Instituut voor kennis, inspiratie, groei en ontwikkeling

Drs. Job Gerlings. Mede eigenaar. Doceert architectuur en stedenbouw, oude en hedendaagse kunst en geschiedenis. Reisleider/gids bij kunst- en architectuur studiereizen.

Ik ben gespecialiseerd in architectuur en hedendaagse kunst, vakgebieden die worden aangevuld met sociale geografie, antropologie en sociologie. Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als kunst- en architectuurhistoricus en heb de marketingopleidingen voor NIMA A en B gevolgd. Na mijn universitaire studie heb ik jaren ervaring opgedaan in de monumentenzorg met de inventarisatie en aanwijzing van monumenten. Daarnaast werkte ik als business consultant en marketing- en communicatiespecialist voor organisaties als Landschap Erfgoed Utrecht, NIOD, Australian Trade Commission en Stichting Nederland Monumentenland.

In mijn werk als architectuurhistoricus voor onder meer Bureau Monumenten & Archeologie Amsterdam, vereniging De Hollandsche Molens, Stichting Open Monumentendag en WatWasWaar.nl stond de relatie tussen erfgoed, locatie en publiek centraal, zowel fysiek op locatie als online waarmee de geschiedenis, de gebouwen en bronnenmateriaal via beeldbanken, digitale kaarten en online platforms toegankelijk werd. In deze projecten combineerde ik mijn kennis over architectuur met mijn marketing en communicatie achtergrond.

De afgelopen 12 jaar werkte ik tevens als on-line marketing en communicatie consultant en event manager in de cultuursector. Andere klanten waren of zijn o.a. Nederland Monumentenland, vereniging De Hollandsche Molens, NIOD, Landschap Erfgoed Utrecht, Stichting Open Monumentendag en DanzAlterna. Naast deze werkzaamheden was ik lid van de Raad van Toezicht bij Kunstcentraal in Bunnik en bestuurslid van de KNOB. In 2014 organiseerde ik met mijn firma het Cultuurcongres voor marketing & sales in de cultuursector.

Met deze kennis ben ik als directeur-eigenaar van KaperGerlings Instituut en de Samenlevingsacademie verantwoordelijk voor het productmanagement en -development, branding en communicatie. In deze functie verzorg ik het cursus curriculum in architectuur & stedenbouw, de hedendaagse kunst en een deel van de invulling van de stedelijke antropologie. In de afgelopen jaren behoorden daar ook de leergang kunstgeschiedenis en de leergang geschiedenis (tot en met de Verlichting) toe. In mijn leergangen, cursussen en colleges zorg ik dat de deelnemers inzicht krijgen in de samenhang tussen historische gebeurtenissen, technische ontwikkelingen, culturele ontwikkelingen, de architectuur en kunst die worden gemaakt. Datzelfde doe ik wanneer ik mensen begeleid op excursies, studiebezoeken en onze reizen.

Ik begeleid (vooral inhoudelijk) onze hedendaagse kunst- en architectuurbiënnales van Venetië, de Documenta in Kassel, de Manifesta (in Europa) en de kunstbiënnales van Berlijn, Lyon en Liverpool. Deze reizen organiseren we in samenwerking met onze vaste reispartner SRC-reizen. Ook heb ik veel individuele en groepsmaatwerkreizen van onze klanten begeleid. Voor iedere grote hedendaagse kunstmanifestatie verzorg ik een voorbereidende lezing, waarmee de deelnemers van onze reizen en andere geënteresseerden hun reis goed kunnen voorbereiden. 

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154
 
 
Algemene voorwaarden
Privacy en cookiebeleid
Covid-19 beleid KaperGerlings

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons