Instituut voor kennis, inspiratie, groei en ontwikkeling
De architectuurbiënnale van Venetië 2020/'21 | online live lezing
Relevanter dan deze architectuurbiënnale (die nu in 2021 plaatsvindt, in plaats van 2020) kan haast niet met het onderwerp 'How will we live together?'. Laat je meenemen in hoe architecten, mens, plant, dier en het gehele universum willen samenbrengen.
€27,50
(Incl. 21% btw)
* Kies de startdatum en tijd:


  Data en tijden

Deze live online lezing duurt 2 uur, inclusief 1 pauze van 10 minuten. Online lezingen zijn interactief, dus mondeling dialoog mogelijk, net als in een klas.

CodeDagTijdenDocent
1022 Maandag 4 oktober 2021 19:30-21:30 uur Drs. Job Gerlings 

  Inhoud

"How will we live together" is de titel van de architectuurbiënnale in Venetië van 2020 die nu vanwege de pandemie in 2021 wordt geëxposeerd. En relevanter dan nu kan het thema niet zijn. De kernvraag omhelst namelijk niet alleen wij, maar ook de flora, fauna en het heelal of universum als geheel. Hoe kunnen wij samenleven en welke rol heeft de architect binnen dat geheel? 

Met deze lezing neemt drs. Job Gerlings je mee in het programma van deze architectuurbiënnale. Aan de hand van de titelvraag How Will We Live Together? heeft de hoofdcurator Harsim Sarkis de biënnale opgedeeld in vijf delen. Ieder deel vormt een eigen vraagstelling, waar de gepresenteerde bureaus en architecten op reageren. Aan de hand van de vele werken neemt Job jou mee door deze grootschalige expositie. Een hoopgevende lezing die laat zien hoever de mens al is in het vinden van oplossingen voor de vraagstelling die na 2020 nog prangender is: Hoe gaan wij samen leven? Zowel mens als natuur, dieren, microben en de aarde binnen het heelal.

  Docent van deze cursus

Drs. Job Gerlings. Mede eigenaar. Doceert architectuur en stedenbouw, oude en hedendaagse kunst en geschiedenis. Reisleider/gids bij kunst- en architectuur studiereizen.

Mijn naam is Job Gerlings en ik ben in 2005 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als kunst- en architectuurhistoricus, gespecialiseerd in de architectuur van de 20ste eeuw en hedendaagse kunst. Als bijvakken verdiepte ik mij in de klassieke filosofie en sociale geografie. Door mijn werk als programmamanager bij KaperGerlings Instituut en de Samenlevingsacademie heb ik de basis van antropologie en sociologie ook eigen gemaakt.

Ik heb de afgelopen jaren gewerkt binnen de monumentenzorg in onder meer Amsterdam, het Gooi en Zeist en omstreken, de molenwereld en daarnaast ben ik actief geweest in de museale en archievenwereld.

Als docent zorg ik dat de deelnemers inzicht krijgen in de samenhang tussen historische gebeurtenissen, technische ontwikkelingen, culturele ontwikkelingen, de architectuur en kunst die worden gemaakt. Datzelfde doe ik wanneer ik mensen begeleid op excursies, studiebezoeken en onze reizen.

Ik begeleid (vooral inhoudelijk) onze hedendaagse kunst- en architectuurbiënnales van Venetië, de Documenta in Kassel, de Manifesta (in Europa) en de kunstbiënnales van Berlijn, Lyon en Liverpool. Deze reizen organiseren we in samenwerking met onze vaste reispartner SRC-reizen. Voor iedere grote hedendaagse kunstmanifestatie verzorg ik een voorbereidende lezing, waarmee de deelnemers van onze reizen en andere geënteresseerden hun reis goed kunnen voorbereiden. 

€27,50
(Incl. 21% btw)
* Kies de startdatum en tijd:


Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154
 
 
Algemene voorwaarden
Privacy en cookiebeleid
Covid-19 beleid KaperGerlings

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons