Programma hedendaagse kunst
Jaarlijks bezoeken we met groepen in samenwerking met onze reispartner SRC-reizen diverse kunstbiennales in Europa en organiseren we landelijk hedendaagse kunst cursussen en lezingen over de lopende biënnales. In dit studieprogramma vind je al onze activiteiten gebundeld op dit gebied van dit jaar.

Cursussen hedendaagse kunst najaar 2020cursus hedendaagse kunst 2

Jaarlijks reizen we met groepen naar diverse kunstbiënnales. Wil je weten waar de hedendaagse kunst en architectuur naar toe gaan, hoe de kunstwereld werkt en welke kunstenaars het volgen waard zijn? Dan is deze cursus iets voor jou. Met de interactieve en intensieve lessen richt je je volledig op de kunst, mode, toegepaste vormgeving en architectuur vanaf het jaar 2000 tot en met nu. Per les krijg je inzicht in het verleden (hoe zijn wij hier gekomen), het heden en waar de kunstvorm naar ontwikkeld in de toekomst. Deze cursus is een combinatie van fysieke lessen en onze online leeromgeving. In de lessen krijg je de verbanden, de inzichten en structuur, in de online leeromgeving kun je dieper doorzoeken op kunstenaars, zelfstandig (optionele) tests maken en een samenvatting van de lessen terugvinden. Ook vind je in deze leeromgeving leesstof om de les voor te bereiden en een databank met hedendaagse kunstenaars.
Klik hier voor de geplande cursussen >>


Kunstreis naar Berlijn met de Biënnale van Berlijn | 2 - 6 juli 2020

Reis Biennale van berlijn 2020Bezoek dynamisch Berlijn, de creatieve hotspot in Europa. Na de val van de muur heeft deze stad een enorme aantrekkingskracht op jonge generaties kunstenaars, architecten, muzikanten en modeontwerpers. Het KaperGerlings Instituut en SRC Reizen nemen jou graag mee naar deze bruisende stad die zindert van de creativiteit, waar jij je vijf dagen in kunt onderdompelen.

Deze nieuwe kunstreis staat in teken van de hedendaagse kunst en architectuur. Gedurende de zomer vindt de 11e kunstbiënnale van Berlijn plaats. Deze kunstmanifestatie is een goede graadmeter voor de stand van de hedendaagse kunst. Omdat de biënnale verspreid is door het stadscentrum, is deze goed te combineren met stadswandelingen, architectuur en de reguliere musea en trekpleisters.
Klik hier voor de geplande reis>>


Kunstreis naar Liverpool met de Biënnale van Liverpool | 23 - 26 juli 2020

Liverpool biennale reis 2020 Met een groots opgezette renovatie van het havengebied van Liverpool is deze stad een onverwachte parel geworden aan de Engelse westkust. Het relatief kleine centrum wordt gekenmerkt door een dynamiek tussen 19e-eeuwse, Art Deco en hedendaagse architectuur en met recht een werelderfgoed sinds 2004. De straten zijn gevuld met de typische Engelse pubs en de pakhuizen vol met hedendaagse kunst en musea.

Deze nieuwe kunstreis die we samen met onze reispartner SRC-reizen organiseren staat in teken van de hedendaagse kunst en de stad Liverpool. Centraal tijdens ons bezoek staat de 11e kunstbiënnale van Liverpool, getiteld ‘The Stomach and the Port’. De kunstenaars duiken in de combinatie van het menselijk lichaam en de verbinding met de wereld. Met de Tate Liverpool als hoofdlocatie, is de verdere biënnale verspreid door het gehele centrum. En dat biedt ons de mogelijkheid naast de biënnale ook historisch Liverpool te ontdekken en ’s avonds te genieten van heerlijk eten en de haven. Lees meer over het thema in dit blogitem: The stomach and the port -  Biënnale van Liverpool. Job is in de stad de inhoudelijke reisleider en Ralph de organisatorische reisleider. Samen zorgen wij voor een prettig verblijf in Liverpool. Klik hier voor de geplande reis >>


Diverse lezingen over de kunstbiënnales van dit jaar en de voorafgaande jaren

lezing biennale van Venetie 2017Jaarlijks bezoeken we met groepen diverse kunstbiënnales. In de afgelopen jaren waren dat o.a. de Documenta, om de 2 jaar de kunst- en architectuurbiënnale van Venetië en de kunstbiënnale van Lyon.
Als u op de hoogte gehouden wil worden hierover, abonneer u dan op onze nieuwsbrief

 

 


 Drs. Job Gerlings. Docent hedendaagse kunst

 

Ik ben Drs. Job Gerlings en studeerde kunstgeschiedenis met specialisme Architectuur aan de Universiteit Utrecht.
Bij KaperGerlings werk ik naast de bedrijfsvoering als hoofddocent, gids en reisleider. Ook stel ik inhoudelijk de programma's samen. In de afgelopen jaren heb ik mij verder verdiept in de volle breedte van de kunst- en geschiedenis, waarbij ik mij ook actief richt op de hedendaagse kunst en architectuur.
Als hoofddocent kunst en kunstgeschiedenis verzorg ik het grootste deel van de cursussen, exursies over de kunst, kunstgeschiedenis en architectuur en lessen geschiedenis Oudheid. Daarnaast begeleid ik vooral inhoudelijk de kunstreizen naar de Biennale di Venezia in Venetië, Documenta in Kassel, Manifesta (in Europa) en de Biënnale van Berlijn. Onze reizen organiseren we in samenwerking met onze vaste reispartner SRC-reizen. Voor iedere grote hedendaagse kunstmanifestatie verzorg ik een voorbereidende lezing, waarmee de deelnemers van onze reizen en andere geinteresseerden hun reis goed kunnen voorbereiden. 

De afgelopen 12 jaar werkte ik tevens als on-line marketing en communicatie consultant in de cultuursector. Klanten waren of zijn o.a. Nederland Monumentenland, vereniging De Hollandsche Molens, NIOD, Landschap Erfgoed Utrecht, Stichting Open Monumentendag, WatWasWaar.nl en DanzAlterna. Naast deze werkzaamheden was ik lid van de Raad van Toezicht bij Kunstcentraal in Bunnik en bestuurslid van de KNOB.

Job Gerlings (links op de foto) en Ralph Kaper (rechts op de foto)| reisleiders voor deze reizen.

Job en Ralph reisleiders KaperGerlings

Ik ben Job Gerlings en ik ben kunst- en architectuurhistoricus, voor beiden gespecialiseerd in de hedendaagse versie. Als mede eigenaar van het instituut geeft ik les, lezingen en excursies op het gebied van kunst, geschiedenis en architectuur bij KaperGerlings. Op onze reizen leid ik onze groepen als gids door de steden, musea en biënnales en zorg ik voor het studieprogramma.
Ik ben Ralph Kaper en verzorg alle organisatorische zaken, bijvoorbeeld reis- en hotelzaken ter plekke, calamiteiten, maar ook diners of borrels waar ieder kan aansluiten als je dat wil. Naast het ontzorgen zorg ik voor een goede groepssfeer en -cohesie. Tijdens de reis zijn we alle dagen tot je beschikking. Dus ook als je alleen mee reist zorgen we ervoor dat je aansluiting vindt of je aan kunt sluiten.

 

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons

De Samenlevingsacademie

Leven, wonen en werken in de wereld van morgen.
Onze Samenlevingsacademie, onderdeel van van het KaperGerlings Instituut organiseert actviteiten op het gebied van mens, maatschappij en samenleving.
Onderwerpen: