Lezing hedendaagse kunst: terugblik op de kunstbiennales van Lyon in 2015, 2017 en 2019 1320x300

Met deze lezing kijken wij in aanloop van de komende Manifesta in Prishtina (2022) terug naar de voorgaande edities in Zürich, Palermo en Marseille. Wat maakte deze edities nu bijzonder, welke kunst werd er gepresenteerd en wat heeft Manifesta achtergelaten in de gaststeden? Met deze lezing krijg je een goed beeld wat Manifesta inhoud en of een reis naar Prishtina dit jaar voor jou interessant kan zijn.

Prijs: € 27,50 inclusief 21% btw.

Locatie: online

Inschrijven Informatie aanvragen Maatwerk aanvragen

 

  Data en tijden

Deze interactieve live online lezing via Zoom duurt 2 uren.
De lezing wordt niet opgenomen. Ben je onverwachts verhinderd, dan kun je jouw inschrijving tot één dag voor de lezing verplaatsen naar een andere datum.

(tabel is op mobiel scherm schuifbaar van links naar rechts)

Code Datum Tijden Vorm Docent
 1025 14 april 2022 19:30-21:30 uur Interactief live online (Zoom)   Drs. Job Gerlings

 


  Inhoud

Vooruitlopend op onze hedendaagse kunstreis naar Manifesta14 in Pristina bieden wij met deze lezing een terugblik op de voorgaande drie edities in Zürich (2016), Palermo (2018) en Marseille (2020). De Europese nomadische biënnale zoekt elke editie naar interactie met de stedelijke ontwikkeling van de gaststad en haar bewoners. Door vooraf een stedelijk onderzoek te faciliteren naar de specifieke karakteristieken in de stad, de bevolkingssamenstelling en de stedelijke structuren van organisaties, instituten en bewoners creeërt de Manifesta een inhoudelijk sterk startpunt. Het meest kenmerkende onderdeel van deze biënnale is de keuze van de gaststad. De gaststeden bevinden zich hoofdzakelijk buiten de rij van geijkte kunstcentra zoals Parijs, Milaan en London. Nieuwe plekken bieden nieuwe inspiratie, nieuwe samenwerkingen en nieuwe kunst.

Met deze lezing kijken wij terug naar de afgelopen drie edities in 2016, 2018 en 2020. In twee uur tijd krijg je een goed beeld van Manifesta en de gerealiseerde kunst en interventies in de openbare ruimten. Ook kijken wij naar de resulaten die Manifesta heeft gebracht in de drie regio's, nadat de organisatie de stad verlaten heeft.


Docent van deze cursus

Job Gerlings

Drs. Job Gerlings

Kunst- en architectuurhistoricus gespecialiseerd in eigentijdse kunst en 20ste-eeuwse architectuur en stedenbouw, gecombineerd met culturele antropologie.


  Aansluitende studiereizen

Samen met onze vaste reispartner SRC-reizen organiseren we een 5-daagse hedendaagse kunstreis naar Pristina in Kosovo met een uitgebreid bezoek aan Manifesta. Deze reis vindt plaats van 5 tot en met 9 oktober 2022.
Lees meer over deze reis en hoe je kunt boeken.


 Inschrijven

Je betaalt pas wanneer de activiteit definitief doorgaat. Je ontvangt dan per e-mail een factuur.

En wil je je voor meer activiteiten tegelijkertijd aanmelden en niet telkens al jouw gegevens moeten intikken? Zet dan in het extra informatieveld de titels en startdata van deze activiteiten of bel ons op 0343-701046.

© bannerfoto: Photones via Wikimedia en geeft een impressie van Manifesta in 2015 in Zürich (Zwitserland).