Architectuurbiennale van Venetie
De basisinformatie
  • Reisdata: vrijdag 15 september - dinsdag 19 september 2023
  • Reissom: € 1.098,- per persoon
  • 5-daagse reis, inclusief vlucht, transfer, logies en ontbijt in 3-sterren hotel, 3-daagse ov-kaart in Venetië, 2-dagenkaart voor de biënnale, 1 interactieve live online lezing en Nederlandstalige begeleiding.
  • Status: Boekbaar
SRC Reizen
SRC Reizen

Wij organiseren onze reizen altijd in samenwerking met SRC Reizen. Het KaperGerlings Instituut inititeert de reizen en is verantwoordelijk voor het programma en de eigenaren van het instituut verzorgen de reisbegeleiding. SRC Reizen organiseert het vervoer (bus, trein of vliegtuig), transfer op locaties en het hotel.

Reisleiders
De reisleider

Venetië is één van onze favoriete reizen. Wij, Job Gerlings (rechts op de foto) en Ralph Kaper (links op de foto) zijn jouw reisleiders. Job is gespecialiseerd in de hedendaagse kunst en kunstmanifestaties en begeleidt de reis inhoudelijk en Ralph begeleidt de reis organisatorisch. We zorgen voor een goede groepscohesie en -sfeer. Je mag iedere avond mee eten en borrelen. Dus ook heel geschikt voor iedereen die alleen reist.

 

Introductie

Een keer in de twee jaar wordt de architectuurbiënnale van Venetië georganiseerd. Een grootse tentoonstelling waarin de trends en toekomstperspectieven in de architectuur worden gepresenteerd aan de hand van grootschalige installaties, bijzondere paviljoens en unieke technische hoogstandjes.

Deze editie wordt gecureerd door de Ghanees-Schotse architecte Lesley Lokko. Zij focust zich met de titel ‘The Laboratory of the Future ‘ op architectuur die gaat voor gelijkheid voor mens en natuur. Zij stelt dat raciale ongelijkheid en klimaatverandering twee zijden zijn van eenzelfde munt. Het laboratorium of de werkplaats vormen de plek waar oplossingen voor deze vraagstukken kunnen worden getest en uitgewerkt.

Met een grote expositie op twee locaties (de Giardini en de Arsenale) geeft Lokko kleur aan haar visie op de toekomst, waarin vooral Afrika als uitgangspunt wordt genomen. Naast haar expositie, sturen zo’n 60 landen en 20 NGO’s actuele projecten naar Venetië die worden gepresenteerd in eigen paviljoens in de Giardini en Arsenale of in een van de vele Venetiaanse stadspaleizen.

Met deze reis bezoeken wij deze grote tentoonstelling. Elke dag staat in het teken van een van de locatie’s, het historische stadscentrum, het stadspark de Giardini en de Arsenale, de voormalige marinehaven van Venetië. Het programma is zo ingericht dat je telkens vanaf drie uur 's middags zelf de dag verder kunt invullen.