Lezing hedendaagse kunst | Terugblik kunstbiënnale van Berlijn in 2016, 2018 en 2020  1320x300

Met deze lezing kijken wij in aanloop van de komende biënnale in Berlijn (zomer, 2022) terug naar de voorgaande edities in 2016, 2018 en 2020. Wat maakte deze edities nu bijzonder, welke kunst werd er gepresenteerd en wat heeft Berlijn betekent voor de eigentijdse kunstwereld? Met deze lezing krijg je een goed beeld wat de kunstbiënnale in Berlijn nu zo bijzonder maakt en of een reis naar Berlijn dit jaar voor jou interessant kan zijn.

Prijs: € 27,50 inclusief 21% btw.

Locatie: online

Inschrijven Informatie aanvragen Maatwerk aanvragen

 

  Data en tijden

Deze interactieve live online lezing via Zoom duurt 2 uren.
De lezing wordt niet opgenomen. Ben je onverwachts verhinderd, dan kun je jouw inschrijving tot één dag voor de lezing verplaatsen naar een andere datum.

(tabel is op mobiel scherm schuifbaar van links naar rechts)

Code Datum Tijden Vorm Docent
1123 Dinsdag 8 maart 2022 10:00-12:00 uur Interactief live online (Zoom)   Drs. Job Gerlings

  Inhoud

Vooruitlopend op onze studiereis naar de 12e kunstbiënnale van Berlijn in de zomer van 2022, blikken wij terug op de drie voorgaande edities. De Berlijnse biënnale is een kleine edities in het grote landschap van kunstbiënnales. Dat compenseert zij met curatoren die stevige thema's aan durven en over het algemeen werken met jonge kunstenaars.

Met deze lezing duiken wij in de bijzondere werken van de afgelopen drie edities van de Berlijnse kunstbiënnale in 2016, 2018 en 2020. Wat maakt de Berlijnse biënnale nu zo bijzonder, hoe werken de thema's door in onze maatschappij en hoe reageren de verschillende curatoren op de voorgaande edities? Op basis van deze drie manifestaties kijken wij alvast een stukje vooruit naar de komende kunstbiënnale van Berlijn in 2022.


Docent van deze cursus

Job Gerlings

Drs. Job Gerlings

Kunst- en architectuurhistoricus gespecialiseerd in eigentijdse kunst en 20ste-eeuwse architectuur en stedenbouw, gecombineerd met culturele antropologie.


  Aansluitende studiereizen

Samen met onze vaste reispartner SRC-reizen organiseren we een 5-daagse hedendaagse kunstreis naar Berlijn met een bezoek aan de kunstbiënnale van Berlijn, enkele eigentijdse kunstmusea en private collecties. Deze reis vindt plaats van 20 juli t/m 24 juli 2022.
Klik hier voor meer informatie over deze reis.


 Inschrijven

Je betaalt pas wanneer de activiteit definitief doorgaat. Je ontvangt dan per e-mail een factuur.

En wil je je voor meer activiteiten tegelijkertijd aanmelden en niet telkens al jouw gegevens moeten intikken? Zet dan in het extra informatieveld de titels en startdata van deze activiteiten of bel ons op 0343-701046.

© bannerfoto: KaperGerlings Instituut, KW Institute for Contemporary Art tijdens de Berlijnse biënnale in 2020.