Architectuurreis Chicago
De basisinformatie
  • Reisdata: vrijdag 23 - vrijdag 30 juni 2023
  • Reissom: € 3.149,-
  • Inclusief: 8-daagse reis, inclusief vlucht, transfer, logies en ontbijt in 3-sterren hotel, 4 interieurbezoeken waarvan 3 van Frank Lloyd Wright (deze 4 bezoeken zijn in de prijs inbegrepen, inclusief engelstalige gids), Chicago Art Institute en Chicago Architectural Center en meerdere stadswandelingen, 1 interactieve live online lezing en Nederlandstalige begeleiding.
  • Status: boekbaar
SRC Reizen
SRC Reizen

Wij organiseren onze reizen altijd in samenwerking met SRC Reizen. Het KaperGerlings Instituut inititeert de reizen en is verantwoordelijk voor het programma en de eigenaren van het instituut verzorgen de reisbegeleiding. SRC Reizen organiseert het vervoer (bus, trein of vliegtuig), transfer op locaties en het hotel.

Reisleiders
De reisleider

Chicago boeit ons steeds opnieuw. Wij, Job Gerlings (rechts op de foto) en Ralph Kaper (links op de foto) zijn jouw reisleiders. Job is gespecialiseerd in architectuur én hedendaagse kunst en begeleidt de reis inhoudelijk en Ralph begeleidt de reis organisatorisch. We zorgen voor een goede groepscohesie en -sfeer. Je mag iedere avond mee eten en borrelen. Dus ook heel geschikt voor iedereen die alleen reist.

 

Introductie

Chicago is de hoogbouwstad van de Verenigde Staten. Hier werden de eerste wolkenkrabbers gebouwd, bloeide de Amerikaanse architectuur op en nog steeds kent Chicago een van de meest unieke architectonische hoogstandjes van de wereld. Chicago is ook de stad die onlosmakelijk verbonden is met de architect Frank Lloyd Wright, wiens werk wij veelvuldig zullen bezoeken gedurende deze reis. Hoe Chicago tot architectuurhoofdstad van de Verenigde Staten is uitgegroeid en wat de nieuwste trends zijn, ga je zien en beleven met deze unieke architectuurreis.

In de tweede helft van de 19e eeuw volgde na een grote stadsbrand een bouwwoede in Chicago. De stad groeide economisch en vormde het hart van het Amerikaanse treinnetwerk, binnenvaart en wegennetwerk tussen Noord-Zuid en Oost-West. Al snel had de stad ruimte te kort en ging men de hoogte in. Deze unieke bouwbubbel zorgde voor de bloei van de grote architectennamen zoals Burnham & Root, Louis Sullivan en de meest bekende Frank Lloyd Wright. Gezamenlijk worden zij gevat in de First Chicago School. De Second Chicago School draait om de kring rondom Ludwig Mies van der Rohe die vanaf de jaren ’40 de architectuur in Chicago bepaalde. En uiteindelijk de bureaus die nu onze dagelijkse ontwerppraktijk bepalen zoals Skidmore, Owings & Merrill, OMA (Rem Koolhaas) en Frank O. Gehry. Met deze reis maken wij een tijdreis door de architectuur vanaf ongeveer 1880 tot en met nu en de toekomstplannen van morgen.

SRC Reizen en KaperGerlings Instituut zijn sinds enkele jaren vaste partners. Jaarlijks organiseren wij samen een aantal kunst- en architectuurreizen.
Deze reis is een initiatief van Job Gerlings en Ralph Kaper, eigenaren van het KaperGerlings Instituut in samenwerking met SRC Reizen.
Job zorgt daarbij voor de inhoudelijke invulling en verdieping tijdens de reis.
Ralph begeleidt de reis organisatorisch vanuit het instituut voor en tijdens de reis.
SRC-reizen zorgt als reisbureau ervoor dat de reis in totaal goed verloopt onder ANVR/SGR voorwaarden.