klantbeoordeling badge 8.5

Met deze cursus van 8 interactieve live online colleges van 2 1/2 uur doorloop je de Westerse architectuurgeschiedenis in grote lijnen. Je begint bij de basis van de Egyptische, Assyrische en Griekse architectuur, waarna je met de Romeinse bouwkunst via de middeleeuwen, de renaissance en de barokke en classicistische vormen belandt in de 19e eeuw en de 20ste eeuw. Je eindigt deze cursus met de hedendaagse architectuur.

Prijs: € 285,00 inclusief 21% btw. (excl. koffie/thee en lunch)

Locatie: Fysiek of interactief live online.

Inschrijven Informatie aanvragen Maatwerk aanvragen

 

  Data en tijden

Deze cursus bestaat uit 8 colleges van 2 1/2 uur (20 uren) die live online worden verzorgd om de twee weken. In elke cursus zijn 2 korte pauzes gepland. Online cursussen zijn interactief, dus mondeling dialoog mogelijk, net als in een klas. Online colleges zijn live en kunnen opgenomen worden als je dat minimaal één dag vooraf doorgeeft aan ons of jouw docent. Zo hoef je niets te missen.

De fysieke cursus bestaat uit 4 studiedagen (2 colleges per dag) met ruime lunchtijd ertussen. Deze studiedagen vinden 1x in de twee weken plaats.

(tabel is op mobiel scherm schuifbaar van links naar rechts)

CodeDataTijdLocatie/VormDocent
1572 Dinsdagen. 2024: 23 januari (1), 6 februari (2), 20 februari (3), 5 maart (4), 19 maart (5), 2 april (7), 16 april (8) 19:00-21:30 uur Interactief live online Drs. Job Gerlings
1570 Vrijdagen 2024: 8 maart (1+2), 22 maart (3+4), 5 april (5+6) en 19 april (7+8) 11:00-17:00 uur Spott, Dorpsstraat 29, Doorn
De koffie/thee en lunch zijn niet inbegrepen in de cursusbijdrage en worden door de cursisten zelf besteld en afgerekend.
Drs. Job Gerlings

  Inhoud

In de cursus doorloop je de Westerse architectuurgeschiedenis in grote lijnen. Je begint bij de basis van de Egyptische, Assyrische en Griekse architectuur, waarna je met de Romeinse bouwkunst via de middeleeuwen, de renaissance en de barokke en classicistische vormen belandt in de 19e eeuw en de 20ste eeuw. Je eindigt deze cursus met de hedendaagse architectuur.
De architectuur van alle eeuwen is nog steeds zichtbaar op straat, thuis en op vakantie. Met deze cursus word je je bewust van de vele historische gebouwen, stedenbouwkundige structuren en landschapsontwerpen die een dorp of stad een eigen karakter geven. Geen andere kunstvorm heeft zo’n invloed op ons alledaagse bestaan en persoonlijke leefomgeving als de architectuur. Met deze cursus leer je de gebouwen herkennen en plaatsen in de tijd.

Voorkennis: Geen voorkennis vereist.

Excursie: We organiseren bij iedere cursus geschiedenis ook een excursie die aansluit op de cursus. Zo kun je elkaar ook fysiek ontmoeten. De excursie is geen onderdeel van deze cursus en je kunt daarvoor apart inschrijven.

Literatuur
David Watkin, De Westerse architectuur. Een geschiedenis, 2011 (ISBN 9789058750020, Boom Uitgevers, eerdere edities zijn ook goed). Koop dit boek direct bij bol.com
In de online leeromgeving vind je verder verdiepend materiaal en een samenvatting van deze colleges.


Docent van deze cursus

Job Gerlings

Drs. Job Gerlings

Architectuur- en kunsthistoricus gespecialiseerd in 20ste-eeuwse architectuur en stedenbouw en eigentijdse kunst, gecombineerd met culturele antropologie.

Lees meer over deze docent

 Inschrijven

Je betaalt pas wanneer de activiteit definitief doorgaat. Je ontvangt dan per e-mail een factuur.

En wil je je voor meer activiteiten tegelijkertijd aanmelden en niet telkens al jouw gegevens moeten intikken? Zet dan in het extra informatieveld de titels en startdata van deze activiteiten of bel ons op 0343-701046.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

© bannerfoto: compilatiefoto: