Instituut voor kennis, inspiratie, groei en ontwikkeling

Gratis introductielezing

We kijken naar de kunst van nu en hoe deze vanuit de oudere kunst is ontstaan. Hoe zit de kunstwereld in elkaar  en hoe deze creatieve makers onze wereld verrijken.

Cursus hedendaagse kunst in de wereld van nu

Eigentijdse kunstenaars, vormgevers en architecten vormen een actieve spiegel van onze maatschappij. En vaak bieden zij een creatieve nieuwe kijk op onze samenleving. In 8 lessen bekijken je de wereld vanuit de ogen van deze creatieve groep en vanuit de vakgebieden antropologie & sociologie, politicologie, ecologie, geschiedenis, kunstgeschiedenis en technologie.

Cursus hedendaagse kunst begrijpen

Met deze hedendaagse kunst cursus bieden wij je nieuwe inzichten in de kunst van nu. We geven je inzicht in de kunstwereld, welke onderwerpen door kunstenaars worden uitgediept en hoe zij dat doen en in welke vorm (platte vlak, performance, video, installatie, 3D, mode, architectuur en toegepaste vormgeving).

Kunstreizen

We organiseren regelmatig hedendaagse kunst excursies naar hedendaagse kunst evenementen en musea in Nederland en België.
Deze activiteiten zullen weer pas vanaf eind februari plaatsvinden, afhankelijk van de Covid-19 situatie.

Excursies

Met onze reizen nemen wij je mee naar meerdere kunstbiënnales binnen Europa. Wij zorgen dat je niet hoeft te zoeken naar de vele locaties en geven de verdieping mee op de exposities.
We organiseren kunstbiënnale reizen naar Venetië, Berlijn, Lyon, Liverpool en de Documenta in Kassel.

Docent hedendaagse kunst

Drs. Job Gerlings

Ik ben Job Gerlings, mede eigenaar van het KaperGerlings instituut. In de afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in de hedendaagse kunst en geef ik cursussen en lezingen. Regelmatig organiseer ik rondleidingen op dit gebied en jaarlijks kunstreizen naar o.a. biënnales van Venetië, Lyon en Berlijn en de Documenta in Kassel waar ik de groepen vooral inhoudelijk door de manifestaties leid.

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154
 
 
Algemene voorwaarden
Privacy en cookiebeleid
Covid-19 beleid KaperGerlings

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons