Instituut voor kennis, inspiratie, groei en ontwikkeling
Cursus kunstgeschiedenis jaar 1 - klassieke oudheid

Inhoud

Wil je samen met anderen of juist alleen je verdiepen in de kunstgeschiedenis? Zodat je weet hoe de westerse kunst is ontstaan en ontwikkeld, jij in musea kunt uitleggen waarom de verschillende kunstwerken en kunstenaars bijzonder zijn? Of heb je bijzondere wensen rondom een kunstperiode, kunstenaar(s) of regio? Vraag dan om maatwerk.

Met maatwerk kunnen wij precies op jouw wensen aansluiten in onderwerp, duur, diepgang en locatie of juist online. Wij bieden een compleet studieprogramma kunstgeschiedenis vanaf de prehistorie tot en met de hedendaagse kunst. Je kunt ervoor kiezen om het gehele programma te volgen met 5 cursussen, of juist een deel of specifiek onderwerp.

Ons maatwerk kan als geheel programma, cursus of specifiek een lezing met een bepaald onderwerp.

Dan is deze complete leergang kunstgeschiedenis iets voor jou. Met deze gedegen intensieve, interactieve cursus op universitair niveau verdiep je je in kunstgeschiedenis vanaf het ontstaan van de mens tot en met 2000 na Christus. Je hoeft overigens geen voorkennis te hebben om deze cursus of het hele studieprogramma van 4 cursussen te volgen.

Overzicht gehele studieprogramma Kunstgeschiedenis

Cursus 1: Klassieke Oudheid ((3000 v. Christus t/m 300 na Christus)
Cursus 2: Middeleeuwse kunsten (300 na Christus t/m 1450)
Cursus 3: Renaissance tot en met de Verlichting (1450 t/m 1750)
Cursus 4: Neoclassicisme tot en met het Modernisme (1750 t/m 1980)
Cursus 5: Hedendaagse kunst (1980 tot en met nu)

Literatuur en methodiek

Wil je studiemateriaal hebben bij de cursus, dat kan. Voor het gehele programma maken wij gebruik van het volgende boek: Hugh Honour & John Fleming, A World History of Art, 14e druk, 2009 of in het Nederlands:Algemene Kunstgeschiedenis, 14e druk, 2013. (Koop het boek Algemene Kunstgeschiedenis van Honour en Fleming via deze link bij Bol.com.)

Voor lezingen kunnen wij materiaal klaarzetten voor de deelnemers in onze online leeromgeving. 

Tijdens de lezingen mogen deelnemers vragen stellen. De docent zorgt voor een structuur met mogelijk schema's, extra verdiepende stof en vooral veel beeldmateriaal van de vele kunstwerken.

Kosten en extra informatie

Kosten: Op aanvraag
Facturatie: Voor deelname ontvangt u van ons een factuur. Voor onze maatwerk trainingen en cursussen geldt een betalingstermijn van 14 dagen. De betaling van de factuur dient wel ten alle tijde voldaan te zijn voor aanvang van de eerst geplande cursusles.
Voorwaarden: Voor deze leergang zijn de algemene voorwaarden van toepassing (link opent in een nieuw scherm).

 

Docent

 De cursussen of lezingen worden hoofdzakelijk gegeven door Job Gerlings en Dianne Timmerman. Zij zijn prettige, enthousiaste, vakkundige, didactische vaardige professionele docenten die op een gemoedelijke, enthousiaste en gedreven manier kwalitatief hoogwaardige lessen kunnen geven.
Wij vinden het belangrijk dat onze docentens hun lesstof in de diepte beheersen, op een begrijpbare en gestructureerde manier de lesstof kunnen overbrengen en dat zij verbanden leggen. Zo kun je als cursist de materie beter plaatsen in een specifieke context. Voor een aantal trajecten kan het zijn dat je verschillende docenten krijgt omdat een aantal docenten ook specifieke vakkennis hebben.

Drs. Job Gerlings. Mede eigenaar. Doceert architectuur en stedenbouw, oude en hedendaagse kunst en geschiedenis. Reisleider/gids bij kunst- en architectuur studiereizen.

Mijn naam is Job Gerlings en ik ben in 2005 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als kunst- en architectuurhistoricus, gespecialiseerd in de architectuur van de 20ste eeuw en hedendaagse kunst. Als bijvakken verdiepte ik mij in de klassieke filosofie en sociale geografie. Door mijn werk als programmamanager bij KaperGerlings Instituut en de Samenlevingsacademie heb ik de basis van antropologie en sociologie ook eigen gemaakt.

Ik heb de afgelopen jaren gewerkt binnen de monumentenzorg in onder meer Amsterdam, het Gooi en Zeist en omstreken, de molenwereld en daarnaast ben ik actief geweest in de museale en archievenwereld.

Als docent zorg ik dat de deelnemers inzicht krijgen in de samenhang tussen historische gebeurtenissen, technische ontwikkelingen, culturele ontwikkelingen, de architectuur en kunst die worden gemaakt. Datzelfde doe ik wanneer ik mensen begeleid op excursies, studiebezoeken en onze reizen.

Ik begeleid (vooral inhoudelijk) onze hedendaagse kunst- en architectuurbiënnales van Venetië, de Documenta in Kassel, de Manifesta (in Europa) en de kunstbiënnales van Berlijn, Lyon en Liverpool. Deze reizen organiseren we in samenwerking met onze vaste reispartner SRC-reizen. Voor iedere grote hedendaagse kunstmanifestatie verzorg ik een voorbereidende lezing, waarmee de deelnemers van onze reizen en andere geënteresseerden hun reis goed kunnen voorbereiden. 

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154
 
 
Algemene voorwaarden
Privacy en cookiebeleid
Covid-19 beleid KaperGerlings

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons