Lezing hedendaagse kunst - introductielezing 1320x300

Lezing hedendaagse kunst | Introductielezing hedendaagse kunst

Met deze introductielezing krijg je een goede indruk van onze cursussen hedendaagse kunst.  In deze lezing kijken wij naar de kunst van nu en hoe deze vanuit de oudere kunst is ontstaan, hoe de kunstwereld in elkaar zit en hoe creatieve makers onze wereld verrijken, een spiegel voorhouden, nieuwe ideeën geven en ons inspireren.

Prijs: € 18,00 inclusief 21 % btw tijdelijk € 0,00 

Locatie: Online

  Data en tijden

Nu ter kennismaking tijdelijk gratis deelname. De lezing wordt niet opgenomen. Graag op tijd doorgeven als je onverwachts verhinderd zou zijn om de lezing bij te wonen.
Deze introductielezing duurt 1 uur en wordt live online verzorgd. Online lezingen en cursussen zijn interactief, dus mondeling dialoog mogelijk, net als in een klas..

(tabel is op mobiel scherm schuifbaar van links naar rechts)

Code Datum Tijden Vorm Docent
1141 Vrijdag 18 februari 2022 14:00-15:00 uur Interactief live online (Zoom) Gaat definitief door. Drs. Job Gerlings

  Inhoud

Met deze introductielezing krijg je een goede indruk van onze cursussen "hedendaagse kunst begrijpen" en "hedendaagse kunst in de wereld van nu".  In deze lezing kijken wij naar de kunst van nu en hoe deze vanuit de oudere kunst is ontstaan, hoe de kunstwereld in elkaar zit en hoe creatieve makers onze wereld verrijken.

Want wist je bijvoorbeeld dat de hedendaagse kunst, toegepaste vormgeving, mode en architectuur te maken hebben met vraagstukken vanuit de antropologie, sociologie, politicologie, ecologie en technologie? En dat de makers binnen deze kunstvormen steeds op zoek zijn naar nieuwe manieren voor verbetering in ons leven of ons bewust te maken van dagelijkse routines en de gevolgen daarvan.

Met deze drie stappen neemt drs. job gerlings je in één uur mee door de wereld van de hedendaagse kunst. Met de historische context en inzicht in de hedendaagse kunstwereld krijg je een beeld van de cursus Hedendaagse kunst begrijpen. Met het antwoord op de vraag hoe deze makers onze wereld verrijken krijg je een beeld van de cursus Hedendaagse kunst in de wereld van nu.

De leidraad voor deze lezing is de kunstenaarsvisie op de vraag hoe wij beter kunnen samenleven met de natuur. Een vraagstuk dat zich ontwikkelt vanaf de jaren 1960 wanneer de eerste ruimtefoto's van de aarde het grote publiek bereiken. En een vraag die alle vormen van kunst en architectuur beïnvloedt.


Docent van deze cursus

Job Gerlings

Drs. Job Gerlings

Kunst- en architectuurhistoricus gespecialiseerd in eigentijdse kunst en 20ste-eeuwse architectuur en stedenbouw, gecombineerd met culturele antropologie.

 


 Inschrijven

Je betaalt pas wanneer de activiteit definitief doorgaat. Je ontvangt dan per e-mail een factuur.

En wil je je voor meer activiteiten tegelijkertijd aanmelden en niet telkens al jouw gegevens moeten intikken? Zet dan in het extra informatieveld de titels en startdata van deze activiteiten of bel ons op 0343-701046.

© bannerfoto: Matheus Viana via Pexels