Reisdata: donderdag 27 oktober 2022 - maandag 31 oktober 2022 (VERTREKGARANTIE)

Reissom: vanaf € 798,00 per persoon

5-daagse reis, inclusief vlucht, transfer, logies en ontbijt in 3-sterren hotel, 3-daagse ov-kaart, live online lezing en Nederlandstalige begeleiding.

Status: boekbaar

Deze reis wordt verzorgd door SRC Reizen i.s.m. KaperGerlings Instituut. Daardoor valt deze reis onder de ANVR, de SGR en de boekingsvoorwaarden van SRC Reizen.

Lees verder hieronder

In 2022 wordt de 16e kunstbiënnale in Lyon georganiseerd. Een mooie aanleiding om deze historisch en cultureel rijke stad te bezoeken!

In samenwerking met

Lees verder hieronder

Lyon is een prachtige stad en verrast ons ieder keer weer met haar ontspannen sfeer, rijke geschiedenis en unieke culturele aanbod. Wij, Job Gerlings (rechts op de foto) en Ralph Kaper (links op de foto) zijn jouw reisleiders. Job is gespecialiseerd in de hedendaagse kunst en kunstmanifestaties en begeleidt de reis inhoudelijk en Ralph begeleidt de reis organisatorisch. We zorgen voor een goede groepscohesie en -sfeer. Je mag iedere avond mee eten en borrelen. Dus ook heel geschikt voor iedereen die alleen reist.

Lees verder hieronder

Inhoud

Veel mensen kennen Lyon als verkeersknooppunt op de route de soleil naar het zuiden, maar hebben nooit de moeite genomen om de stad zélf te bezoeken. Een gemiste kans, want Lyon is de grote verrassing van Frankrijk. De oudste opgravingen worden hier afgewisseld met hypermoderne architectuur, de kunstcollecties omvatten alles van de oude Egyptenaren tot de nieuwste kunstwerken en de geschiedenis strekt zich uit van de Galliërs tot aan nu. Deze heerlijke stad is strategisch gelegen waar de rivieren de Rhône en de Saône samenvloeien en is al sinds de Romeinse tijd de hoofdstad van Gallië, en daarmee een van de oudste Franse steden. En dat is te zien! Zo is het Romeinse theater de grootste van Frankrijk en ademt het middeleeuwse hart met knusse, soms ook mysterieuze straatjes en doorgangen, de zogenaamde traboules, de intieme sfeer van vervlogen tijden.

Samen met SRC Reizen is een bijzonder excursieprogramma opgesteld die de verbintenis tussen het verleden en het heden van Lyon zichtbaar maakt. U bezoekt het historische centrum van de stad met de gotische kathedraal, de 19e-eeuwse basiliek, het barokke Place Bellecourt en de Romeinse theaters. Ook gaat u naar het nabijgelegen klooster Couvent de la Tourette ontworpen door Le Corbusier en ontdekt u eigentijdse kunst in het MacLYON. 's Avonds geniet u van het rijke aanbod aan restaurants en het ontspannen avondleven in deze tweede stad van Frankrijk.

Bijzonder aan deze reis is het bezoek aan de 16e editie van de Biennale de Lyon. Deze grote kunsttentoonstelling heeft de titel Manifest voor Kwetsbaarheid (Le manifeste de la fragilité), waarbij kwetsbaarheid wordt gezien als kern van een herstellend verzet. De expositie is een fantastische combinatie van nieuwe werken tegenover oudere kunstwerken uit vele gerenommeerde kunstinstellingen zoals het Metropolitan Museum of Art in New York, het Louvre Abu Dhabi, de Staatliche Kunstsammlungen Dresden en veel uit Lyon’s grote culturele instellingen zoals het Musée des Beaux Arts, het Lugdunum Musée et Théàtres Romain, het Musée des Confluences en Gadagne. Deze biënnale duikt dieper in op de geschiedenis van Lyon aan de hand van de vele kunstvoorwerpen. Kortom, Lyon is deze herfst dé plek om te genieten van Franse kunst, geschiedenis en architectuur! Gaat je met ons mee?

Programma

De reis proberen wij zo ontspannen mogelijk te maken. Gedurende elke dag proberen wij voldoende tijd vrij te maken voor een eigen programma in Lyon. De stad biedt veel mogelijkheden om je te vermaken, zoals verschillende musea, parken, winkelgebieden en restaurants.  
Daarnaast is het leuk en prettig om 's avonds op verhaal te komen. Wij organiseren elke avond de mogelijkheid om gezamenlijk te dineren (wel op eigen kosten) of iets te drinken ter afsluiting van de dag. Ook dit is vrijblijvend.

Het programma van deze reis ziet er als volgt uit (tussentijdse wijzigingen voorbehouden)

Dag 1, Vliegreis naar Lyon en historische stadswandeling:
Je vliegt in de ochtend vanaf Schiphol naar Lyon, waar wij jou opwachten op het vliegveld. Met een bus worden wij naar ons hotel gebracht.

In de middag starten wij met een wandeling door het historische centrum van Lyon. Via het Place Bellecourt wandelen wij naar de middeleeuwse stad met de gotische kathedraal. Vervolgens nemen wij de kabelbaan de berg op, zodat wij daar de 19-eeuwse basiliek Notre-Dame de Fourvière kunnen bezoeken. Om daarna al wandelend de berg af te dalen langs de twee Romeinse amfitheaters.

Dag 2, Biënnale van Lyon en Institute d'Art Contemporain:
De ochtend reizen wij met de tram naar de hoofdlocatie van de Biënnale van Lyon in de Fagor fabriek. Hier start deze grote expositie onder de naam Manifesto of Fragility. De curatoren plaatsen fragiliteit in het hart van een herstellende vorm van verzet die wordt aangemoedigd door het verleden, reageert op het heden en klaar is voor de toekomst. De combinatie van deze tijdslagen resulteert in een tentoonstelling waarin eigentijdse kunst samen opgaat met oudere kunstwerken uit gerenomeerde instellingen zoals het Metropolitan Museum of Art in New York, het Louvre Abu Dhabi, de Staatliche Kunstsammlungen Dresden, en veel uit Lyon’s grote culturele instellingen zoals het Musée des Beaux Arts, het Lugdunum Musée et Théàtres Romain, het Musée des Confluences en Gadagne.

In de middag bezoeken wij het Institute d'art Contemporain de Villeurbanne. Hier worden veel jonge kunstenaars geëxposeerd en het instituut plaatst zich met lezingen, colleges en interviews in het hart van Frankrijks eigentijdse kunstwereld.

Dag 3: Bezoek aan MAC Lyon, Fondation Bullukain en Musée des Beaux Arts
Vandaag bezoeken wij het macLYON. Dit museum voor eigentijdse kunst (MAC staat voor Musée d’Art Contemporain Lyon) is te vergelijken met de Nederlandse musea als De Pont in Tilburg, Van Abbemuseum in Eindhoven en het Stedelijk Museum in Amsterdam. Gedurende de biënnale is dit een van de locaties van deze voortuitstrevende kunstmanifestatie. De curatoren hebben het gehele gebouw overgenomen en presenteren hier het tweede deel van hun manifest. In de middag bezoeken wij het particuliere Fondation Bullukian aan het Place Bellecourt. Hier is een kleine expositie samengesteld met eigentijdse kunst. Vanaf het Place Bellecourt wandelen wij via het Amfithéàtre des Trois Gaules naar het Musée des Beaux-Arts. Dit stadsmuseum heeft een collectie met werken vanaf de Egyptenaren tot en met de 20e eeuw.

Dag 4: Couvent de la Tourrette en Musée des Confluences
In de ochtend vertrekken wij met de regionale trein naar het Couvent de la Tourette. Vanaf het treinstation wandelen wij over een afstand van 2,2 km de berg op (137 meter omhoog) naar het kloostercomplex dat ontworpen is door Le Corbusier. Dit bijzondere complex uit 1959 is een van zijn laatste ontwerpen en is nog steeds bewoont door de monniken. Het betonnen gebouw is een baken van orde en regelmaat. Gedurende de biënnale organiseert de gemeenschap hier een expositie met werk van een gerenommeerde kunstenaar (de kunstenaar voor 2022 is nog onbekend).

Rond de lunch wandelen wij weer terug naar het station (bergafwaarts) om vervolgens weer naar Lyon af te reizen. 's Middag bezoeken wij het Musée de Confluences. Dit unieke gebouw ontworpen door het Weense kantoor CoopHimmel(b)lau is gelegen op het puntje waar de Saône en de Rhône samenstromen. Naast de vaste etnografische en natuurwetenschappelijke tentoonstellingen organiseert het museum vele tijdelijke exposities op het kruispunt tussen geschiedenis, cultuur, natuur, etnografie en kunst.

Dag 5: Eigentijdse architectuur in Perrache en terugreis naar Nederland
Op deze laatste dag maken we een ochtendwandeling door de wijk Perrache. Deze wijk achter ons hotel is een voormalig havengebied aan de Saône en heeft het laatste decennium een enorme transformatie ondergaan. Aan het einde van deze wandeling heeft u nog tijd om zelf Lyon te verkennen, voordat wij in de vroege middag vertrekken naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland

Veilig reizen

Om veilig en zeker te reizen hebben wij enkele vaste gedragsregels waaraan iedereen die meereist zich houdt. Deze regels zijn simpel en helder:

 • We volgen overal de regels rondom de COVID19 maatregelen die door de lokale overheden zijn vastgesteld
 • Iederen neemt voldoende mondkapjes mee en ontsmettingsmiddel (denk aan handalcohol)
 • Iedereen houdt gepaste afstand van minimaal 1,5 meter tot elkaar (tenzij je tot eenzelfde huishouden behoort). Iets dat wij kunnen handhaven dankzij de audiosets die meegaan op reis.
 • Ben je ziek? Dan blijf je thuis. 

Onze reispartner SRC Reizen heeft daarnaast enkele reisvoorwaarden toegevoegd aan haar bestaande pakket, om ook het boeken met zo min mogelijk risico te laten verlopen. Deze actievoorwaarden zijn gelden als je vóór 1 april 2021 je inschrijft voor deelname aan een reis.

Lees alles over de actievoorwaarden van SRC Reizen via deze link.

Reisgegevens en reissom

Reisdata:

(Op een tablet of mobiele telefoon is de onderstaande tabel te schuiven van links naar rechts)

Vertrekdatum Reisduur Status Prijs p.p.  
Donderdag 27 oktober 2022 5 dagen Boekbaar (VERTREKGARANTIE) € 798,00

Toeslag voor een 1-persoonskamer is € 121,00 per persoon.
Hieronder vind je een overzicht van hetgeen inclusief en exclusief in de reissom is.

Reispartner:

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd in samenwerking met SRC Reizen. In deze samenwerking is SRC Reizen het officiële reisbureau en jouw boekingsgegevens worden met hen gedeeld. Daarmee valt jouw reis onder de ANVR en de SGR. 

Inbegrepen:

 • De vluchten tussen Amsterdam Schiphol en Lyon en terug
 • Luchthavenbelastingen en heffingen
 • Transfers van het vliegveld naar het hotel en vice versa
 • 4 Overnachting in een 2-persoonskamer voorzien van een bad of een douche en een toilet. Als je alleen reist, dan verblijf je in een 1-persoonkamer
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Begeleiding door KaperGerlings
 • Openbaarvervoerskosten in Lyon op basis van een 3-daagse ticket.
 • Treinretour Perrache - Gare de l‘Arbresle
 • Live online lezing over de Biënnale van Lyon
 • Audiosysteem

Niet inbegrepen:

 • Entreegelden (ca. 35 euro per persoon)
 • Toeslag ruimbagage bij KLM
 • Kosten voor diners en lunch
 • Fooien
 • Calamiteitenfonds € 2,50 (verplicht)
 • SGR-bijdrage, € 5,- per persoon per boeking (verplicht)
 • Administratie kosten € 20,00 per boeking
 • Meerkosten voor een 1-persoonskamer a € 121,00 per persoon.

Groepsgrootte:
Minimaal 15 deelnemers
Maximaal 30 deelnemers

Extra optie: zonder vlucht
Wil je wel mee naar Lyon maar zonder de vlucht bij KLM, dan is dat zeker een optie. Neem daarvoor dan even contact op met SRC Reizen via 050 – 3 123 123.

Annuleren
De reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door SRC Reizen. Annuleren van de reis vindt daarom ook plaats op basis van de voorwaarden van SRC Reizen. Deze voorwaarden vind je op deze pagina bij SRC Reizen

Overige informatie:

 • De reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door SRC Reizen. Je ontvangt na aanmelding van jouw reis een bevestiging.
 • Indien je een kamer deelt met een reisgenoot en niet op het zelfde adres woont, kun je het adres van jouw medereiziger in het vak opmerkingen vermelden. Je ontvangt dan beiden een factuur van SRC Reizen.

Vervoer

Je vliegt met KLM vanaf Amsterdam Schiphol naar Lyon en terug. Tussen de luchthaven en jouw hotel in Lyon wordt een transfer geregeld per bus.

Vluchttijden onder voorbehoud

Vlucht Vluchtnummer Vluchttijden
Amsterdam Schiphol - Lyon   11:45 - 13:20 uur
Lyon - Amsterdam Schiphol   14.10 - 15:55 uur

Jouw hotel, onder voorbehoud:

Hotel Ibis Lyon Centre Perrache - Lyon
Het hotel ligt in het hart van Lyon, op het schiereiland Presqu’île, nabij de wijk Confluence. In de directe omgeving van het hotel zijn verschillende restaurants waar je kunt dineren. Binnen vijf minuten wandel je naar Place Bellecour. Ibis Lyon Centre Perrache is gevestigd in een schitterend gebouw in art-decostijl en beschikt over 24-uurs receptie en gezellige bar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, parket- of laminaatvloeren en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Er is gratis wifi beschikbaar in het gehele hotel.
Bekijk de website van Hotel Ibis Lyon Centre Perrache

 

Jouw gids en reisleider

Lyon is een grote verrassing, een kleiner Parijs dat veel ontspannender is dan de Franse hoofdstad. Als culinair centrum van Frankrijk liggen de vele restaurants voor het oprapen. Lyon is een bijzondere stad met een oude geschiedenis, rijk aan kunst en cultuur. Wij gaan beiden mee, Job Gerlings (rechts boven op de foto) als jouw gids en Ralph Kaper (links boven op de foto) als jouw reisleider. Een soepele combinatie.
Job is kunst- en architectuurhistoricus en neemt je mee door de Biënnale van Lyon en door de historische stad. Hij kan je alles vertellen over de stad, de kunst, de geschiedenis én over de huidige exposities op de Biënnale van Lyon. Ook verzorgt Job de interactieve live online lezing over de 16e kunstbiënnale van Lyon.
Ralph is jouw reisleider en verzorgt alle organisatorische zaken. Hij regelt de restaurants, OV tickets, hotelzaken, entrees en naast het ontzorgen, zorgt hij voor een goede groepssfeer en -cohesie.
We staan tijdens de reis alle dagen tot jouw beschikking. Dus als je alleen mee reist kun je altijd bij ons aansluiten.

youtube

Impressie

Afbeelding van Musée des Confluences is gemaakt door Ben Kerckx via Pixabay
Overige foto's zijn gemaakt door KaperGerlings Instituut.

Inschrijven reis Uniek Lyon en de kunstbiennale van Lyon

Met het onderstaande formulier meld je je aan voor deelname aan de reis naar Uniek Lyon met de Biënnale van Lyon 2022.
De reis wordt gefaciliteerd door SRC Reizen en je boekt uiteindelijk jouw reis bij SRC Reizen. Je gaat met het invullen van uw gegevens akkoord dat de door jouw ingevulde informatie correct is en dat jouw gegevens gedeeld worden met SRC Reizen.
Alle velden voorzien van (*) zijn verplichte velden.

Uniek Lyon en de kunstbiënnale van Lyon, donderdag 27 oktober - zondag 31 oktober 2022, reisnummer FRVE06

Bij 2 of meer reizigers, vindt u verderop in het formulier de ruimte om de gegevens van de andere reiziger(s) toe te voegen.
De reissom is exclusief de vaste bijdrage voor het Calamiteitenfonds, de SGR en boekingskosten. Wanneer de reissom hoger uitvalt door onverwachte kosten, dan neemt SRC Reizen contact met je op.

Jouw gegevens

De voorletters van de namen zoals deze in uw paspoort vermeldt staan.
De eerste voornaam die in jouw paspoort vermeldt staat.
Vul hier jouw achternaam volgens jouw paspoort in. Ben je getrouwd? Dan ontvangen wij graag als achternaam uitsluitend jouw geboortenaam, ook als beide achternamen in jouw paspoort staan.
inclusief toevoegingen
Het telefoonnummer waarop u het beste bereikbaar bent.

Contactgegevens van de thuisblijver

Bij calamiteiten willen wij thuisblijvers zo snel mogelijk kunnen bereiken.

Geef hieronder de namen en geboortedata van jouw medereizigers door

Medereiziger 1

Vul hier de eerste voornaam volgens paspoort in.
Vul hier de achternaam van jouw medereiziger in volgens het paspoort. Is hij/zij getrouwd? Dan ontvangen wij graag als achternaam uitsluitend de geboortenaam, ook als beide achternamen in het paspoort staan.

Medereiziger 2

Vul hier de eerste voornaam volgens paspoort in.
Vul hier de achternaam van jouw medereiziger in volgens het paspoort. Is hij/zij getrouwd? Dan ontvangen wij graag als achternaam uitsluitend de geboortenaam, ook als beide achternamen in het paspoort staan.

Medereiziger 3

Vul hier de eerste voornaam volgens paspoort in.
Vul hier de achternaam van jouw medereiziger in volgens het paspoort. Is hij/zij getrouwd? Dan ontvangen wij graag als achternaam uitsluitend de geboortenaam, ook als beide achternamen in het paspoort staan.

Medereiziger 4

Vul hier de eerste voornaam volgens paspoort in.
Vul hier de achternaam van jouw medereiziger in volgens het paspoort. Is hij/zij getrouwd? Dan ontvangen wij graag als achternaam uitsluitend de geboortenaam, ook als beide achternamen in het paspoort staan.

Jouw verzekering

SRC Reizen biedt de mogelijkheid om een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten bij jouw reis. Als je dit wilt, dan kun je contact met hen opnemen via 050 - 3 123 123.