Cursus kunstbeschouwing 1320x300

Cursus kunstbeschouwing

Leer hoe je een kunstwerk kunt ontleden op basis van compositie, licht, kleur, diepte en meer. Juist door te leren hoe een kunstenaar zijn of haar werk indeelt en gebruikmaakt van de vele mogelijkheden, zie je meer in het kunstwerk.

Prijs: € 110,00 inclusief 21 % btw (exclusief entreegelden tot het Rijksmuseum, Museumkaart is geldig)

Locatie: Rijksmuseum in Amsterdam

  Data en tijden

In deze fysieke cursus van 4 colleges van 2 uur krijg je iedere week door middel van een rondleiding les van drs. Marjorie van Beekum in het Rijksmuseum in Amsterdam.

(tabel is op mobiel scherm schuifbaar van links naar rechts)

CodeDataTijdLocatie/VormDocent
1132 Vrijdagen, 18 en 25 maart, 1 en 8 april 2022 10:30 - 12:30 uur Rijksmuseum in Amsterdam Drs. Marjorie van Beekum
1133 Dinsdagen, 5, 12, 19 en 26 juli 2022 10:30-12:30 uur Rijksmuseum in Amsterdam Drs. Marjorie van Beekum

  Inhoud

Door goed naar een kunstwerk te kijken, zie je hoe een kunstenaar ons door zijn of haar werk leidt. Aan de hand van een compositie, specifiek kleurgebruik, de werking van licht en schaduw te gebruiken, perspectief in het werk te brengen of door beweging te suggereren, wordt een kunstwerk spannend of interessant om naar te kijken. Wanneer je als kijker ziet welke mogelijkheden een kunstenaar heeft, zie je ook meer in het kunstwerk zelf. Middeleeuwse werken vertellen plotseling nog meer verhalen en abstracte werken worden ook spannend.

Met deze cursus leer je alles over kunstbeschouwing. Je verlaat de onderwerpen en gaat kijken naar de vormtechnische kant van het kunstwerk. Drs. Marjorie van Beekum neemt je mee door het Rijksmuseum om aan de hand van deze unieke collectie de verschillende vormelementen te ontdekken.

  1. Afmetingen, expositiewijze en compositie
  2. Ruimte en licht
  3. Kleur
  4. Beweging

Literatuur:

Voor deze cursus is geen verplichte literatuur. Wel kun je als leidraad gedurende deze cursus gebruik maken van het boek 'Hardop kijken' van Ad de Visser.


Docent van deze cursus

Marjorie van Beekum

Drs. Marjorie van Beekum

Kunsthistorica gespecialiseerd in de Italiaanse kunst en cultuur


 Inschrijven

Je betaalt pas wanneer de activiteit definitief doorgaat. Je ontvangt dan per e-mail een factuur.

En wil je je voor meer activiteiten tegelijkertijd aanmelden en niet telkens al jouw gegevens moeten intikken? Zet dan in het extra informatieveld de titels en startdata van deze activiteiten of bel ons op 0343-701046.

© bannerfoto: compilatie: