Instituut voor kennis, inspiratie, groei en ontwikkeling
Studiedag architectuur en kunst in Doorn
We organiseren een aantal ontmoetingsdagen met een gevarieerd programma van lezingen over kunst, kunsttheorie, architectuur en stedenbouw in de vorm van studiedagen. Deze keer geeft Job Gerlings, mede eigenaar van het KaperGerlings Instituut 3 verschillende lezingen. De lezingen gaan over de stedenbouw van verleden naar toekomst, de kunst van kleur en licht van Carlo Cruz-Diez en de kunsttheorie van de 19e en 20ste eeuw in een notendop. Dit alles vind plaats in de sfeervolle Parkhuys Rosarium in Doorn (Utrechtse Heuvelrug). De lunch, koffie en thee zijn inbegrepen.
€49,50
(Incl. 21% btw)
* Kies de startdatum en tijd:


  Datum en tijden

CodeDagTijdenKosten Locatie
 1059 Zaterdag 22 januari 2022 10:00-15:00 uur € 49,50 p.p. ParkhuysRosarium, Molenweg 4, 3941 PT Doorn  (Utrechtse Heuvelrug)

Parkhuys Rosarium tuinzaal

De kosten voor deze studiedag zijn € 49,50 per persoon, dat is inclusief lunch inclusief een drankje bij het eten en de hele dag koffie en thee. Andere drank is voor eigen rekening.
Vervoer: Er is gratis parkeergelegenheid. De locatie is ook goed met openbaar vervoer te bereiken (10 minuten lopen vanaf het gemeentehuis in het centrum).

We vinden het belangrijk at alles zo voorzichtig mogelijk plaats vindt.
Onze corona-maatregelen zijn:
Overal minimaal1,5 meter afstand (minimaal), tenzij je samen een huishouding vormt.
Alleen naar binnen met een geldige QR-code (voorschrift van de locatie)
( de foto geeft een impressie van de locatie en de afstand tussen de tafels)

Inhoud

We organiseren jaarlijks een aantal ontmoetingsdagen met een gevarieerd programma van lezingen over moderne en hedendaagse kunst, geschiedenis, architectuur en stedenbouw in de vorm van studiedagen. Deze keer geeft Job Gerlings, mede eigenaar van het KaperGerlings Instituut 3 verschillende lezingen en een presentatie van de reizen volgend jaar die wij samen met SRC-reizen organiseren. De lezingen gaan over de stedenbouw van verleden naar toekomst, de kunst van kleur en licht van Carlo Cruz-Diez en de kunsttheorie van de 19e en 20ste eeuw in een notendop. Dit alles vind plaats in de sfeervolle Parkhuys Rosarium in Doorn (Utrechtse Heuvelrug).
Het programma is als volgt:

TijdActiviteit
10.00 -10.30 uur Welkom en ontvangst
10.30 - 11.15 uur

Lezing 1: Mens en de stad: hoe is de stad ingericht om voor ons een fijne leefomgeving te creëeren? Met deze korte introductie krijg je inzicht in de vele mogelijkheden van stedenbouw, zowel in het verleden, heden als een blik in de toekomst.

11:30 - 12:15 uur Onze reizen in 2022
12:15-13:15 uur Lunch (inbegrepen in de prijs)
13.15 - 14:00 uur Lezing 2: De kunst van kleur en licht van Carlo Cruz-Diez. Cruz-Diez was een van de bepalende kunstenaars binnen de Kinetische kunst of Optical Art. Met zijn chromosaturaties creëerde hij kunstwerken die hangen tussen 2D en 3D, stilstaand en bewegend. Zijn kinetische kunst bracht licht en kleur samen tot een bewegende massa die telkens weer verrast.
14:15-15:00 uur Lezing 3: Kunsttheorie van de 19e en 20ste eeuw in een notendop. Want waarom maken wij kunst en welke rol heeft kunst in onze samenleving? Met het wegvallen van het Franse koninklijke hof en de introductie van fotografie kwam de vraag op over wat kunst nu eigenlijk is en welk doel het dient. Aan de hand van meerdere kunstwerken neemt Job je mee door de intrigerende wereld van kunsttheorie en -kritiek.

Docent

Drs. Job Gerlings. Mede eigenaar. Doceert architectuur en stedenbouw, oude en hedendaagse kunst en geschiedenis. Reisleider/gids bij kunst- en architectuur studiereizen.

Mijn naam is Job Gerlings en ik ben in 2005 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als kunst- en architectuurhistoricus, gespecialiseerd in de architectuur van de 20ste eeuw en hedendaagse kunst. Als bijvakken verdiepte ik mij in de klassieke filosofie en sociale geografie. Door mijn werk als programmamanager bij KaperGerlings Instituut en de Samenlevingsacademie heb ik de basis van antropologie en sociologie ook eigen gemaakt.

Ik heb de afgelopen jaren gewerkt binnen de monumentenzorg in onder meer Amsterdam, het Gooi en Zeist en omstreken, de molenwereld en daarnaast ben ik actief geweest in de museale en archievenwereld.

Als docent zorg ik dat de deelnemers inzicht krijgen in de samenhang tussen historische gebeurtenissen, technische ontwikkelingen, culturele ontwikkelingen, de architectuur en kunst die worden gemaakt. Datzelfde doe ik wanneer ik mensen begeleid op excursies, studiebezoeken en onze reizen.

Ik begeleid (vooral inhoudelijk) onze hedendaagse kunst- en architectuurbiënnales van Venetië, de Documenta in Kassel, de Manifesta (in Europa) en de kunstbiënnales van Berlijn, Lyon en Liverpool. Deze reizen organiseren we in samenwerking met onze vaste reispartner SRC-reizen. Voor iedere grote hedendaagse kunstmanifestatie verzorg ik een voorbereidende lezing, waarmee de deelnemers van onze reizen en andere geënteresseerden hun reis goed kunnen voorbereiden. 

€49,50
(Incl. 21% btw)
* Kies de startdatum en tijd:


Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154
 
 
Algemene voorwaarden
Privacy en cookiebeleid
Covid-19 beleid KaperGerlings

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons