Instituut voor kennis, inspiratie, groei en ontwikkeling

Landen, volkeren en culturen

Verdiep je in onze wereld

Reis met ons mee door onze wereld, verbreed je blikveld en jouw visie en verdiep je in de diverse gebieden en de mensen die er leven.

Lezing: Sicilie, een feest voor de zintuigen

Ontdek de bijzondere smeltkroes van Sicilië! Met deze lezing neemt Marjorie van Beekum jou mee op reis door Sicilië, haar geschiedenis, cultuur, de bewoners, kunst en architectuur. Dit unieke eiland in zuid Italië dankt haar karakter aan haar bijzondere strategische ligging in de Middellandse Zee. Iedere cultuur die hier woonde en heerste, behield de sporen en tradities van de voorgangers. Daardoor is Sicilië nu een van de meest inspirerende plekken in Zuid-Europa.

Lezing: Malta, antropologisch bekeken

Hoe is Malta geworden van een groene oase tot het huidige drie eilanden, wat deden de Maltese ridders op Malta en hoe leven de Maltezers met elkaar in het dichtsbevolkte land van Europa? Cultureel antropologe Jacqueline Postma neemt je mee in de ontdekkingstocht over dit eiland.

Studiereizen en -excursies

We organiseren jaarlijks een aantal groepsreizen. Dat doen we voornamelijk met onze reispartner SRC-reizen. Ook krijgen we regematig opdrachten voor maatwerk groepsboekingen.
Vooral in onze architectuur- en hedendaagse kunstreizen komen aspecten ten aanzien van historie, samenleving, leefbaarheid, cultuur, ecologie en technologie samen.

Docent Drs. Marjorie van Beekum

Opgeleid als kunsthistorica, groot taal- en cultuurliefhebber, educator en last but not least Italofiel. Als ZZP’er werk ik afwisselend als nationaal gids met buitenlanders in Nederland, als museumgids, o.a. in het Rijksmuseum in Amsterdam en het Stedelijk Museum Alkmaar en als reisleider voor SRC Reizen op culturele reizen, vooral door la bella Italia.

Docent Frank Paumen

Jarenlang was ik mede eindverantwoordelijk geweest voor o.a. de 46 reisbureaus van Vroom & Dreesmann. Ik was betrokken bij een groot aantal evenementen en lang voorzitter van de Vereniging van Toeristisch Journalisten en Persvoorlichters en Vrienden van de ANVR. Een groot deel van de werel heb ik bereisd voor mijn werk. Ook gaf ik les op een groot aantal HBO-opleidingen en schreef ik meerdere lesboeken voor het HBO-onderwijs. Tegenwoordig werk ik als intercultureel consulant en geef ik lezingen op het gebied van tourisme en interculturele communicatie/competenties.


Studiereizen en -excursies

We organiseren jaarlijks een aantal groepsreizen. Dat doen we voornamelijk met onze reispartner SRC-reizen. Ook krijgen we regematig opdrachten voor maatwerk groepsboekingen.
Vooral in onze architectuur- en hedendaagse kunstreizen komen aspecten ten aanzien van historie, samenleving, leefbaarheid, cultuur, ecologie en technologie samen.

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154
 
 
Algemene voorwaarden
Privacy en cookiebeleid
Covid-19 beleid KaperGerlings

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons