Instituut voor kennis, inspiratie, groei en ontwikkeling
Introductielezing kunstgeschiedenis van de oudheid tot nu
Dankzij kunstgeschiedenis kun je op een gegeven moment ook culturen begrijpen en de vele kunstwerken in musea plaatsen in tijd en ontwikkeling. Door deze kunst te bestuderen, krijg je inzicht in kunststijlen, kunsttechnieken en vooral in maatschappelijke ontwikkelingen rondom politiek, religie en sociale klassen.
€18,00
€0,00
* Kies de startdatum en tijd:


Prijs: TIJDELIJK GRATIS, SCHRIJF IN

Data en tijden

Deze interactieve live online lezing duurt 1 uur. Een online live lezing gaat altijd door als er inschrijvingen zijn.
Als je door omstandigheden de lezing toch niet kunt bijwonen, wel graag afmelden.

CodeDagDatumTijden Docent
1054 Dinsdag 26 oktober 2021 19:30-20:30 uur Drs. Dianne Timmerman

Inhoud

Het verhaal van de kunst is een continue verbeelding van tradities, gebruiken en denkbeelden die per tijd, plaats en cultuur verschillen, veranderen en elkaar beïnvloeden. Elk kunstwerk verwijst naar het leven van vroeger en is tegelijkertijd verbonden met hoe wij nu leven. Door deze kunst te bestuderen, krijg je inzicht in kunststijlen, kunsttechnieken en vooral in maatschappelijke ontwikkelingen rondom politiek, religie en sociale klassen.

Dankzij kunstgeschiedenis kun je op een gegeven moment ook culturen begrijpen en de vele kunstwerken in musea plaatsen in tijd en ontwikkeling. Elk bezoek aan een nieuwe stad, regio of land, museum of expositie wordt leuker, geeft verdieping en zorgt dat jouw trip een nieuwe dimensie krijgt. 

Wil je weten of kunstgeschiedenis beantwoordt aan jouw interesses? Volg dan deze lezing waarmee je in 1 uur de geschiedenis van de kunst in grote stappen doorloopt. Zo krijg je snel inzicht in hoe de verschillende stijlen elkaar opvolgen en hoe kunst onze cultuur en onze cultuur de kunst beïnvloeden. 

Docent van deze cursus

Drs. Dianne Timmerman | docent geschiedenis, kunsthistorie, architectuur en moderne kunst

Mijn naam is Dianne Timmerman. Ik heb kunstgeschiedenis en archeologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht met als specialisaties architectuur en moderne kunst. Ik geef les aan diverse groepen (geïnteresseerden, grafische vormgevers, kunstenaars) over de hele westerse (kunst)geschiedenis. Van nature ben ik een generalist, en ik ben na de studie doorgegaan met leren en studeren op mijn vakgebied. Daardoor ben ik me meer gaan verdiepen algemene westerse geschiedenis, filosofie.

 De relatie tussen kunst en de historische context blijft een fascinerend, omdat historici vanuit een steeds wisselend standpunt kijken naar de geschiedenis, bijvoorbeeld feminisme, homo-emancipatie of met de blik van een slaafgemaakte en daarmee dus ook naar de kunst. 

€18,00
€0,00
* Kies de startdatum en tijd:


Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154
 
 
Algemene voorwaarden
Privacy en cookiebeleid
Covid-19 beleid KaperGerlings

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons