Rondleiding stadswandeling Hofjes in de Jordaan | groepsboeking
€ 100,00 excl. btw per groep
Duur: 2 1/2 uur
In overleg
maximaal 15 personen
Inhoud: De Jordaan zit vol met verstopte hoekjes en bijzondere plekken die voor de buitenstaander vaak gemist worden. Want hoeveel hofjes kent u in de Jordaan? Ga mee met deze excursie langs de verschillende hofjes en krijg daarmee inzicht in de armenzorg in Amsterdam. En natuurlijk de achterliggende architectuurontwerpen en de verhalen van de stichters en bewoners.
Programma:
Vanaf de aanleg van de Jordaan in de 17e eeuw, als onderdeel van de Amsterdamse grachtengordel, werden door rijke Amsterdammers stukken grond aangekocht voor de bouw van een armenhofje. De grond in deze wijk was destijds goedkoop en bij het wegvallen van de katholieke kloosters en zorginstellingen kwam de druk op de protestantse rijke Amsterdammer om te zorgen voor de minderbedeelden. in totaal zijn er 24 hofjes gebouwd in deze wijk. 
Met deze wandeling bezoekt u meerdere hofjes in de Jordaan onder leiding van een gids.
Duur:
2 1/2 uur,
Startlocatie:
 Restaurant Winkel43 op de Noordermarkt (https://winkel43.nl/). Deze locatie kunt u in 15 minuten lopen bereiken vanaf het Centraal Station
Eindlocatie: Westermarkt
Prijs:  € 100,00 excl. btw per groep.
Extra informatie:
  • Inclusief vakkundige gids en een kleine handout over de hofjes en de route
  • Inclusief reiskosten gids
  • Exclusief eten en drinken
Groepsgrootte: Maximaal 15 personen.
Route: Komt u met de auto? Dan kunt het beste parkeren in de parkeergarage Willemspoort (ter hoogte van het Haarlemmerplein), Q-park de Bijenkorf (ligt precies tussen het begin en eindpunt van deze wandeling). Ook kunt u natuurlijk gebruikmaken van de P+R parkeerplaatsen rondom de stad, waarna u met het openbaar vervoer naar het centrum reist.
Gids: Ik ben Job Gerlings, mede eigenaar van KaperGerlings. Ik ben afgestudeerd architectuurhistoricus en gespecialiseerd in de hedendaagse kunst en architectuur. In onze firma geef ik lezingen, cursussen, studiedagen en excursies op het gebied van kunstgeschiedenis, architectuur, hedendaagse kunst en geschiedenis. Jaarlijk begeleid ik reizen naar de verschillende kunst- en architectuurbiënnales in het buitenland.

Job Gerlings

 Afbeelding: bron: Wikimedia

 

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons

De Samenlevingsacademie

Leven, wonen en werken in de wereld van morgen.
Onze Samenlevingsacademie, onderdeel van van het KaperGerlings Instituut organiseert actviteiten op het gebied van mens, maatschappij en samenleving.
Onderwerpen: