Lezing hedendaagse kunst | Terugblik kunstbiënnales Venetië  1320x300

Welke rol speelden de afgelopen edities van de kunstbiënnale van Venetië in 2015, 2017 en 2019? Met deze lezing krijg je verdieping op de thematieken, de getoonde kunstwerken en hoe deze gezamenlijk vooruitlopen op de kunst in musea. Daarnaast krijg je al een voorproefje van de aankomende kunstbiënnale van 2022 en hoe deze aansluit op de voorgaande edities.

Prijs: € 27,50 inclusief 21% btw.

Locatie: online

Inschrijven Informatie aanvragen Maatwerk aanvragen

 

  Data en tijden

Deze interactieve live online lezing via Zoom duurt 2 uren.
De lezing wordt niet opgenomen. Ben je onverwachts verhinderd, dan kun je jouw inschrijving tot één dag voor de lezing verplaatsen naar een andere datum.

 (tabel is op mobiel scherm schuifbaar van links naar rechts)

Code Datum Tijden Vorm Docent
  Nieuwe data worden nog bekend gemaakt    Interactief live online   Drs. Job Gerlings

 


  Inhoud

Vooruitlopend op onze studiereizen naar de kunstbiënnale van Venetië in 2022 organiseren wij lezingen die terugblikken op de afgelopen biennales van Venetië van 2019, 2017 en 2015. De Venetiaanse kunstbiënnale is een van de hoogtepunten op de agenda van de kunstwereld. Als oudste kunstbiënnale vormt zij de leidraad voor hoe een kunstmanifestatie eruit moet zien. En bij elke editie voelt de kunstwereld het spanningsveld tussen commercie en kunst. Want in hoeverre is deze manifestatie een graadmeter over de stand van kunst? En hoeverre gebruiken landen hun paviljoens en bijdragen voor eigen commercieel en toeristisch gewin?

Met deze lezing duiken wij in twee uur in de bijzondere werken van de afgelopen drie kunstbiënnales. Reflecteren zij daadwerkelijk de tendens van het moment met titels als 'All The World's Future' (2015), 'Viva Arte Viva' (2017) en 'May You Live In Interesting Times' (2019)? Aan de hand van de vele kunstwerken kijken wij terug en vooruit naar de komende kunstbiënnale in 2022.


Docent van deze cursus

Job Gerlings

Drs. Job Gerlings

Kunst- en architectuurhistoricus gespecialiseerd in eigentijdse kunst en 20ste-eeuwse architectuur en stedenbouw, gecombineerd met culturele antropologie.


  Aansluitende studiereizen

In samenwerking met SRC Reizen organiseren wij twee studiereizen naar de kunstbiënnale van Venetië 2022. De reizen vinden plaats van donderdag 19 mei t/m maandag 23 mei 2022 en van donderdag 15 september t/m maandag 19 september 2022. Lees hier meer over de reizen en hoe jij mee kunt.

 


 Inschrijven

Je betaalt pas wanneer de activiteit definitief doorgaat. Je ontvangt dan per e-mail een factuur.

En wil je je voor meer activiteiten tegelijkertijd aanmelden en niet telkens al jouw gegevens moeten intikken? Zet dan in het extra informatieveld de titels en startdata van deze activiteiten of bel ons op 0343-701046.

© bannerfoto: KaperGerlings Instituut