Instituut voor kennis, inspiratie, groei en ontwikkeling

Lezing architectuurbiënnale van Venetië 2021

Relevanter dan deze architectuurbiënnale kan haast niet met het onderwerp 'How will we live together?' Laat je meenemen in hoe deze expositie een antwoord zoekt en soms ook geeft naar hoe wij als mens kunnen samen leven met flora, fauna, microben en binnen het gehele heelal. Boek jouw plek snel!

Over deze verdiepingsleergang

De manier waarop wij samenleving heeft een concrete uiting gekregen in onze architectuur en stedenbouw. De gebouwen zijn de aanleiding om de wereld om ons heen te ontdekken. Welke stijlen wij bouwden, waarom wij in die stijlen bouwden en hoe wij over onze wereld dachten en vormgaven. Met de cursussen duik je dieper in op de vraag hoe architectuur en stedenbouw onze wereld vormgegeven hebben.
Scroll naar beneden voor de verdiepingscursussen Oudheid, Middeleeuwen, Renaissance & Verlichting, 19e/20e eeuw en hedendaagse architectuur en stedenbouw.

Over het studietraject

  • De leergang bestaat uit 5 cursussen van 6 lessen. 2 1/2 uur per les.
  • Je kunt voor iedere cursus afzondelijk inschrijven
  • Tijdsvlakken: Oudheid, middeleeuwen, renaissance & verlichting, 20e-21e eeuw en hedendaagse architectuur.
  • De cursussen zijn voornamelijk interactief live online. Contact met de docent en groep mogelijk, zoals in een klas. Er is ruimte voor vragen.
  • Fysiek alleen in Amsterdam.
  • Je betaalt pas als een cursus definitief is
  • Kosten per cursus:  € 220,00 inclusief btw p.p.
Cursusplanning

Gratis introductielezing architectuur van de Oudheid tot nu

Met deze cursus krijg je inzicht in de architectuur van de oudheid door de gebouwen te bestuderen vanaf de eerste huizen en steden tot en met de Griekse en Romeinse tempels en paleizen, gecombineerd met de geschiedenis en de sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen.

Architectuurgeschiedenis Oudheid (1)

Met deze cursus krijg je inzicht in de middeleeuwse bouwkunst. Je leert waardoor deze architectuur aansluit op de Romeinse keizercultus, representatie is van staat, kerk en macht mede door de geschiedenis en de sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen mee te nemen in je studie.

Architectuurgeschiedenis Middeleeuwen (2)

Met deze cursus krijg je inzicht hoe de architectuur van de Renaissance, Barok en het Classicisme tijdens de Verlichting in relatie stonden tot verstand, emotie en beleving. Juist door de ontwikkeling van de architectuur te verbinden met onderwerpen als geschiedenis en de sociaal-maatschappelijke veranderingen komt deze architectuur tot leven.

Architectuurgeschiedenis Renaissance & Verlichting (3)

Met deze cursus krijg je inzicht hoe de architectuur van de Renaissance, Barok en het Classicisme tijdens de Verlichting in relatie stonden tot verstand, emotie en beleving. Juist door de ontwikkeling van de architectuur te verbinden met onderwerpen als geschiedenis en de sociaal-maatschappelijke veranderingen komt deze architectuur tot leven.

Architectuurgeschiedenis 19e en 20e eeuw (4)

Met deze cursus krijg je inzicht in de bouwkunst van de 19e en 20ste eeuw. Door verder te kijken dan de gevels ontdek je de grote invloed van de industrialisatie, de gevolgen van een opkomend socialisme en hoe de architectuurontwerpen nog steeds een reflectie zijn van onze maatschappij en hoe wij willen dat de wereld ons ziet.

Hedendaagse architectuur en stedenbouw (5)

Met deze cursus krijg je inzicht in de architectuur en stedenbouw van nu. Je verdiept je in de technologie, nieuwe vormen en een andere wereldvisie met ecologische en duurzame ontwerpen.

Studiereis architectuurbiënnale 2021

Samen met onze vaste reispartner SRC-reizen organiseren we om de 2 jaar een studiereis naar de architectuurbiënnale in Venetië.  Dit jaar (2021) is dat van woensdag 15 september - zondag 19 september.
JE KUNT NOG MEE!

Docent: Drs. Job Gerlings

Ik ben Job Gerlings, mede eigenaar van het KaperGerlings instituut en verzorg alle architectuur- en stedenbouw leergangen en cursussen. Ook begeleid ik de architectuurreizen.

Backup docent: Drs. Dianne Timmerman

Ik ben Dianne Timmerman en ben gespecialiseerd in kunst- en architectuurgeschiedenis. Ik ben backup voor Job Gerlings.

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154
 
 
Algemene voorwaarden
Privacy en cookiebeleid
Covid-19 beleid KaperGerlings

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons