De rode verbindende draad in ons instituut is de wens om de wereld beter en leefbaarder te maken. Dat doen we met onze geschiedenis, architectuur en hedendaagse kunst activiteiten.

De meerwaarde van onze geschiedenisleergang is dat deze studie het verleden met het heden spiegelt zodat we beter begrijpen hoe wij nu (samen-)leven en hoe onze maatschappij georganiseerd is. Wij geloven erin dat kennis en inzichten van ons verleden helpt om het heden te begrijpen.

Architectuurgeschiedenis reflecteert op meer dan gebouwen, bouwmaterialen en architectonische ideeën. In de architectuurgeschiedenis onderzoek je ook welke invloed onze gebouwde omgeving heeft op hoe wij ons voelen, of wij ons veilig voelen, hoe we met elkaar interacteren en hoe de sociaaleconomische verhoudingen naar buiten gebracht worden. Architectuurgeschiedenis geeft ons deze inzichten.

De hedendaagse kunst is meer dan vorm, techniek en kunstzinnige ideeën. De hedendaagse kunstenaars laten je nadenken over onze maatschappij, onze leefomgeving, over hoe we gestart zijn en waar we naar toe gaan. Het prikkelt onze zintuigen en nodigt ons uit om veel zaken in een breder perspectief te zien, te spiegelen met een hoop voor de toekomst.

En dat vinden wij zo boeiend aan onze geschiedenis, architectuur en hedendaagse kunst. Naast fascinatie en bewondering van de mooie dingen die mensen maken, vinden wij het belangrijk om kennis en inzichten te delen, om zo gezamenlijk te werken naar een betere wereld. Dat is de kerngedachte van waaruit wij al onze onderstaande activiteiten organiseren en wat onze activiteiten bindt.

Een overzicht van onze cursussen en leergangen en de introductiecursussen om te proeven of dit iets voor je is kun je hier vinden.

Wij nemen jou graag mee in een mooie toekomst, hartelijke groet,
Team van het KaperGerlings Instituut