Instituut voor kennis, inspiratie, groei en ontwikkeling
Lezing kunstbiënnale Venetië, Maastricht zondag 16 juni, middag
Hoe is Malta geworden van een groene oase tot het huidige drie eilanden, wat deden de Maltese ridders op Malta en hoe leven de Maltezers met elkaar in het dichtsbevolkte land van Europa? Cultureel antropologe Jacqueline Postma neemt je mee in de ontdekkingstocht over dit eiland.
€27,50

  Data en tijden

Deze live online lezing duurt 1 1/2 uur, inclusief 2 korte pauzes. Een online live lezing gaat altijd door als er inschrijvingen zijn.
We zijn bezig met het plannen van nieuwe data. Via onze nieuwsbrief kun je op de hoogte gehouden worden.

CodeDagTijdenDataDocent
         
         
         

  Inhoud

Met meer diepgang kijken naar de drie eilanden Malta, Gozo en Comino., deuren zijn overal anders, heiligenbeelden, vele balkonnen. In de vesting zie je de geschiedenis van het oorlogsverleden, vaker de gehele bevolking uitgemoord. Universiteitsstad, geheel praktisch gericht op het eigen eiland.

Één van de meest rijke samenlevingen vind je op Malta. Hier komen allerlei culturen samen die ieder een stempel op het eiland heeft gedrukt. Dit vind je praktisch terug in de bewegwijzering op het eiland, dat zowel in het Arabisch als in het Engels wordt weergegeven.

Hoe is Malta geworden van een groene oase tot het huidige drie eilanden,  wat deden de Maltese ridders op Malta en hoe leven de Maltezers met elkaar in het dichtsbevolkte land van Europa? Cultureel antropologe Jacqueline Postma neemt je mee in de ontdekkingstocht over dit eiland. Aan de hand van de bouwgewoonten, de meertalige cultuur, de historische wortels en de alsmaar groeiende groep pensionado's leer je deze bijzondere cultuur kennen. Een bezoek aan Malta wordt met deze lezing een feest van herkenning. In de afgelopen jaren is het eiland ontwikkeld tot een waar gokparadijs

Deze lezing is onderdeel ons programma "landen, volkeren en culturen". Er is geen voorkennis vereist.

  Docent van deze cursus

€27,50

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154
 
 
Algemene voorwaarden
Privacy en cookiebeleid
Covid-19 beleid KaperGerlings

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons