Lezing hedendaagse kunst | Manifesta14 in Pristina (Kosovo) 2022 1320x300

Bereid jouw bezoek voor of oriënteer je op de Manifesta14 in Prishtina (Kosovo). De lezing geeft jou context over deze tweejaarlijkse rondreizende Europese kunstmanifestatie. Met de nadruk op de locatie Prishtina en Kosovo, de geschiedenis achter deze plek, de doelstellingen van Manifestatie om juist hier een grote kunstmanifestatie te organiseren en hoe kunstenaars met hun werk een antwoord geven op de vragen die de curatoren hebben opgeworpen. Deze Manifesta vraagt om extra verdieping die wij jou meegeven.

Prijs: € 27,50 inclusief 21% btw.

Locatie: online

Inschrijven Informatie aanvragen Maatwerk aanvragen

 

  Data en tijden

Deze interactieve live online lezing via Zoom duurt 2 uren.
De lezing wordt niet opgenomen. Ben je onverwachts verhinderd, dan kun je jouw inschrijving tot één dag voor de lezing verplaatsen naar een andere datum.

(tabel is op mobiel scherm schuifbaar van links naar rechts)

Code Datum Tijden Vorm Docent
  Nieuwe data volgen begin februari. - Interactief live online (Zoom)  Drs. Job Gerlings
  - - Interactief live online (Zoom)   Drs. Job Gerlings
  - - Interactief live online (Zoom)   Drs. Job Gerlings

 


  Inhoud

Looptijd Manifesta: 22 juli tot en met 30 oktober 2022
website: Manifesta14 in Prishtina (Kosovo)

In 2022 landt Manifesta met haar 14e editie in Pristina, de hoofdstad van Kosovo. De nomadische Europese kunstbiënnale zoekt met elke editie een locatie die zich buiten de standaard kunstwereld bevindt. Het karakter van Manifesta wordt gevormd door de combinatie van stedelijke interventie in de openbare ruimte en kunstwerken die gericht zijn op participatie van de lokale bevolking en het internationale publiek.

Deze editie bevindt zich in Pristina, een stad die de sporen van de oorlogen in de jaren '80 en '90 nog volop in het zicht heeft. Voorbereidend op deze kunstbiënnale heeft het Italiaanse bureau Carlo Ratti Associati (CRA) een stedelijke visie uitgewerkt. Daarnaast heeft curator Catherine Nichols een thema en programma uitgezet onder de titel 'It Matters What Worlds World Worlds: How To Tell Stories Otherwise'. De kunstenaars zijn gevraagd om voorstellen die een invulling geven op één van beiden of beiden inhoudelijke programma's. Aan de hand van de werken en verschillende openbare plekken in de stad heeft Manifesta een parcour uitgelegd dat ons brengt van kunstwerk naar kunstwerk naar interventie.

Deze lezing geeft een uiteenzetting van beide programma's, een uiteenzetting van de deelnemende kunstenaars en een korte introductie in de geschiedenis van Kosovo, een onmisbaar deel om de stad en de werken te begrijpen.


Docent van deze cursus

Job Gerlings

Drs. Job Gerlings

Kunst- en architectuurhistoricus gespecialiseerd in eigentijdse kunst en 20ste-eeuwse architectuur en stedenbouw, gecombineerd met culturele antropologie.


  Aansluitende studiereizen

Samen met onze vaste reispartner SRC-reizen organiseren we een 5-daagse hedendaagse kunstreis naar Pristina in Kosovo met een uitgebreid bezoek aan Manifesta. Deze reis vindt plaats van 5 tot en met 9 oktober 2022.
Lees meer over deze reis en hoe je kunt boeken.


 Inschrijven

Je betaalt pas wanneer de activiteit definitief doorgaat. Je ontvangt dan per e-mail een factuur.

En wil je je voor meer activiteiten tegelijkertijd aanmelden en niet telkens al jouw gegevens moeten intikken? Zet dan in het extra informatieveld de titels en startdata van deze activiteiten of bel ons op 0343-701046.

© bannerfoto: Prishtina, Mesut Toker via Pixabay