Lezing hedendaagse kunst | kunstbiënnale van Lyon 2022 1320x300

Bereid jouw bezoek voor of oriënteer je op de kunstbiënnale van Lyon in het najaar van 2022. Deze lezing geeft jou extra verdieping op het gekozen thema, de curatoren en vooral de kunstenaars en hun werken. Waarom zijn zij gekozen, wat vertelt de kunst ons en waarom is Lyon de 'place to be' dit najaar? Met deze lezing krijg jij daar de antwoorden op.

Prijs: € 27,50 inclusief 21% btw.

Locatie: online

Inschrijven Informatie aanvragen Maatwerk aanvragen

 

  Data en tijden

Deze interactieve live online lezing via Zoom duurt 2 uren.
De lezing wordt niet opgenomen. Ben je onverwachts verhinderd, dan kun je jouw inschrijving tot één dag voor de lezing verplaatsen naar een andere datum.

(tabel is op mobiel scherm schuifbaar van links naar rechts)

Code Datum Tijden Vorm Docent
1208 Maandag 24 oktober 2022 19:00-21:00 uur Interactief live online (Zoom)   Drs. Job Gerlings
1209 Dinsdag 25 oktober 2022 10:00-12:00 uur Interactief live online (Zoom)   Drs. Job Gerlings

  Inhoud

Looptijd biënnale: 14 september tot en met 31 december 2022
website: Biënnale van Lyon

Een manifest voor fragiliteit (Le Manifeste de la Fragilité), dat is de titel en leidraad voor de kunstbiënnale van Lyon in het najaar van 2022. Onder leiding van het curatorenduo Sam Bardaouil en Till Fellrath richt deze kunstbiënnale zich op 'empowerment' van onszelf. Fagiliteit of kwetsbaarheid is altijd aanwezig, ook bij de sterksten onder ons. De curatoren vragen zich af, hoe zal de wereld eruit zien als wij deze fragiliteit niet als zwak bekijken en juist gebruiken als onderlegger van onze kracht? Een vorm van verzet zoals zij dit noemen. Eentje die wordt aangemoedigd door de gebeurtenissen in het verleden, reagerend op het heden en klaar is voor de toekomst.

Met deze lezing krijg je uitleg en inzicht in de 16e kunstbiënnale van Lyon. Het thema wordt uitgelegd in combinatie met de aanwezige kunstwerken en kunstenaars. Aangezien de curatoren de eigentijdse werken presenteren naast kunst en voorwerpen uit voorgaande eeuwen (uit de collecties van het Metropolitan Museum of Art in New York, het Louvre Abu Dhabi, de Staatliche Kunstsammlungen Dresden, en veel uit Lyon’s grote culturele instellingen zoals het Musée des Beaux Arts, het Lugdunum Musée et Théàtres Romain, het Musée des Confluences en Gadagne) biedt de lezing een reflectie op hoe wij kunst ervaren en beschouwen door de eeuwen heen. Een mooie voorbereiding of kennismaking met de kunstbiënnale van Lyon. Een frisse blik op de wereld om ons heen.


Docent van deze cursus

Job Gerlings

Drs. Job Gerlings

Kunst- en architectuurhistoricus gespecialiseerd in eigentijdse kunst en 20ste-eeuwse architectuur en stedenbouw, gecombineerd met culturele antropologie.


  Aansluitende studiereizen

Samen met onze vaste reispartner SRC-reizen organiser
en we een 5-daagse hedendaagse kunstreis naar Lyon met een bezoek aan de kunstbiënnale van 27 t/m 31 oktober 2022.
Klik hier voor meer informatie over deze reis.

 


 Inschrijven

Je betaalt pas wanneer de activiteit definitief doorgaat. Je ontvangt dan per e-mail een factuur.

En wil je je voor meer activiteiten tegelijkertijd aanmelden en niet telkens al jouw gegevens moeten intikken? Zet dan in het extra informatieveld de titels en startdata van deze activiteiten of bel ons op 0343-701046.

© bannerfoto: (WT-fr) Gonedelyon via Wikipedia