Instituut voor kennis, inspiratie, groei en ontwikkeling
Wat is kenmerkend voor de renaissance?
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dianne Gerlings, docente geschiedenis, kunstgeschiedenis en architectuur verbonden aan het KaperGerlings Instituut vertelt op ons YouTube kanaal wat kenmerkend is voor de periode van de Renaissance.


De Renaissance staat bekend als dé kunstperiode bij uitstek, waarin de Europese kunstenaars onder leiding van de Italianen kunst opnieuw uitvond. Deze glorieperiode die soms mythische proporties krijgt, heeft haar wortels in de late middeleeuwse kunst en onderwijs en heeft later een grote invloed op de kunstontwikkelingen in Frankrijk, Engeland en de Nederlanden. Met deze studiedag krijg je inzicht in de ontwikkeling van deze kunstperiode. De historische gebeurtenissen die de bloeiperiode faciliteerden, de ontwikkeling in de kunst van het begin tot de hoog Reniassance met Da Vinci, Michelangelo en Rafaël en de gevolgen op de noordeuropese kunst en architectuur. Een mooie voorbereiding op een reis naar Italië, de Loire regio in Frankrijk of dichterbij huis in België en Nederland.

Op 26 januari vindt de volgende studiedag plaats in Utrecht over dit onderwerp, zie https://kapergerlings.nl/lezingen-en-studiedagen/studiedag-renaissance-zondag-26-januari
Laat je op deze dag inspireren door vier lezingen. Gezamenlijk geven zij jou nieuwe inzichten in de kunst van Masaccio, Ucello, Donatello, Alberti, Fra Angelico, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Raphaël, alsook in de historische gebeurtenissen rondom Florence, Milaan, Rome, Venetië en het Île de France.

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154
 
 
Algemene voorwaarden
Privacy en cookiebeleid
Covid-19 beleid KaperGerlings

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons