Voor jou

Gedurende de jaren '20 en '30 van de 20ste eeuw bloeide naast de bekende kunststromingen het Realisme. Herkenbare figuren, taferelen en verhalen werden vastgelegd op het schildersdoek en trok de aandacht van de kunstliefhebbers. Met deze excursie duik je samen met Job Gerlings in de exposities van Museum Arnhem met Hans Baluschek & Carel Willink, Museum More met Naïef Realisme van Rousseau tot Grandma Moses en de Carel Willink collectie in Kasteel Ruurlo.

Prijs: € 69,00 inclusief 21% btw.

Locatie: Arnhem, Gorssel en Ruurlo

Vervoer: Vanaf Amersfoort kun je met georganiseerd vervoer mee.

Inschrijven Informatie aanvragen

 

  Data en tijden

(tabel is op mobiel scherm schuifbaar van links naar rechts)

CodeDataTijdDocent
1475 Zaterdag 20 mei 2023 10:00-17:00 uur drs. Job Gerlings
1476 Zaterdag 17 juni 2023 10:00-17:00 uur

drs. Job Gerlings

Lunch, koffie en thee zijn niet inbegrepen.


  Inhoud

Naast de beroemde kunststromingen van het expressionisme, kubisme en abstractie ontwikkelde zich in de periode tussen 1920 en 1945, het Interbellum, een zeer geliefde Realisme. De kunstenaars schurkten tegen de bekende en veel geëxposeerde stromingen aan, maar hielden vast aan een herkenbare schilderstrant. En juist het werk van vele ongeschoolde kunstenaars inspirerenden makers zoals Picasso, Braque, Dubuffet en vele anderen.

Deze zomer wijden drie musea een expositie (en bij een de vaste collectie) aan de bijzondere realisten van het interbellum. Met deze excursie duik je in hun visie, werkmethode en invloed op de eigentijdse collega's. We bezoeken gezamenlijk op één dag drie exposities: Hans Baluschek & Carel Willink in Museum Arnhem, de verzameling werken van Carel Willink in Kasteel Ruurlo en de expositie Naïef Realisme van Rousseau tot Grandma Moses in Museum More in Gorssel.

In de drie musea neemt Job Gerlings je mee langs de vele werken en verhalen achter de kunstwerken en hun makers. Van sociale bewogen kunst tot kunst die juist de maker vrij moet maken.

STARTLOCATIE

Startplaats: Museum More in Gorssel

Vervoer
Wil je mee met deze excursie, maar is het vervoer het grote probleem, dan kun je met ons meerijden naar de verschillende locaties.
Opstapplaats vervoer: Station Amersfoort, touringcar busstation.
Uitstapplaats vervoer: Station Arnhem of Station Amersfoort.

Kosten vervoer: € 35,00 per persoon.
Natuurlijk kun je ook met eigen vervoer van en naar de 3 musea rijden.


Gids van deze excursie

Job Gerlings

Drs. Job Gerlings

Job Gerlings is gespecialiseerd in de hedendaagse kunst en architectuur. Hij heeft zijn vakkennis aangevuld met sociale geografie, geschiedenis en de stedelijke antropologie.

Hij biedt met zijn cursussen, workshops, studiebezoeken, lezingen en reizen handvatten, inzichten en mogelijkheden in het verbeteren van de leefbaarheid van onze leefomgeving.

Lees meer over deze docent
 

 Inschrijven

© bannerfoto: Bron afbeelding: fotografie KaperGerlings Instituut, Kasteel Ruurlo, zaalopstelling.