Instituut voor kennis, inspiratie, groei en ontwikkeling
Cursus architectuurgeschiedenis van 0 tot nu
Met deze leergang van 10 live online colleges van 2 uur doorloop je de Westerse architectuurgeschiedenis in grote lijnen. Je begint bij de basis van de Egyptische, Assyrische en Griekse architectuur, waarna je met de Romeinse bouwkunst via de middeleeuwen, de renaissance en de barokke en classicistische vormen belandt in de 19e eeuw en de 20ste eeuw. Je eindigt deze cursus met de hedendaagse architectuur.
€275,00
(Incl. 21% btw)
* Kies de startdatum en tijd:


  Data en tijden

Deze cursus heeft 10 colleges van 2 uur die live online worden verzorgd om de twee weken. Online cursussen zijn interactief, dus mondeling dialoog mogelijk, net als in een klas.

CodeDagTijdenDataDocent
1010 Maandag 19:30-21:30 uur 2021: 8 november (1), 22 november (2), 6 december (3, 20 december (4)
2022: 10 januari (5), 24 januari (6), 7 februari (7), 21 februari (8), 7 maart (9), 21 maart (10)
Drs. Job Gerlings

  Inhoud

Inhoud van deze cursus.
Met deze leergang van 10 live online colleges van 2 uur doorloop je de Westerse architectuurgeschiedenis in grote lijnen. Je begint bij de basis van de Egyptische, Assyrische en Griekse architectuur, waarna je met de Romeinse bouwkunst via de middeleeuwen, de renaissance en de barokke en classicistische vormen belandt in de 19e eeuw en de 20ste eeuw. Je eindigt deze cursus met de hedendaagse architectuur.
De architectuur van alle eeuwen is nog steeds zichtbaar op straat, thuis en op vakantie. Met deze cursus word je je bewust van de vele historische gebouwen, stedenbouwkundige structuren en landschapsontwerpen die een dorp of stad een eigen karakter geven. Geen andere kunstvorm heeft zo’n invloed op ons alledaagse bestaan en persoonlijke leefomgeving als de architectuur. Met deze cursus leertje de gebouwen herkennen en plaatsen in de tijd.  

Literatuur
Voor deze cursus krijg je toegang tot de online leeromgeving. Hier vind je per les studiemateriaal en verdiepingsbronnen die je kunt bestuderen voor of na het college. Voor de hele cursus gebruiken wij geen boek. Wil je wel extra verdiepingsmateriaal in een boekvorm, dan raden wij de volgende titel aan: David Watkin, De Westerse architectuur. Een geschiedenis, 2011 (ISBN 9789058750020, Boom Uitgevers, eerdere edities zijn ook goed). Koop dit boek direct bij bol.com Dit boek gebruiken wij in onze verdiepingscursussen.

  Docent van deze cursus

Drs. Job Gerlings. Mede eigenaar. Doceert architectuur en stedenbouw, oude en hedendaagse kunst en geschiedenis. Reisleider/gids bij kunst- en architectuur studiereizen.

Mijn naam is Job Gerlings en ik ben in 2005 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als kunst- en architectuurhistoricus, gespecialiseerd in de architectuur van de 20ste eeuw en hedendaagse kunst. Als bijvakken verdiepte ik mij in de klassieke filosofie en sociale geografie. Door mijn werk als programmamanager bij KaperGerlings Instituut en de Samenlevingsacademie heb ik de basis van antropologie en sociologie ook eigen gemaakt.

Ik heb de afgelopen jaren gewerkt binnen de monumentenzorg in onder meer Amsterdam, het Gooi en Zeist en omstreken, de molenwereld en daarnaast ben ik actief geweest in de museale en archievenwereld.

Als docent zorg ik dat de deelnemers inzicht krijgen in de samenhang tussen historische gebeurtenissen, technische ontwikkelingen, culturele ontwikkelingen, de architectuur en kunst die worden gemaakt. Datzelfde doe ik wanneer ik mensen begeleid op excursies, studiebezoeken en onze reizen.

Ik begeleid (vooral inhoudelijk) onze hedendaagse kunst- en architectuurbiënnales van Venetië, de Documenta in Kassel, de Manifesta (in Europa) en de kunstbiënnales van Berlijn, Lyon en Liverpool. Deze reizen organiseren we in samenwerking met onze vaste reispartner SRC-reizen. Voor iedere grote hedendaagse kunstmanifestatie verzorg ik een voorbereidende lezing, waarmee de deelnemers van onze reizen en andere geënteresseerden hun reis goed kunnen voorbereiden. 

€275,00
(Incl. 21% btw)
* Kies de startdatum en tijd:


Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154
 
 
Algemene voorwaarden
Privacy en cookiebeleid
Covid-19 beleid KaperGerlings

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons