Mede eigenaar, doceert (kunst-)geschiedenis & architectuur. Reisleider & gids KaperGerlings reizen


Mede eigenaar, doceert (kunst-)geschiedenis & architectuur. Reisleider & gids KaperGerlings reizen
Ik ben Drs. Job Gerlings en studeerde kunstgeschiedenis met specialisme Architectuur aan de Universiteit Utrecht.
Bij KaperGerlings werk ik naast de bedrijfsvoering als hoofddocent, gids en reisleider. Ook stel ik inhoudelijk de programma's samen. In de afgelopen jaren heb ik mij verder verdiept in de volle breedte van de kunst en kunstgeschiedenis, waarbij ik mij ook actief richt op de hedendaagse kunst. 
Als hoofddocent kunst en kunstgeschiedenis verzorg ik het grootste deel van de cursussen, exursies over de kunst, kunstgeschiedenis en Architectuur en enkele lessen geschiedenis Oudheid. Daarnaast begeleid ik vooral inhoudelijk de kunstreizen naar de Biennale di Venezia in Venetië, Documenta in Kassel, Manifesta (in Europa) en de Biënnale van Berlijn. Onze reizen organiseren we in samenwerking met onze vaste reispartner SRC-reizen. Voor iedere grote hedendaagse kunstmanifestatie verzorg ik een voorbereidende lezing, waarmee de deelnemers van onze reizen en andere geinteresseerden hun reis goed kunnen voorbereiden. 

De afgelopen 12 jaar werkte ik tevens als on-line marketing en communicatie consultant in de cultuursector. Klanten waren of zijn o.a. Nederland Monumentenland, vereniging De Hollandsche Molens, NIOD, Landschap Erfgoed Utrecht, Stichting Open Monumentendag, WatWasWaar.nl en DanzAlterna. Naast deze werkzaamheden ben ik lid van de Raad van Toezicht bij Kunstcentraal in Bunnik.

 

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons

Over KaperGerlings Events

Evenementen, workshops en entertrainment
Groepsboekingen & individuele rondleidingen
Voor bedrijven, teams, particulieren en scholen
Lees meer over KaperGerlings Events

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46
info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Social media