Instituut voor kennis, inspiratie, groei en ontwikkeling
Cursus kunstgeschiedenis: kunstbeschouwing
Leer hoe je een kunstwerk kunt ontleden op basis van compositie, licht, kleur, diepte en meer. Juist door te leren hoe een kunstenaar zijn of haar werk indeelt en gebruikmaakt van de vele mogelijkheden, zie je meer in het kunstwerk.
€110,00
(Incl. 21% btw)

  Data en tijden

Deze cursus heeft 6 colleges van 2 uur die live online worden verzorgd om de twee weken. Online cursussen zijn interactief, dus mondeling dialoog mogelijk, net als in een klas

CodeDagTijdenLocatieDataDocent
 - Dinsdag 19:00-21:00 uur Rijksmuseum in Amsterdam  31 januari (1), 14 februari (2), 28 februari (3), 14 maart (4) Drs. Marjorie van Beekum

Inhoud

Door goed naar een kunstwerk te kijken, zie je hoe een kunstenaar ons door zijn of haar werk leidt. Aan de hand van een compositie, specifiek kleurgebruik, de werking van licht en schaduw te gebruiken, perspectief in het werk te brengen of door beweging te suggereren, wordt een kunstwerk spannend of interessant om naar te kijken. Wanneer je als kijker ziet welke mogelijkheden een kunstenaar heeft, zie je ook meer in het kunstwerk zelf. Middeleeuwse werken vertellen plotseling nog meer verhalen en abstracte werken worden ook spannend.

Met deze cursus leer je alles over kunstbeschouwing. Je verlaat de onderwerpen en gaat kijken naar de vormtechnische kant van het kunstwerk. Drs. Marjorie van Beekum neemt je mee door het Rijksmuseum om aan de hand van deze unieke collectie de verschillende vormelementen te ontdekken.

  1. Afmetingen, expositiewijze en compositie
  2. Ruimte en licht
  3. Kleur
  4. Beweging

Deze cursus is het enige fysieke onderdeel van het complete online kunstgeschiedenis cursusprogramma (live en niet vooraf opgenomen) die gezamenlijk het eerste en tweede jaar van de universitaire opleiding westerse kunstgeschiedenis vormen. Deze cursus is los te boeken en er is geen voorkennis vereist.
Dit is de link naar het complete programma.

Literatuur

Voor deze cursus is geen verplichte literatuur. Wel kun je als leidraad gedurende deze cursus gebruik maken van het boek 'Hardop kijken' van Ad de Visser.

Docent

€110,00
(Incl. 21% btw)

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154
 
 
Algemene voorwaarden
Privacy en cookiebeleid
Covid-19 beleid KaperGerlings

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons