Instituut voor kennis, inspiratie, groei en ontwikkeling

Vetrekdatum: 2022

Reissom: volgt

4-daagse reis, inclusief vlucht, transfer, logies en ontbijt in 3-sterren hotel en Nederlandstalige begeleiding.

Ontdek de kunstbiënnale van Liverpool, het grootste hedendaagse kunstfestival van het Verenigd Koninkrijk. Dit bijzondere evenement vindt plaats in de binnenstad van Liverpool, een werelderfgoedmonument sinds 2004! Een prachtige kans om oud en nieuw met elkaar te combineren.

Lees verder hieronder

Liverpool is telkens een grote verrassing. De stad ontwikkelde zich de laatste decennia enorm van provinciale industriestad tot een culturele hotspot van noord Engeland. De oude havengebieden zijn omgevormd tot musea en restaurants, de oude wijken hebben een vernieuwingslag gekregen en dat terwijl het oude gevoel van deze stad toch behouden is. Samen met de kunstbiënnale heeft Liverpool een grote aantrekkingskracht op ons beiden.

Lees verder hieronder

Inhoud

De 12e kunstbiennale van Liverpool vindt plaats in 2023. Nieuwe data voor deze reis volgen wanneer bekend is wanneer de biënnale gaat plaatsvinden in Liverpool. Het programma dat je hieronder vindt, is onder voorbehoud van wijzigingen, zowel wat betreft het inhoudelijke programma alsook voor hotel en vluchten.

Met een groots opgezette renovatie van het havengebied van Liverpool is deze stad een onverwachte parel geworden aan de Engelse westkust. Het relatief kleine centrum wordt gekenmerkt door een dynamiek tussen 19e-eeuwse, Art Deco en hedendaagse architectuur en met recht een werelderfgoed sinds 2004. De straten zijn gevuld met de typische Engelse pubs en de pakhuizen vol met hedendaagse kunst en musea.

Deze nieuwe kunstreis staat in teken van de hedendaagse kunst en de stad Liverpool. Centraal tijdens ons bezoek staat de 12e kunstbiënnale van Liverpool

Job is in de stad de inhoudelijke reisleider en Ralph de organisatorische reisleider. Samen zorgen wij voor een prettig verblijf in Liverpool. Ga je met ons mee?

Vast en facultatief programma

Dag 1 : Vliegreis naar Liverpool

In de ochtend vliegen we naar Liverpool. Een touringcar brengt ons naar ons hotel in de stad. ’s Middags maken wij een stadswandeling door Liverpool en specifiek het gebied dat sinds 2004 werelderfgoed is. We gaan onder andere langs de Metropolitan Cathedral, the Blue Coats, the Royal Liver Building en Albert Docks.(7 km)

Dag 2 : Biënnale van Liverpool

In de ochtend starten wij met een bezoek aan het Tate Liverpool. Dit is de hoofdlocatie van de Biënnale van Liverpool. Daarna bezoeken wij een tweede, kleinere locatie, van de biënnale. De middag heb je een vrij programma. Je kunt dan zelf de Beatles Tour volgen, met de boot de Mersey op of heerlijk genieten van een terras of pub.

Of je gaat mee met Ralph en Job naar Port Sunlight Village, een 19e-eeuws tuindorp gebouwd in opdracht van William Lever voor de medewerkers van zijn Sunlight Soap Factory. In deze wijk is ook Lady Lever Art Gallery gelegen met een grote collectie van Pre-Raphaelieten.

Dag 3 : Walker Art Gallery

In de ochtend starten wij met een bezoek aan de Walker Art Gallery. Dit museum heeft een ruime collectie Pre-Raphaelieten (19e eeuw) alsook werken van David Hockney, Nicolas Poussin, Rembrandt en Turner.

De middag heb je vrij voor een eigen programma. Je mag ook mee met Job en Ralph. Zij bezoeken in de middag andere locaties van de Biënnale van Liverpool.

Dag 4 : The Blue Coats en terugreis naar Nederland

Op deze laatste dag bezoeken wij in de ochtend The Blue Coats. In dit bijzondere monument is tegenwoordig een hedendaags kunstmuseum gehuisvest. The Blue Coats is één van de locaties van de Biënnale van Liverpool. Hierna worden we teruggebracht naar de luchthaven van Liverpool voor de terugvlucht naar Amsterdam.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees meer hierover bij SRC Reizen)

Reisgegevens en reissom

Deze reis wordt gemaakt met het vliegtuig vanaf Amsterdam Schiphol naar Liverpool.

Reisdata:

VertrekdatumReisduurStatusPrijs p.p. 
2022 4 dagen Nog niet te boeken € xx,xx  

Voor een 1-persoonskamer geldt een toeslag per persoon.
Hieronder vind je een overzicht van hetgeen inclusief en exclusief in de reissom is.

Reispartner:

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd in samenwerking met SRC Reizen. In deze samenwerking is SRC Reizen het officiële reisbureau en jouw boekingsgegevens worden met hen gedeeld. Daarmee valt jouw reis onder de ANVR. 

Inbegrepen:

 • Lijnvlucht Amsterdam – Liverpool en vice versa met EasyJet..
 • Verblijf in een middenklassehotel in Liverpool.
 • Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van een douche en een toilet. Als je alleen reist, dan verblijf je in een 1-persoonskamer (toeslag  per persoon).
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt.
 • De excursies zoals omschreven.
 • Audiosysteem.
 • Begeleiding door een deskundige Nederlandssprekende reisleider en reisbegeleider van KaperGerlings.
 • 100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd, zowel voor de reizigers als voor de reisleider. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.

Niet inbegrepen:

 • Toeslag ruimbagage EasyJet.
 • Entreegelden, te voldoen in lokale valuta.
 • Kosten voor lunches en diners.
 • Fooien.
 • Kofferservice.
 • Calamiteitenfonds, € 2,50 (verplicht).
 • Meerkosten voor een 1-persoonskamer per persoon.

Groepsgrootte:
Minimaal 15 deelnemers
Maximaal 34 deelnemers

Annuleren

De reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door SRC Reizen. Annuleren van de reis vindt daarom ook plaats op basis van de voorwaarden van SRC Reizen. Deze voorwaarden vind je op deze pagina bij SRC Reizen

Overige informatie:

 • De reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door SRC Reizen. Je ontvangt na aanmelding van jouw reis een bevestiging. Nadat het minimum aantal deelnemers van 15 is bereikt, worden de facturen verstuurd.
 • Indien je een kamer deelt met een reisgenoot en niet op het zelfde adres woont, kun je het adres van de medereiziger in het vak opmerkingen vermelden. Je ontvangt dan beide een factuur van SRC Reizen.
 • Je kunt deze reis ook boeken zonder de door SRC Reizen standaard ingekochte vluchten. Je ontvangt dan korting op de reissom. Neem voor meer informatie en de mogelijkheden contact op met SRC Reizen via 050 – 3 123 123.

Vervoer

Je reist per vliegtuig vanaf Amsterdam Schiphol naar Liverpool John Lennon Airport. Je reis tussen thuis en Schiphol moet je zelf verzorgen. SRC Reizen kan als extra service (tegen betaling) een hotel boeken voor of na de reis in de nabijheid van het Schiphol. Neem daarvoor contact op met SRC Reizen 050 - 3 123 123

Vliegtijden (de vliegtijden zijn gebaseerd op het vliegschema van najaar 2019. Wijzigingen in vliegtijden zijn mogelijk):

StationDatumTreintijden
Amsterdam - Liverpool Donderdag  09.10 uur – 09.30 uur
Liverpool - Amsterdam Zondag  16.50 uur – 19.20 uur

Jouw hotel:

Het hotel ligt op 10 minuten lopen van de stations Moorfields en Lime Street van Liverpool en op slechts 5 minuten lopen van The Cavern. Dit boetiekhotel biedt gratis wifi. De kamers zijn voorzien van een badkamer, thee- en koffiefaciliteiten en een flatscreen-tv.

Bekijk de website van Hotel Ibis Style Liverpool Centre Dale Street

Veilig reizen

Om veilig en zeker te reizen hebben wij enkele vaste gedragsregels waaraan iedereen die meereist zich houdt. Deze regels zijn simpel en helder:

 • We volgen overal de regels rondom de COVID19 maatregelen die door de lokale overheden zijn vastgesteld
 • Iederen neemt voldoende mondkapjes mee en ontsmettingsmiddel (denk aan handalcohol)
 • Iedereen houdt gepaste afstand van minimaal 1,5 meter tot elkaar (tenzij je tot eenzelfde huishouden behoort). Iets dat wij kunnen handhaven dankzij de audiosets die meegaan op reis.
 • Ben je ziek? Dan blijf je thuis. 

Om ook veilig met zoveel mogelijk zeker te boeken, hebben wij de volgende oplossing uitgewerkt.

Inschrijvingen worden pas definitief, wanneer aan de volgende eisen zijn voldaan:

 1. We hebben voldoende deelnemers om op pad te gaan (min. 15 personen).
 2. De BREXIT en de COVID19 pandemie vormen geen problemen in onze reis naar Liverpool of voor het reisprogramma.

Wanneer aan beide eisen is voldaan, dan pas delen wij de gegevens met SRC Reizen en wordt de reis definitief geregeld. Het besluit wordt uiterlijk 2 maanden vooraf aan de geplande vertrekdatum genomen. Jouw inschrijving is wel in die zin definitief dat wanneer de reis door kan gaan, je direct valt binnen de annuleringsregelingen van SRC Reizen. er wordt vooraf of achteraf niet overlegd als de reis exact volgens het programma kan worden uitgevoerd.

Jouw gids en reisleider

Job Gerlings (links op de foto) en Ralph Kaper (rechts op de foto)| reisleiders voor deze reis.

Ik ben Job Gerlings en ik ben kunst- en architectuurhistoricus, voor beiden gespecialiseerd in de hedendaagse versie. Als mede eigenaar van het instituut geeft ik les, lezingen en excursies op het gebied van kunst, geschiedenis en architectuur bij KaperGerlings. Op onze reizen leid ik onze groepen als gids door de steden, musea en biënnales en zorg ik voor het studieprogramma.
Ik ben Ralph Kaper en verzorg alle organisatorische zaken, bijvoorbeeld reis- en hotelzaken ter plekke, calamiteiten, maar ook diners of borrels waar ieder kan aansluiten als je dat wil. Naast het ontzorgen zorg ik voor een goede groepssfeer en -cohesie. Tijdens de reis zijn we alle dagen tot je beschikking. Dus ook als je alleen mee reist zorgen we ervoor dat je aansluiting vindt of je aan kunt sluiten.

Impressie

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154
 
 
Algemene voorwaarden
Privacy en cookiebeleid
Covid-19 beleid KaperGerlings

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons