Instituut voor kennis, inspiratie, groei en ontwikkeling

In onze filosofie en wijsbegeerte cursussen neemt je mee op een reis door de geschiedenis van de westerse filosofie. We bespreken verschillende deelgebieden van de filosofie en ook hoe ze onderling met elkaar een traditie vormen.  Deze cursussen zijn opgebouwd uit hoor- en werkcolleges. Je absorbeert niet alleen maar gaat ook daadwerkelijk actief met de materie aan de slag.

In elke les krijg je eerst een hoorcollege met theorie, waarna je in een werkcollege samen filosofeert aan de hand van een filosofische tekst. Daarbij gebruiken we naast filmpjes en opdrachten onder andere stukken primaire tekst van filosofen (ca. 5-10 pagina’s per week primaire tekst). Filosofie is namelijk het bestuderen van filosofie, wat ook betekent de werken van de filosofen zelf. Daarnaast is filosofie een dialogische traditie van spreken om tot waarheid te komen, zoals dit door Socrates in gang is gezet. We gaan dus ook met elkaar in gesprek over de onderwerpen.

CodeLocatieDag Tijden DataDocent 
671 Live online Maandag  19:00-21:00 uur  2020: 28 september (1), 5 oktober (2), 12 oktober (3), 19 oktober (4), 26 oktober (5), 2 november (6), 9 november (7), 16 november (8) Deze cursus is gestart.
Drs. Patrick van Wageningen
        We plannen weer een nieuwe filosofie cursus in het voorjaar. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief  

Drs. Patrick van Wageningen

Docent humanistiek en filosofie

Ik ben Patrick van Wageningen. Ik heb humanistiek gestudeerd aan de UvH en ben bevoegd 1e graads docent Humanistisch vormingsonderwijs (HVO). Bij KaperGerlings geeft ik diverse cursussen en lezingen op het gebied van humanistiek en filosofie.

Introductievideo van Patrick

Hieronder een video presentatie van Patrick, weliswaar over humanistiek, maar goed om hem alvast te leren kennen.

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154
 
 
Algemene voorwaarden
Privacy en cookiebeleid
Covid-19 beleid KaperGerlings

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons