Instituut voor kennis, inspiratie, groei en ontwikkeling

Reisdata: woensdag woensdag 15 september - zondag 19 september 2021

Reissom: vanaf € 989 per persoon

5-daagse reis, inclusief vlucht, transfer, logies en ontbijt in 3-sterren hotel, 3-daagse ov-kaart, 3-dagenkaart voor de biënnale en Nederlandstalige begeleiding.

Status: Deze reis heeft vertrekgarantie, conform voorwaarden SRC-reizen.

Deze reis wordt verzorgd door SRC Reizen i.s.m. KaperGerlings Instituut. Daardoor valt deze reis onder de ANVR, de SGR en de boekingsvoorwaarden van SRC Reizen.

Boek je vóór 1 juni 2021, dan valt jouw boeking onder de ruimere voorwaarden van SRC Reizen.

Lees verder hieronder

In 2021 wordt de 17e architectuurbiënnale in Venetië georganiseerd. Traditiegetrouw gaan wij met een groep naar deze grootste en oudste biënnale ter wereld!

In samenwerking met

Lees verder hieronder

Venetië is één van onze favoriete reizen, daarom gaan wij beiden mee, Job Gerlings (links op de foto) als jouw gids en Ralph Kaper (rechts op de foto) als jouw reisleider. Daarnaast is de eerste reis direct in de week na de opening, waardoor Job zich volledig op de inhoud richt en Ralph de reisorganisatie oppakt. Een soepele combinatie.

Lees verder hieronder

Inhoud

In 2021 wordt de 17e architectuurbiënnale in Venetië georganiseerd. Traditiegetrouw gaan wij met een groep naar deze grootste en oudste biënnale ter wereld!

De Venetiaanse biënnale is één van de graadmeters van de hedendaagse architectuur. Met grootschalige installaties maken architecten hun visie beleefbaar. Je stapt telkens weer een nieuwe wereld binnen, die jou laat zien hoe de komende gebouwen en stedenbouw eruit komen te zien. De centrale expositie wordt aangevuld met bijdragen vanuit ruim 50 landen die in eigen paviljoens jou betrekken in de toekomst van de architectuur.

Thema architectuurbiënnale 2021 en Nederland

De architectuurbiënnale heeft dit jaar de titel 'How will we live together' en wordt gecureerd door Hashim Sarkis. Sarkis is verantwoordelijk voor de grote centrale expositie van de Biënnale. Daarnaast wordt aan de landen die een inzending sturen naar Venetië, verzocht om aan te haken op het thema. Lees meer over het thema op onze blog.

Het Nederlandse paviljoen krijgt de titel 'multispecies urbanism'. In de Giardini richt Nederland een expositie in. Daarnaast zet Nederland een parallel programma op, gericht op ontwikkeling en verspreiding van innovatieve en kritische ideeën. Lees meer over de Nederlandse bijdrage op onze blog.

Weten hoe de voorgaande edities eruit zagen? Bekijk dan onze verslagen van 2018:

Vast en facultatief programma

De reis proberen wij zo ontspannen mogelijk te maken. Daarom heb je elke middag een vrije middag. De ervaring leert dat de biënnales prachtig zijn, maar soms wil je ook even genieten van Venetië. En wij willen jou voldoende tijd geven om ook de stad te ontdekken. Wil je niet alleen op pad, wij organiseren elke middag een facultatief programma.  
Daarnaast is het leuk en prettig om 's avonds op verhaal te komen. Wij organiseren elke avond de mogelijkheid om gezamenlijk te dineren (wel op eigen kosten) of iets te drinken ter afsluiting van de dag. Ook dit is vrijblijvend.

Het programma van deze reis ziet er als volgt uit (tussentijdse wijzigingen voorbehouden)

Dag 1, Vliegreis naar Venetië:
Je vliegt in de middag vanaf Schiphol naar Venetië, waarna je met boottransfer naar jouw hotel wordt gebracht. Hier kun je wennen aan de zomerse temperaturen en genieten van het strand dat op loopafstand is gelegen van het hotel.

Dag 2, stadswandeling moderne en hedendaagse architectuur in Venetië:
De ochtend starten wij met een stadswandeling door Venetië langs de moderne en hedendaagse architectuur in de binnenstad. We bekijken ontwerpen van onder andere Carlo Scarpa, Aldo Rossi en Tadao Ando. Ook nemen wij de biënnale exposities in de stad mee die wij onderweg tegenkomen.
In de middag kun je alvast het terrein van de Biënnale op gaan of je wandelt mee met een historische wandeling door het centrum van Venetië langs het Dogepaleis, de San Marco kathedraal en de Rialtobrug. 's Avond heb je de mogelijkheid om samen met Job het Dogepaleis te bezoeken (entreeprijs is geen onderdeel van de reissom) of met Ralph een boottocht door het Canal Grande te maken met lijn 1.

Dag 3: Bezoek aan de architectuurbiënnale
Deze dag staat in het teken van de architectuurbiënnale van Venetië. We starten met een bezoek aan de Giardini. In dit voormalige stadspark is een centraal paviljoen met de expositie van hoofdcurator Hashim Sarkis onder de titel How will we live together? Daarnaast presenteren 30 landen hier hun bijdrage aan deze architectuurbiënnale. Allen in eigen paviljoens ontworpen door architecten zoals Gerrit Rietveld (Nederland), Sverre Fehn (Scandinavische landen), Alvar Aalto (Finland), Carlo Scarpa (Venezuela) en Denton Corker Marshall Architects (Australië).

In de middag heb je ruimte om zelf de exposities op de Giardini te bezoeken. Daarnaast organiseren wij een alternatief middagprogramma naar de San Giorgio Maggiore, een 16e-eeuws ontwerp van architect Andrea Palladio.

Dag 4: Tweede bezoek aan de archtectuurbiënnale
Op deze dag bezoeken wij het tweede deel van de architectuurbiënnale, nu de Arsenale. De enorme hallen op deze 16e-eeuwse marinahaven naar ontwerp van architect Jacopo Sansovino, zijn ingericht door Hashim Sarkis voor zijn tweede deel van zijn centrale expostie How will we live together? Een oppervlakte van ruim 300 meter in lengte is geheel beschikbaar voor grootschalige installaties waarin je de kracht van de architectonische ontwerpen ervaart. Vervolgens bezoeken wij de op dit terrein aanwezige landenpaviljoens.

De middag heb je vrij om de verdere architectuurontwerpen op de Arsenale te bekijken. Het facultatieve middagprogramma wordt later bekend gemaakt en wordt ingericht op een bijdrage aan de architectuurbiënnale in de binnenstad of in de nabijheid van de stad.

Dag 5: Vrije ochtend en terugreis naar Nederland
In de ochtend heb je een vrij programma. Je hebt voldoende tijd voor een museumbezoek, een ochtend op het strand of om souvenirs te halen in de stad. In de middag word je met een boottransfer naar vliegveld Marco Polo gebracht, van waar je het vliegtuig pakt naar Nederland.

Veilig reizen

Om veilig en zeker te reizen hebben wij enkele vaste gedragsregels waaraan iedereen die meereist zich houdt. Deze regels zijn simpel en helder:

 • We volgen overal de regels rondom de COVID19 maatregelen die door de lokale overheden zijn vastgesteld
 • Iederen neemt voldoende mondkapjes mee en ontsmettingsmiddel (denk aan handalcohol)
 • Iedereen houdt gepaste afstand van minimaal 1,5 meter tot elkaar (tenzij je tot eenzelfde huishouden behoort). Iets dat wij kunnen handhaven dankzij de audiosets die meegaan op reis.
 • Ben je ziek? Dan blijf je thuis. 

Onze reispartner SRC Reizen heeft daarnaast enkele reisvoorwaarden toegevoegd aan haar bestaande pakket, om ook het boeken met zo min mogelijk risico te laten verlopen. Deze actievoorwaarden zijn gelden als je vóór 1 april 2021 je inschrijft voor deelname aan een reis.

Lees alles over de actievoorwaarden van SRC Reizen via deze link.

Reisgegevens en reissom

Reisdata:

VertrekdatumReisduurStatusPrijs p.p. 
Woensdag 15 september 5 dagen Boekbaar (vertrekgarantie) € 989,00

Toeslag voor een 1-persoonskamer is € 126,00 per persoon.
Hieronder vind je een overzicht van hetgeen inclusief en exclusief in de reissom is.

Reispartner:

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd in samenwerking met SRC Reizen. In deze samenwerking is SRC Reizen het officiële reisbureau en jouw boekingsgegevens worden met hen gedeeld. Daarmee valt jouw reis onder de ANVR en de SGR. 

Inbegrepen:

 • De vluchten tussen Amsterdam Schiphol en Italië en terug
 • Luchthavenbelastingen en heffingen
 • Transfers met boot van het vliegveld naar het hotel en vice versa
 • Overnachting in een 2-persoonskamer voorzien van een bad of een douche en een toilet. Als je alleen reist, dan verblijf je in een 1-persoonkamer
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Begeleiding door KaperGerlings
 • Een 3-daagse entreekaart tot de Architectuurbiënnale van Venetië
 • Openbaarvervoerskosten in Venetië op basis van een 72-uurs ticket in verband met het reizen naar de kunstbiënnale (Arsenale en Giardini).
 • Audiosysteem

Niet inbegrepen:

 • Entreegelden tot musea die niet in het programma zijn opgenomen
 • Toeslag ruimbagage bij KLM
 • Kosten voor diners en lunch
 • Kosten voor openbaar vervoer buiten de hiervoor genoemde 72-uurs tickets.
 • Calamiteitenfonds € 2,50 (verplicht)
 • Administratie kosten € 20,00 per adres
 • Meerkosten voor een 1-persoonskamer a € 126,00 per persoon.

Groepsgrootte:
Minimaal 15 deelnemers
Maximaal 30 deelnemers

Extra optie: zonder vlucht
Wil je wel mee naar Venetië maar zonder de vlucht bij KLM, dan is dat zeker een optie. Neem daarvoor dan even contact op met SRC Reizen via 050 – 3 123 123.

Annuleren
De reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door SRC Reizen. Annuleren van de reis vindt daarom ook plaats op basis van de voorwaarden van SRC Reizen. Deze voorwaarden vind je op deze pagina bij SRC Reizen

Overige informatie:

 • De reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door SRC Reizen. Je ontvangt na aanmelding van jouw reis een bevestiging. Nadat het minimum aantal deelnemers van 15 is bereikt, worden de facturen verstuurd.
 • Indien je een kamer deelt met een reisgenoot en niet op het zelfde adres woont, kun je het adres van jouw medereiziger in het vak opmerkingen vermelden. Je ontvangt dan beiden een factuur van SRC Reizen.

Vervoer

Je vliegt met KLM vanaf Amsterdam Schiphol naar Marco Polo Venetië en terug. Tussen de luchthaven en jouw hotel in Venetië wordt een transfer geregeld per boot.

Vluchttijden onder voorbehoud

VluchtVluchtnummerVluchttijden
Amsterdam Schiphol - Venetië Marco Polo  KL1655 14:25 - 16:10 uur
Venetië Marco Polo - Amsterdam Schiphol  KL 1656  16.55 - 18:55 uur

Jouw hotel, onder voorbehoud:
Je verblijft in Hotel Rigel op het eiland Lido di Venezia. Deelnemers aan onze Biënnale kunstreis vorig jaar waren erg enthousiast over dit hotel. Service, kamers en ontbijt zijn erg goed bevallen.
Het 3-sterrenhotel is centraal gelegen op loopafstand van de boothalte die jou naar Venetië stad brengt, een paar boothaltes van San Marco, Arsenale en Giardini.
Op 10 minuten lopen van de hotels ligt het Venetiaanse strand.

Jouw gids en reisleider

Venetië is één van onze favoriete reizen, daarom gaan wij beiden mee, Job Gerlings (links op de foto) als jouw gids en Ralph Kaper (rechts op de foto) als jouw reisleider. Daarnaast is de eerste reis direct in de week na de opening, waardoor Job zich volledig op de inhoud richt en Ralph de reisorganisatie oppakt. Een soepele combinatie.
Job (rechts op de foto) is kunst- en architectuurhistoricus en neemt je mee door de Biënnale en Venetië. Hij kan je alles vertellen over de stad, de kunst, de geschiedenis én over de huidige exposities op de Biënnale van Venetië.
Ralph (links op de foto) is jouw reisleider en verzorgt alle organisatorische zaken. Hij regelt de restaurants, boottickets, hotelzaken, entrees en naast het ontzorgen, zorgt hij voor een goede groepssfeer en -cohesie.
We staan tijdens de reis alle dagen tot jouw beschikking. Dus als je alleen mee reist kun je altijd aansluiten. 

Impressie

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154
 
 
Algemene voorwaarden
Privacy en cookiebeleid
Covid-19 beleid KaperGerlings

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons