Programma hedendaagse kunst
Jaarlijks bezoeken we met groepen in samenwerking met onze reispartner SRC-reizen diverse kunstbiennales in Europa en organiseren we landelijk hedendaagse kunst cursussen en lezingen over de lopende biënnales. In dit studieprogramma vind je al onze activiteiten gebundeld op dit gebied van dit jaar.
Complete online leergang kunstgeschiedenis
Ons online kunstgeschiedenis programma bestaat uit 48 interactieve live (dus niet vooraf opgenomen) online lezingen die gezamenlijk de gehele propedeuse opleiding westerse kunstgeschiedenis aan de universiteit vormen. Je kunt voor iedere lezing afzonderlijk inschrijven.
Cursus architectuurgeschiedenis van 0 tot nu
Ons online architectuurgeschiedenis programma bestaat uit 10 interactieve live (dus niet vooraf opgenomen) online lezingen die gezamenlijk de ontwikkeling van de architectuur van 0 tot nu vertellen. Je kunt voor iedere lezing afzonderlijk inschrijven.
Geschiedenis compleet in 2 jaar
Zoek je de diepere context achter historische gebeurtenissen en waardoor de huidige wereld ontstaan is vanaf het ontstaan van de mens tot en met de Europese eenwording en de opkomst van China als wereldmacht? In ons studieprogramma leer je over de oorzaken en de gevolgen van historische ijkmomenten. De geschiedenis wordt belicht vanuit economische sociale hoek, culturele hoek, bestuurlijke en politieke kant en vanuit de internationale politieke ontwikkelingen. En je leert welke gebeurtenissen onze huidige wereld hebben gevormd en hoe de toekomst er mogelijk uit kan zien.
Voorkennis niet vereist. Meerdere data en locaties.
Complete leergang geschiedenis van Napoleon naar de Nieuwe Wereldorde
Dit programma geeft jou inzicht op welke manieren de redenen van het oorlog voeren en de technologische en strategische manier waarop, vanaf Napoleon leidde tot de huidige Nieuwe Wereldorde met Trump, de EU, Brexit en de Chinese dominatie. Door Napoleon werd Europa opnieuw vormgegeven en hij zorgde voor een periode waarin verschillende regio's zich sterk gingen verbinden aan een nationale culturele ideologie. Die beweging leidde tot meerdere oorlogen in Europa én de Verenigde Staten en een technologische en strategische oorlogsindustrie die ook de economische vooruitgang aanjaagde. Met daarboven op nieuwe visies in de oorlogsfilosofie, maakte dat de 20ste eeuw een eigen spanningsdynamiek kreeg met de Koude Oorlog. En het einde van deze 'koude periode', werd de Nieuwe Wereldorde ingeluid. De cursussen, studiedagen en lezingen zijn afzonderlijk te volgen.
Complete leergang architectuurgeschiedenis
Ons programma architectuurgeschiedenis en stedenbouw bevat een complete leergang van 4 cursusreeksen van 6 klassikale (fysieke) lessen van 2 1/2 uur. Daarnaast ook een compactere cursus architectuurgeschiedenis van 0 tot nu met 10 live online lezingen van 2 uur waar je ook per lezing kan schrijven. Het programma helpt jou inzicht te krijgen hoe gebouwen en de stedenbouwkundige structuren een reflectie zijn van samenleving en een tijdsperiode. Bovendien leer je hoe de gebouwde omgeving onze manier van leven bepalen alsook onze binding met elkaar, onze woonomgeving en onze geschiedenis.
Voorkennis niet vereist.

 

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons

De Samenlevingsacademie

Leven, wonen en werken in de wereld van morgen.
Onze Samenlevingsacademie, onderdeel van van het KaperGerlings Instituut organiseert actviteiten op het gebied van mens, maatschappij en samenleving.
Onderwerpen: