Lezing hedendaagse kunst | Documenta15 in Kassel 2022 1320x300

Bereid jouw bezoek voor of oriënteer je op de Documenta15 in Kassel in de zomer van 2022. Deze vijfjaarlijkse tentoonstelling heeft bij iedere editie extra uitleg nodig over het gekozen thema, de ideeën van de curatoren, de kunstenaars die deelnemen en hun bijdragen alsook de meer praktische zaken als hoe je bij de verschillende locaties komt. Zorg dat jij begrijpt wat je ziet in Kassel en volg deze lezing.

Prijs: € 27,50 inclusief 21% btw. (reis jij met SRC mee naar Kassel, dan is deze lezing gratis voor jou)

Locatie: online

Inschrijven Informatie aanvragen Maatwerk aanvragen

 

  Data en tijden

  • Deze interactieve live online lezing via Zoom duurt 2 uren.
  • De lezing wordt niet opgenomen.
  • Ben je onverwachts verhinderd, dan kun je jouw inschrijving tot één dag voor de lezing verplaatsen naar een andere datum.
  • Voor iedereen die meereist met de groepsreizen van SRC-reizen naar de Documenta15 in Kassel is deelname aan de lezing inbegrepen in de reis. Boeken van deze lezing doe je met jouw SRC-boekingscode voor de reis.

(tabel is op mobiel scherm schuifbaar van links naar rechts)

Code Datum Tijden Vorm/locatie Docent
1234 Woensdag 7 september 2022 19:00-21:00 uur Interactief live online (Zoom) Drs. Job Gerlings

 


  Inhoud

Looptijd Documenta: 18 juni tot en met 25 september 2022
website: Documenta15 in Kassel (Duitsland)

De Lumbung vormt het centrale punt voor Documenta15 in Kassel gedurende de zomer van 2022. Het curatorteam ruangrupa (Indonesisch voor kunstruimte of ruimtelijke vorm) is in 2000 opgericht in Jakarta (Indonesië) als een collectief, waarbij zij met kunst en culturele interventies een kritische reflectie willen bieden aan de eigentijdse stedelijke vraagstukken. In 2016 was dit team verantwoordelijk voor de zeer goed ontvangen Sonsbeek Manifestatie in Arnhem. In 2022 krijgen wij het eindresultaat te zien van vijf jaar voorbereiding door ruangrupa.

Met deze lezing krijg je een goed beeld van Documenta15, de ideeën achter deze kunstmanifestatie, de kunstenaars en samenwerkingsverbanden en de boodschap die ruangrupa en de kunstenaars willen overbrengen. Documenta wordt een keer in de vijf jaar georganiseerd, wat de curator (nu curatoren) ruim de tijd geeft om concepten uit te werken. Alleen als bezoeker heb je kort de tijd om deze te begrijpen en te doorgronden. Daarom een lezing die jou handvatten geeft en de grote lijnen uitlegt over deze Documenta. De vragen die vooral beantwoord worden zijn:

  • Waarom een collectief?
  • Hoe heeft ruangrupa het collectief ingebracht in Documenta15 met de kunstenaars?
  • Hoe is het thema opgebouwd en zie je dit terug in de expositie?
  • Waarom deze locaties in de stad?
  • Welke interventies zijn er en wat zijn de werken die je echt niet mag missen?

Op deze manier krijg je in twee uur tijd een samenvatting van de tentoonstelling, de voorgaande debatten en lezingen en een overzicht van de belangrijkste werken die hier geëxposeerd worden. Een gedegen voorbereiding voordat jij naar Kassel afreist.


Docent van deze cursus

Job Gerlings

Drs. Job Gerlings

Kunst- en architectuurhistoricus gespecialiseerd in eigentijdse kunst en 20ste-eeuwse architectuur en stedenbouw, gecombineerd met culturele antropologie.


  Aansluitende studiereizen

We organiseren dit jaar (2022) lezingen over de Documenta15, maar niet de reizen. U kunt naar de Documenta met onze vaste reispartner SRC-reizen waar onze lezing een onderdeel vormt van de reis.
Dit is de link naar de reis https://www.src-reizen.nl/reis/documenta-15-kassel (link opent in een nieuw venster)


 Inschrijven

Je betaalt pas wanneer de activiteit definitief doorgaat. Je ontvangt dan per e-mail een factuur.

Reis jij met SRC Reizen mee naar documenta15 in Kassel, dan is deze lezing gratis.

En wil je je voor meer activiteiten tegelijkertijd aanmelden en niet telkens al jouw gegevens moeten intikken? Zet dan in het extra informatieveld de titels en startdata van deze activiteiten of bel ons op 0343-701046.

© bannerfoto: Documenta