Lezing hedendaagse kunst: terugblik op de kunstbiennales van Lyon in 2015, 2017 en 2019 1320x300

De afgelopen kunstbiënnales van Lyon vormden een bijzondere trilogie die gezamenlijk een antwoord moesten geven op 'Wat is modern?'. Met deze lezing krijg jij een inzicht wat als modern kan worden beschouwd door de curatoren achter deze biënnales, welke kunst het moderne moest reflecteren en welke rol Lyon speelde in de eigentijdse kunstwereld.

Prijs: € 27,50 inclusief 21% btw.

Locatie: online

Inschrijven Informatie aanvragen Maatwerk aanvragen

 

  Data en tijden

Deze interactieve live online lezing via Zoom duurt 2 uren.
De lezing wordt niet opgenomen. Ben je onverwachts verhinderd, dan kun je jouw inschrijving tot één dag voor de lezing verplaatsen naar een andere datum.

(tabel is op mobiel scherm schuifbaar van links naar rechts)

Code Datum Tijden Vorm Docent
 

Nieuwe lezingen worden gepland v.a. zomer 2022. Check ook onze online lezing over de kunstbiënnale Lyon 2022 en onze reis naar Lyon najaar 2022. Je kunt wel hieronder al aanmelden als je interesse hebt.

  Interactief live online (Zoom)  Drs. Job Gerlings

 


  Inhoud

Vooruitlopend op onze hedendaagse kunstreis naar Lyon in 2022 in deze lezing een terugblik. De kunstbiënnale van Lyon uit 2015, 2017 en 2019 vormden gezamelijk een trilogie met de kernvraag: wat is modern? Het centrale uitgangspunt voor deze trilogie is de omschrijf van modern door Charles Baudelair: "Het moderne is het vergankelijke, het voortvluchtige, het contingente, de helft van de kunst, waarvan de andere helft eeuwig en onbeweeglijk is." Met deze lezing reflecteren wij terug op deze trilogie, de thematieken, de kunstwerken en de eindconclusies. Wat kunnen wij als bezoeker nu met deze exposities? En wat biedt deze tentoonstelling reeks de kunstsector als geheel? Met deze lezing blikken wij kort vast vooruit naar de 16e editie van de Biënnale van Lyon in 2022. Wordt deze een onverwacht vierde deel of zal het curatorduo van de komende biënnale juist radicaal breken met de voorgaande edities?


Docent van deze cursus

Job Gerlings

Drs. Job Gerlings

Kunst- en architectuurhistoricus gespecialiseerd in eigentijdse kunst en 20ste-eeuwse architectuur en stedenbouw, gecombineerd met culturele antropologie.


  Aansluitende studiereizen

Samen met onze vaste reispartner SRC-reizen organiseren we een 5-daagse hedendaagse kunstreis naar Lyon met een bezoek aan de kunstbiënnale van 27 t/m 31 oktober 2022.
Klik hier voor meer informatie over deze reis.

 


 Inschrijven

Je betaalt pas wanneer de activiteit definitief doorgaat. Je ontvangt dan per e-mail een factuur.

En wil je je voor meer activiteiten tegelijkertijd aanmelden en niet telkens al jouw gegevens moeten intikken? Zet dan in het extra informatieveld de titels en startdata van deze activiteiten of bel ons op 0343-701046.

© bannerfoto: KaperGerlings Instituut