Lezing hedendaagse kunst: terugblik op Documenta14 1320x300

Heb je de Documenta in 2017 gemist, wil je je geheugen opfrissen of wil je juist weten of de laatste editie inderdaad actueel was met haar onderwerp? Deze lezing biedt dit allemaal. En bovendien is dit een goede voorbereiding op de komende Documenta15 in 2022 die een antwoord geeft op de in 2017 opgeworpen vragen.

Prijs: € 27,50 inclusief 21% btw.

Locatie: online

Inschrijven Informatie aanvragen Maatwerk aanvragen

 

  Data en tijden

Deze interactieve live online lezing via Zoom duurt 2 uren.
De lezing wordt niet opgenomen. Ben je onverwachts verhinderd, dan kun je jouw inschrijving tot één dag voor de lezing verplaatsen naar een andere datum.

(tabel is op mobiel scherm schuifbaar van links naar rechts)

Code Datum Tijden Vorm Docent
1008 Woensdag 23 februari 2022 10:00-12:00 uur  Interactief live online (Zoom)   Drs. Job Gerlings

 


  Inhoud

In 2022 vindt de Documenta15 plaats in Kassel. Dit geeft ons de aanleiding om terug te blikken op Documenta14 uit 2017 met de vraag: hoe actueel was deze Documenta en wat hebben wij hiervan geleerd? De Documenta14 zocht actief de relatie met een andere plek dan Kassel met de titel Learning frok Athens, leren van Athene. De helft van de expositie vond plaats in de Griekse hoofdstad, een keuze die achteraf gezien vooral veel aandacht trok vanwege de veroorzaakte financiële verliezen. Met een afstand van 4 jaar kunnen we misschien wel anders oordelen. Deze lezing blikt terug op deze Documenta met de vraag welke gevolgen heeft deze manifestatie gehad op de kunstwereld en in hoeverre waren de deelnemende kunstenaars actueel of zelfs voorspellend met hun werk. Met de lezing kijken wij ook vooruit naar 2022 wanneer de volgende Documenta plaatsvindt. Maakt dit curatorenteam andere keuzes dankzij de voorgaande editie en hoe sluiten zij thematisch op elkaar aan?


Docent van deze cursus

Job Gerlings

Drs. Job Gerlings

Kunst- en architectuurhistoricus gespecialiseerd in eigentijdse kunst en 20ste-eeuwse architectuur en stedenbouw, gecombineerd met culturele antropologie.


  Aansluitende studiereizen

We organiseren dit jaar (2022) lezingen over de Documenta15, maar niet de reizen. U kunt naar de Documenta met onze vaste reispartner SRC-reizen waar onze lezing een onderdeel vormt van de reis.


 Inschrijven

Je betaalt pas wanneer de activiteit definitief doorgaat. Je ontvangt dan per e-mail een factuur.

En wil je je voor meer activiteiten tegelijkertijd aanmelden en niet telkens al jouw gegevens moeten intikken? Zet dan in het extra informatieveld de titels en startdata van deze activiteiten of bel ons op 0343-701046.

© bannerfoto: KaperGerlings Instituut