gezien. Deze kunstenaar maakt gebruik van een helder realistische beeldtaal en grijpt terug op bekende kunstwerken en mediaiconen van voorgaande meesters. Met zijn sculpturen, films en een scala aan andere kunsttoepassingen draait het werk eerst om herkenbaarheid en daarna op een diepere betekenis.

Haas is beter bekend als filmmaker en heeft met zijn film 'Angels & Insects' een Palm d'Or gewonnen bij het filmfestival in Cannes. Dankzij zijn ervaringen uit het filmvak benadert hij de beeldende kunst anders. Meer driedimensionaal, de kijker meenemend in een verhaal en natuurlijk deels letterlijk aan de hand van de camera. 

Met deze excursie in Amersfoort neemt Job Gerlings jou mee langs de vele kunstobjecten van Philip Haas bij Museum Flehite. Hij zorgt dat je de oude kunstwerken en mediabeelden ziet naast de eigentijdse werken van beide kunstenaars en de diepere betekenis achter de werken herkent.


Gids van deze excursie

Drs. Job Gerlings

Job Gerlings is gespecialiseerd in de hedendaagse kunst en architectuur. Hij heeft zijn vakkennis aangevuld met sociale geografie, geschiedenis en de stedelijke antropologie.

Hij biedt met zijn cursussen, workshops, studiebezoeken, lezingen en reizen handvatten, inzichten en mogelijkheden in het verbeteren van de leefbaarheid van onze leefomgeving.

Lees meer over deze docent
 

 Inschrijven

© bannerfoto: Bron afbeelding: fotografie KaperGerlings Instituut, Philips Haas, Satyr Pushing Maenad on a Swing, 2009 filmstill, Amersfoort.