Instituut voor kennis, inspiratie, groei en ontwikkeling
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but Excursie_kasteel_middachten_-_2018 is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.
×

Waarschuwing

JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /data/sites/web/kapergerlingsnl/www/images/Excursie_kasteel_middachten_-_2018
×

Attentie

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Excursie_kasteel_middachten_-_2018
Op excursie met KaperGerlings naar Kasteel Middachten
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Op vrijdagmiddag 20 april 2018 bezochten wij Kasteel Middachten ter afsluiting van het cursusjaar Kunstgeschiedenis - Renaissance. Het kasteel vormt een van de highlights van het Hollands Classicisme en geeft een bijzonder inkijkje in de woongeschiedenis van de Nederlandse adel. Een uniek bezoek zo vroeg in het jaar van het huis en de tuin die vers in bloei stond.Kasteel Middachten vormt één van de hoogtepunten van het Hollands Classicisme. Samen met Kasteel Amerongen, Slot Zeist, het Mauritshuis en Paleis het Loo geeft dit huis een unieke inkijk in het leven van de hovelingen van de Koning-Stadhouder Willem III en Mary Stuart. Want al deze huizen hebben in de kern een gedeelde plattegrond, gedeelde functieverdeling van de vertrekken en zij werden gebouwd door opdrachtgevers die behoorden tot een kleine groep van vrienden en familieleden. Bovendien is Kasteel Middacht altijd in de familie gebleven en nooit tot museum is verbouwd. Een bijzonder bezoek aan een uniek geheel.

Met de rondleidingen in het huis, kregen de deelnemers een goed beeld van de architectuur, het meubilair en vooral de functies van het huis en de verschillende kamers. De vele portretten toonden de familieleden en de belangrijkste vorsten waarmee de familie bevriend was. Ook werd de rangen en standen binnen de adel uitgelegd, alsook waarom Gravin van Aldenburg Bentinck een hermelijnen mantel mocht dragen.

In de wandeling door de tuin werd stil gestaan bij vele bijzondere (exotische) bomen die in het park zijn gepland. Ook de tuinindeling in vele kamers werd uitgelicht. Bijzonder waren de familiekamer, de oranjerie en het tuintheater dat aan het begin van de 20ste eeuw was aangelegd. Dankzij de warme lentedagen een week eerder, was veel fruit al aan het bloeien en stond een deel van de bomen al goed in blad.

Dankzij de kundige gidsen van Kasteel Middachten is dit een zeer leerzaam bezoek geweest die wij in de komende periode weer gaan herhalen. 

{gallery}Excursie_kasteel_middachten_-_2018{/gallery}

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154
 
 
Algemene voorwaarden
Privacy en cookiebeleid
Covid-19 beleid KaperGerlings

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons