Project stedelijke antropologie, ruimtelijkheid en leefomgeving
Over het project
Cultuur is net zo bepalend voor architectuur als dat architectuur onze cultuur vormt. De gebouwde omgeving kan zorgen voor inclusiviteit, verbetering van onze sociale relaties en zeggenschap over onze leefomgeving. De vraag is hoe, want architectuur kan ook precies het tegenovergestelde bereiken.
In dit jaar werkt Job Gerlings aan een onderzoek en publicatie over het vraagstuk hoe wij kunnen zorgen voor een leefomgeving waarin iedereen een plek eigen kan maken, zich veilig voelt en kan participeren. Hoe kunnen wij bestaande plekken transformeren, hoe kunnen wij nieuwe plekken maken en hoe voorkomen wij dat wij onze eigen ideeën en culturele gewoonten op anderen projecteren?
In zijn onderzoek neem hij jou graag mee op ontdekkingstocht aan de hand van interviews, verslagen, dialoogtafels, workshops, cursussen en presentaties als ook letterlijk op reis. Wil je Job Gerlings en de onderwerpen volgen, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.
Waarom dit project
Voor mij bouwt de stedelijke antropologie voort op de kennis van de architectuur en stedenbouw. Met de sociaal-culturele aanvulling die laat zien hoe onze cultuur en leefomgeving elkaar beïnvloeden. De vraag die er ligt is welke ontwerpmethodes, architectonische vormen, culturele zienswijzen kunnen wij gebruiken om te zorgen dat wij een inclusieve leefomgeving maken. Inclusief voor verschillende culturen, leefvormen én organismen. Een bredere blik gericht op visievorming, onderzoek en ontwerp met praktische handvatten om tot een werkelijke goede leefomgeving te komen.
- Job Gerlings -
Over drs. Job Gerlings
Het project Stedelijke antropologie en leefomgeving wordt volledig ingevuld en gedragen door drs. Job Gerlings. Met zijn expertise in architectuur, stedenbouw en stedelijke antropologie brengt hij de drie disciplines bij elkaar. Lees meer op zijn profielpagina.
Wil je Job Gerlings en de onderwerpen volgen, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.