Cursus architectuurgeschiedenis van 0 tot nu

Met deze cursus van 8 interactieve live online colleges van 2 1/2 uur doorloop je de Westerse architectuurgeschiedenis in grote lijnen. Je begint bij de basis van de Egyptische, Assyrische en Griekse architectuur, waarna je met de Romeinse bouwkunst via de middeleeuwen, de renaissance en de barokke en classicistische vormen belandt in de 19e eeuw en de 20ste eeuw. Je eindigt deze cursus met de hedendaagse architectuur.

Prijs: € 285,00 inclusief 21% btw. (excl. koffie/thee en lunch)

Locatie: Fysiek of interactief live online.

Inschrijven Informatie aanvragen Maatwerk aanvragen

Deze cursus bestaat uit 8 colleges van 2 1/2 uur (20 uren) die live online worden verzorgd om de twee weken. In elke cursus zijn 2 korte pauzes gepland. Online cursussen zijn interactief, dus mondeling dialoog mogelijk, net als in een klas. Online colleges zijn live en kunnen opgenomen worden als je dat minimaal één dag vooraf doorgeeft aan ons of jouw docent. Zo hoef je niets te missen.

De fysieke cursus bestaat uit 4 studiedagen (2 colleges per dag) met ruime lunchtijd ertussen. Deze studiedagen vinden 1x in de twee weken plaats.

In de cursus doorloop je de Westerse architectuurgeschiedenis in grote lijnen. Je begint bij de basis van de Egyptische, Assyrische en Griekse architectuur, waarna je met de Romeinse bouwkunst via de middeleeuwen, de renaissance en de barokke en classicistische vormen belandt in de 19e eeuw en de 20ste eeuw. Je eindigt deze cursus met de hedendaagse architectuur.
De architectuur van alle eeuwen is nog steeds zichtbaar op straat, thuis en op vakantie. Met deze cursus word je je bewust van de vele historische gebouwen, stedenbouwkundige structuren en landschapsontwerpen die een dorp of stad een eigen karakter geven. Geen andere kunstvorm heeft zo’n invloed op ons alledaagse bestaan en persoonlijke leefomgeving als de architectuur. Met deze cursus leer je de gebouwen herkennen en plaatsen in de tijd.

Voorkennis: Geen voorkennis vereist.

Excursie: We organiseren bij iedere cursus geschiedenis ook een excursie die aansluit op de cursus. Zo kun je elkaar ook fysiek ontmoeten. De excursie is geen onderdeel van deze cursus en je kunt daarvoor apart inschrijven.

Literatuur
David Watkin, De Westerse architectuur. Een geschiedenis, 2011 (ISBN 9789058750020, Boom Uitgevers, eerdere edities zijn ook goed). Koop dit boek direct bij bol.com
In de online leeromgeving vind je verder verdiepend materiaal en een samenvatting van deze colleges.


© bannerfoto: compilatiefoto:

Docenten

Job Gerlings

Directeur

Architectuur- en kunsthistoricus gespecialiseerd in 20ste-eeuwse architectuur en stedenbouw en eigentijdse kunst, gecombineerd met culturele antropologie.

Cursus architectuurgeschiedenis van 0 tot nu

Startdatum Code Data colleges Locatie Prijs per persoon Inschrijven
01 oktober 2024, 19:00 1630 2024: 1 oktober (1), 15 oktober (2), 29 oktober (3), 12 november (4), 26 november (5), 10 december (6) en 7 januari (7) en 21 januari (8) 2025 Online, interactief live €285,00