Architectuurgeschiedenis maatwerk cursus

Inhoud

Wil je samen met anderen of juist alleen je verdiepen in de architectuurgeschiedenis voor werk of privé? Zodat je weet hoe de westerse kunst is ontstaan en ontwikkeld, deze kennis kan gebruiken in jouw werk of juist op vakantie? Of heb je bijzondere wensen rondom een regio, tijdsperiode of architect? Vraag dan om maatwerk.

Met maatwerk kunnen wij precies op jouw wensen aansluiten in onderwerp, duur, diepgang en locatie of juist online. Wij bieden een compleet studieprogramma architectuurgeschiedenis vanaf de prehistorie tot en met de hedendaagse architectuur. Je kunt ervoor kiezen om het gehele programma te volgen met 5 cursussen, of juist een deel of specifiek onderwerp. Daarnaast kan de cursus of lezing aangevuld worden met verdiepingsvraagstukken over monumentenzorg, erfgoedvraagstukken of de rol van architectuur in de openbare ruimte.

U hoeft de studiedagen niet voor te bereiden.

Literatuur en methodiek

Wil je studiemateriaal hebben bij de cursus, dat kan. Voor het gehele studieprogramma met verdiepingscursussen maken wij gebruik van het volgende boek: David Watkin, De Westerse architectuur. Een geschiedenis, 2011 (ISBN 9789058750020, Boom Uitgevers, eerdere edities zijn ook goed). (Koop dit boek direct bij bol.com)

Daarnaast kunnen wij materiaal klaarzetten voor de deelnemers in onze online leeromgeving. 

Tijdens de lezingen mogen deelnemers vragen stellen. De docent zorgt voor een structuur met mogelijk schema's, extra verdiepende stof en vooral veel beeldmateriaal van de vele kunstwerken.

Kosten en extra informatie

Kosten: Op aanvraag
Factuur: Voor deelname ontvangt u van ons een factuur. Voor onze maatwerk trainingen en cursussen geldt een betalingstermijn van 14 dagen. De betaling van de factuur dient wel ten alle tijde voldaan te zijn voor aanvang van de eerst geplande cursusles.
Algemene voorwaarden: Voor deze leergang zijn de algemene voorwaarden van toepassing (link opent in een nieuw scherm).

Docent

 De cursussen of lezingen worden hoofdzakelijk gegeven door Job Gerlings en Dianne Timmerman. Zij zijn prettige, enthousiaste, vakkundige, didactische vaardige professionele docenten die op een gemoedelijke, enthousiaste en gedreven manier kwalitatief hoogwaardige lessen kunnen geven.
Wij vinden het belangrijk dat onze docentens hun lesstof in de diepte beheersen, op een begrijpbare en gestructureerde manier de lesstof kunnen overbrengen en dat zij verbanden leggen. Zo kun je als cursist de materie beter plaatsen in een specifieke context. Voor een aantal trajecten kan het zijn dat je verschillende docenten krijgt omdat een aantal docenten ook specifieke vakkennis hebben.

Drs. Job Gerlings. Mede eigenaar, doceert kunsthistorie, geschiedenis, hedendaagse kunst & architectuur. Reisleider & gids KaperGerlings reizen

Ik ben Drs. Job Gerlings en studeerde kunstgeschiedenis met specialisme Architectuur aan de Universiteit Utrecht.
Bij KaperGerlings werk ik naast de bedrijfsvoering als hoofddocent, gids en reisleider. Ook stel ik inhoudelijk de programma's samen. In de afgelopen jaren heb ik mij verder verdiept in de volle breedte van de kunst- en geschiedenis, waarbij ik mij ook actief richt op de hedendaagse kunst en architectuur.
Als hoofddocent verzorg ik al jaren het grootste deel van de leergangen, cursussen, lezingen en excursies over de architectuur, hedendaagse kunst, kunstgeschiedenis en Westerse geschiedenis (t/m Renaissance en Verlichting). Daarnaast begeleid ik vooral inhoudelijk de kunstreizen naar de kunst- en architectuurbiënnales van Venetië, de Documenta in Kassel, de Manifesta (in Europa) en de kunstbiënnales van Berlijn, Lyon en Liverpool. Onze reizen organiseren we in samenwerking met onze vaste reispartner SRC-reizen. Voor iedere grote hedendaagse kunstmanifestatie verzorg ik een voorbereidende lezing, waarmee de deelnemers van onze reizen en andere geënteresseerden hun reis goed kunnen voorbereiden. 

De afgelopen 12 jaar werkte ik tevens als on-line marketing en communicatie consultant in de cultuursector. Klanten waren of zijn o.a. Nederland Monumentenland, vereniging De Hollandsche Molens, NIOD, Landschap Erfgoed Utrecht, Stichting Open Monumentendag, WatWasWaar.nl en DanzAlterna. Naast deze werkzaamheden was ik lid van de Raad van Toezicht bij Kunstcentraal in Bunnik en bestuurslid van de KNOB.

Drs. Dianne Timmerman | docent geschiedenis, kunsthistorie, architectuur en moderne kunst

Mijn naam is Dianne Timmerman. Ik heb kunstgeschiedenis en archeologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht met als specialisaties Architectuur en Moderne Kunst. In de jaren daarna heb ik veel lesgegeven aan diverse groepen (geïnteresseerden, grafische vormgevers, kunstenaars) over de hele breedte in de westerse kunstgeschiedenis. Door mijn eigen groeiende belangstelling voor textiel ben ik me ook daar in gaan verdiepen. De laatste tijd heeft de context mijn aandacht getrokken: wat is de achtergrond van degene de kunstgeschiedenis beschrijft en welke invloed heeft dit manier waarop hij/zij de ontwikkeling beschrijft. Naast docent geschiedenis, kunstgeschiedenis en architectuur ben ik ook werkzaam als NLP coach.
Als docent bij KaperGerlings geef ik geschiedenis Oudheid, Middeleeuwen en Renaissance, kunstgeschiedenis, architectuur en hedendaagse kunst.

Bekijk hieronder een van de YouTube video's van Dianne op ons YouTube kanaal.

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons

De Samenlevingsacademie

Leven, wonen en werken in de wereld van morgen.
Onze Samenlevingsacademie, onderdeel van van het KaperGerlings Instituut organiseert actviteiten op het gebied van mens, maatschappij en samenleving.
Onderwerpen: