Instituut voor kennis, inspiratie, groei en ontwikkeling
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but studiedag27122019 is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.
×

Waarschuwing

JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /data/sites/web/kapergerlingsnl/www/images/studiedag27122019
×

Attentie

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/studiedag27122019
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

De zeer rijk gedecoreerde stijlen Arts & Crafts Movement, Jugendstil en Art Nouveau als ook de Art Deco waren een zoektocht  naar een nieuwe stijl en een (sociale) architectuur. De natuurlijke lijnen, bloemmotieven, aandacht voor de ambachtsman én verbetering van de woonomgeving, dat is wat deze vier stromingen met elkaar verbindt. Met deze studiedag vind je in één dag inspiratie en inzichten in één van de meest dominante kunstperiodes van de 19e eeuw. Door heel Europa vinden wij deze ontwerpen terug, de een nog rijker dan de ander. De opeenvolgende stijlstromingen beïnvloedden elkaar en hadden ieder een eigen gedachtengoed om de wereld mooier of beter te maken. Hun zoektocht naar een nieuwe architectuur, interieur en stedenbouw heeft grote invloed gehad op de 20ste eeuw. 

We kijken terug op een geslaagde en goed bezochte studiedag architectuur en interieur Arts & Crafts, Jugendstil, Art Nouveau en Art Deco plaats in Utrecht op 27 december 2019. Dianne Timmerman en JoB Gerlings gaven 4 lezingen die inzicht gaven in de opeenvolgende stijlen, specifiek gericht op de architectuur en de binnenhuisarchitectuur. Bekende namen zoals William Morris, Hector Guimard, Victor Horta, Gustav Klimt, Michiel de Klerk, Cris Lebeau en Bruno Taut met hun werk kwamen aan bod. De sessies die gegeven werden:

  • Engelse Arts & Crafts movement, het huis van William Morris en de middeleeuwse productiemethode (Dianne Timmerman)
  • Art Nouveau in Parijs en Brussel (Job Gerlings)
  • Wenen, de wereld van Gustav Klimt en de Wiener Secession (Dianne Timmerman)
  • Art Deco binnen de Deutsche Werkbund en de Amsterdamse School (Job Gerlings)

Wil je inschrijven voor deze studiedag op een andere datum / locatie klik hier >>

{gallery}studiedag27122019{/gallery}

 

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154
 
 
Algemene voorwaarden
Privacy en cookiebeleid
Covid-19 beleid KaperGerlings

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons